SZACUN :D

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

Re: SZACUN :D

#1186 Post autor: Kaonashi » pn wrz 07, 2015 20:19 pm

No tak myślałem, że jak nie zaczaisz, to teraz będziesz pisał, że słabe, do bani itp. :)
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1187 Post autor: Koper » pn wrz 07, 2015 20:37 pm

OK. Gościu wziął psa i chwytając go za łapy naśladował z grubsza ruchy pianisty grającego Czajkowskiego a potem do tego filmiku (technicznie przelichej jakości) podłożył rzeczoną muzę.
Sorry, ale jakbym się nie starał, to się nie śmieję. :(
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#1188 Post autor: Kaonashi » pn wrz 07, 2015 20:40 pm

Spoko, nie musi Cię to bawić. Nawet możesz się zalogować na youtube'a i dać pierwszą łapkę w dół, bo na razie same plusiki, widać ludziom się podoba. :P

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1189 Post autor: Koper » pn wrz 07, 2015 20:45 pm

Justin Bieber też się podoba.

Mogę jeszcze uznać pomysł na ten filmik za niezły ale wykonanie jest beznadziejne.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#1190 Post autor: Kaonashi » pn wrz 07, 2015 21:03 pm

Koper pisze:Justin Bieber też się podoba.
<facepalm>
Koper pisze: Mogę jeszcze uznać pomysł na ten filmik za niezły ale wykonanie jest beznadziejne.
To samo można powiedzieć o Kung Fury, a jakoś Ci się podoba. :P

Edit: Nie chce mi się już ciągnąć tej dyskusji, jak masz problem z psem grającym czajkowskiego to nie moja sprawa. To jest offtop, wrzucam co mi pasuje i co uznam za warte uwagi.

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#1191 Post autor: DanielosVK » pn wrz 07, 2015 21:10 pm

Ennio pewnie nagrałby ten filmik lepiej. Swego czasu nagrywał 20 takich filmików rocznie i potrafił utrzymywać jakość. :P
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1192 Post autor: Koper » pn wrz 07, 2015 22:47 pm

Kaonashi pisze:Nie chce mi się już ciągnąć tej dyskusji, jak masz problem z psem grającym czajkowskiego
gdyby faktycznie grał, albo choćby stwarzał takie wrażenie, to bym nie miał... :P
DanielosVK pisze:Ennio pewnie nagrałby ten filmik lepiej. Swego czasu nagrywał 20 takich filmików rocznie i potrafił utrzymywać jakość. :P
Taa... Goldsmith też...

EDIT: A w temacie SZACUN to Gibraltar strzelił gola. 8)

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#1193 Post autor: Kaonashi » pn wrz 07, 2015 23:01 pm

Koper pisze:
Kaonashi pisze:Nie chce mi się już ciągnąć tej dyskusji, jak masz problem z psem grającym czajkowskiego
gdyby faktycznie grał, albo choćby stwarzał takie wrażenie, to bym nie miał... :P
No przecież sprawia takie wrażenie jak najbardziej, tylko trzeba najpierw trochę teorii i praktyki muzyki liznąć. Problem wzięty z dupy, albo po prostu próba wykaraskania się z małego faila, że nie ogarnąłeś, że charakterystyczne, skaczące o oktawy akordy mniej więcej pokrywają się z tym, co słychać/widać na filmiku. Nie wiem, która wersja jest tą prawdziwą. Nie obchodzi mnie to. End.
Koper pisze:EDIT: A w temacie SZACUN to Gibraltar strzelił gola. 8)
Ja wyłączyłem jak było 8:0, jak już wszyscy polscy piłkarze prześcigali się, żeby tylko samemu gola strzelić

Mefisto

#1194 Post autor: Mefisto » pn wrz 07, 2015 23:02 pm

Kaonashi pisze:No tak myślałem, że jak nie zaczaisz, to teraz będziesz pisał, że słabe, do bani itp. :)
Stary, przecież to jest co najwyżej żenujące.

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#1195 Post autor: Kaonashi » pn wrz 07, 2015 23:09 pm

O, Mefiemu się trolling mode przypomniał. :wink:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1196 Post autor: Koper » wt wrz 08, 2015 21:41 pm

Kaonashi pisze:No przecież sprawia takie wrażenie jak najbardziej, tylko trzeba najpierw trochę teorii i praktyki muzyki liznąć
A ty ślepy jesteś i nie widzisz, że ktoś jego łapy trzyma i nimi uderza po fortepianie?
Mnie nie chodzi o to czy sprawia czy nie sprawia wrażenia, że gra właśnie Czajkowskiego, tylko że nie sprawia wrażenia, że PIES SAM gra.
Trzeba Ci tłumaczyć słowo po słowie? Rany, czego tam uczą w tych szkołach teraz? Religii i wuefu chyba tylko. :P

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1197 Post autor: Wojteł » wt wrz 08, 2015 22:07 pm

Wy serio nie macie już o co gównoburzyć?

Ten wstawia przeciętny film i się za niego krzyżuje, ten się wdaje dyskusję, mówiąc jakie to nie jest dno. Mnie ten film ani ziębi ani grzeje. Może nawet ciut zabawne, ale nie w większym stopniu, niż żarty powodując nieco szybsze wypuszczenie powietrze nosem.

A względem teorii muzyki... im więcej się wie na jakikolwiek temat (muzyka, literatura, programowanie, elektrotechnika, fizyka, matematyka), tym bardziej hermetyczne i suche żarty śmieszą. Więc jak kogoś nie bawią takie suchary, to może znaczyć, że a) nie wie o co chodzi b) wie, ale mózg się broni przed suszem i filtruje takie treści :wink:

Zresztą wystarczy zajrzeć u nas na forum, ile jest żartów z RCP - nikt spoza forum ich by nie zrozumiał, my je rozumiemy doskonale, ale i tak nie każdy z nich nas śmieszy z automatu, tylko dlatego, że jest na temat naszej dziedziny :P
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1198 Post autor: Koper » wt wrz 08, 2015 22:15 pm

Wojtek pisze:Zresztą wystarczy zajrzeć u nas na forum, ile jest żartów z RCP
O RCP to nie są żarty. To wszystko prawda :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1199 Post autor: Wojteł » wt wrz 08, 2015 22:21 pm

No racja, faktycznie żaden powód do śmiechu :(

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1200 Post autor: Wojteł » wt wrz 08, 2015 22:25 pm

Za kreację krzyżaków 12/10 :mrgreen:

https://www.youtube.com/watch?v=hYdz3AAZklI

Ogólnie szacun dla chłopaków, bo mają dużo świetnych pomysłów no i warsztatowo biją cały polski YT na głowę (no ale ciężko znaleźć drugi kanał, którego twórcy byliby po szkole teatralnej). Tutaj kolejny przejaw absurdalnego humoru:

https://www.youtube.com/watch?v=YZuFsI-bttM

ODPOWIEDZ