A to wybacz, że nie zrozumiałem, bo to pytanie chyba powinieneś zadawać głównie wyborcom PO, w końcu to Platforma od wielu lata stawiała głównie na węgiel, a Kopacz już tak bardzo ogarnięta, że zapomniała o tym, że jej poprzednik zaplanował budowę elektrowni atomowej i tak nagle wszystko anulowała i zaczęła straszyć nas PiSowską elektrownią atomową przed wyboramiAlthazan pisze:Wojtek jednak zrozumiał. Pytania dla Ciebie: czy także (tak jak PIS) jesteś za "obroną polskiego węgla", "rewizją pakietu klimatycznego" i "oparciem polskiej energetyki na węglu"? I czy wierzysz w powtarzaną jak mantrę teorię Macierewicza o zamachu smoleńskim?

Ale serio, PiS obecnie stawia na węgiel i ma plany inwestowania głównie w elektrownią atomową, ale także i w OZE, na chwilę obecną innego wyjścia nie mamy, raz że cała nasza gospodarka ciągle mocno się na węglu opiera i należy to bardzo powoli wygaszać i zastępować czymś innym, a dwa, że absolutnie nie możemy się uzależniać od jakichkolwiek dostaw zewnętrznych. Ja jestem od wielu lat wielkim zwolennikiem budowania elektrowni atomowych, bo tylko one mogą nam zapewnić wystarczające bezpieczeństwo energetyczne i liczę, że w końcu coś na poważnie ruszy w tym temacie. Natomiast co do OZE, jak najbardziej należy promować je wśród gospodarstw prywatnych, ale tylko tyle, bo węgla w naszym kraju, w naszym klimacie na chwilę obecną nie da się nimi zastąpić i nas po prostu na to nie stać.
A co do "brzozy", w zamach nie wierzę, raczej obstawiam zwykłe zaniedbania niektórych osób, być może kontrolerzy w wieży rosyjskiej byli najebani w trzy dupy, ale kto teraz wie, polski rząd zrobił z tego śledztwa jeden wielki żart i pewnie nigdy nie dowiemy się co tak naprawdę się stało.