Jan Kanty Pawluśkiewicz - Papusza (2013)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Templar

Re: Jan Kanty Pawluśkiewicz - Papusza (2013)

#16 Post autor: Templar » ndz lis 17, 2013 21:09 pm

Obejrzałem film, dobry, ale bez rewelacji, nie jest to poziom, Długu czy Placu Zbawiciela :P Nie podobały mi się przeskoki w czasie, bo tak przeskakują co chwilę z PRL do II RP i w drugą stronę. Na plus świetne, czarno-białe, statyczne zdjęcia, cudowne krajobrazy. I aktorsko też bardzo dobrze, szczególnie Waleryś oraz Pawlicki.

Muzyka też mi się bardzo podobała i na pewno kupię CD w piątek. Ale trochę mało jej w filmie było, nie liczyłem dokładnie, ale wyjdzie coś ok. 40 minut, tyle, że film trwa ponad 2 godziny, także procentowo wychodzi mało. Na płycie może będzie więcej, bo miałem wrażenie, że niektóre utwory zostały trochę ucięte w filmie. No i osobiście ja bym trochę więcej muzyki dał, np. początek filmu to trochę dłuższe napisy początkowe i jest całkowita cisza, zdecydowanie powinni tam coś wrzucić :P

EDIT: A jeszcze zapomniałem o Nikiforze, bo w sumie do tego najlepiej porównywać ten film, w tym "pojedynku" to mi się zdecydowanie bardziej podobała "Papusza" ;)

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

Re: Jan Kanty Pawluśkiewicz - Papusza (2013)

#17 Post autor: Kaonashi » wt paź 27, 2015 15:24 pm

Szkoda, że Templar się zapadł pod ziemię, bo mam coś dla niego: http://filmmusic.pl/index.php?act=recki&id=2008
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

ODPOWIEDZ