Jurassic World - Michael Giacchino
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Re: Jurassic World - Michael Giacchino
Ja na aktorstwo nie narzekam. Pratt był fajny i widać, że pasowałby na młodszą wersję Indiany Jonesa. Podobał mi się też ten młodszy z braci ( wcześniej grał w " Iron Manie 3 " ), fajny był jego entuzjazm na początku filmu. Dyrektor Parku też był ok i odrobinę przypominał ... Malcolma? 

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- lis23
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

O, wreszcie przypomniał o sobie ten słynny, spóźniony zapłon Lisa. 

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- lis23
Sorki, ale nie śledzę wszystkich nowości i wpisów na forum i jak coś ciekawego znajdę to to wkleję.
Mówiliście, że w JW jest tylko CGI - a jednak nie:
http://stopklatka.pl/wiadomosci/-/16118 ... rld-wideo-
Mówiliście, że w JW jest tylko CGI - a jednak nie:
http://stopklatka.pl/wiadomosci/-/16118 ... rld-wideo-
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

No ale skoro "tylko On, Williams John", to jednak temat Williamsa mógłbyś śledzić. 

- lis23
Widziałem to wczoraj na forum, nawet oglądałem filmik, ale nie załapałem, że to o to chodzi
nie jestem zbyt dobry z angielskiego, a teraz macie potwierdzenie po polsku

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Wojteł
- John Williams
Tak swoją drogą, zapomniałem się doczepić do jeszcze jednej rzeczy: mianowicie pseudodokumentalnego zbliżenia kamery z ręki, jakie zalewa współczesne kino akcji. Zastanawiam się, czy fakt, że było to obecne tylko w jednej scenie i wizualnie nijak ma się nie tylko do reszty serii, ale nawet do reszty filmu, świadczy o tym, że ten film był robiony na maksa wg hollywoodzkich standardów i po kolei odhaczali punkciki z listy, czy może jakimś cudem był to kolejny, obok jednej postaci i produkt placementu, przebłysk samoświadomości i pastisz na współczesne wymogi kina.
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- lis23
Ja, ze względu na wadę wzroku nie cierpię filmów typu " Project Monster ", itp. Czasami nie mogę skupić wzroku na normalnie kręconej, szybkiej scenie akcji, a co dopiero na czymś takim ... 

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Wojteł
- John Williams
No widzisz, ja mam świetny wzrok, a też tego efektu nie cierpię 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
Wróciłem z kina.
Początek filmu sztuczny, idiotyczny, schematyczny, potem było nieco lepiej. Skojarzeń z Godzillą miałem sporo
Oprócz finalnego pojedynku np. wszystkie te odniesienia, że z naturą nie można igrać itd.
O dziwo muza Majkela była nieźle wyeksponowana, choć mam ciut mieszane uczucia, bo momentami niezbyt mi pasowała, tzn. szczerze mówiąc można by ją podłożyć pod milion innych obrazków i też by było ok
Score nie zrósł się z tym filmem, mam takie wrażenie. Piękny motyw główny (Majkela, nie Dżona)
No i cóż więcej mogę powiedzieć... Właściwie to nic, trochę to po mnie spływa jak po kaczce, może wrócę raz czy dwa do głównego motywu i już.
Początek filmu sztuczny, idiotyczny, schematyczny, potem było nieco lepiej. Skojarzeń z Godzillą miałem sporo

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Przecież to już było w pierwszym JP a temu się wszystko z Desplatem kojarzy...hp_gof pisze:Skojarzeń z Godzillą miałem sporoOprócz finalnego pojedynku np. wszystkie te odniesienia, że z naturą nie można igrać itd.
![]()

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Nie wspomniałem ani razu w swojej wypowiedzi pana na D! I miałem na myśli podobieństwa między filmami/scenami filmowymi, a nie muzyczne! Po prostu Godzilla była w analogicznym okresie rok temu, stąd mi utkwiła w pamięci.
Na szczęście sam film, jak i muzyka w nim byłby dużo lepsze od Godzilli.
Co do filmów to nie będę się wypowiadał, ale akurat score z Godzilli wypada nieco lepiej od JW, przynajmniej ma jeden porządny track, nie to co Giacchino, którego ścieżka dźwiękowa zapełniona jest samymi sucharami.