Jurassic World - Michael Giacchino

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

Re: Jurassic World - Michael Giacchino

#76 Post autor: Mystery » wt cze 16, 2015 12:31 pm

Trochę o easter eggach w JW:
https://www.youtube.com/watch?v=FAi07z-B7IA

I wiadomo gdzie podziały się 3 utwory z pierwszej tracklisty, którą ujawniło screenarchives, jak się okazuje wcale nie znikły, a zostały one po prostu połączone z okalającymi utworami i tak "Does This Dino Make Jurassic Look Big" to nic innego jak wstęp "As the Jurassic World Turns", "A Glorified Petting Zoo" to druga część "Clearly His First Rodeo", a "The Teeth Degree", to albo końcówka "Costa Rican Standoff", albo początek "Our Rex Is Bigger Than Yours".

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#77 Post autor: lis23 » wt cze 16, 2015 12:57 pm

Krelian pisze: Też bym wolał na to pójść niż na avangersów no ale :mrgreen:
A ja mam już dosyć wojenek, typu Marvel vs DC, SW vs ST, itp. ja lubię zarówno Marvela jak i DC, oraz JW jak i Avengers ;)

P.S: A to widzieliście?

http://stopklatka.pl/wiadomosci/-/16073 ... ora-wideo-

:mrgreen:
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#78 Post autor: Tomek » wt cze 16, 2015 14:54 pm

Adam pisze:
Tomek pisze:No ale taką propagandę im tam tłuką za Odrą, że Polacy to zacofany, durny i zakompleksiony naród (lub przynajmniej w połowie).
a nie jest tak? dołóż jeszcze słowo złodzieje.. i to nie propaganda i nie tylko za Odrą.. taką mamy opinię na całym świecie która nie wzięła sie bez przyczyny. już nie wspomnę że za chwilę burkina faso będzie miała wstęp wszędzie bez wiz, a my jako ostatni kraj na świecie dalej będziemy na wizy jeździć od lewa do prawa.
Adam, jak Ci tak źle i Cię polskość uwiera, to emigruj :) Jak to pewna dama (pierwsza) mówiła "emigracja to szansa". A inny osobnik w czerwonych spodniach i okularach: "emigracja to przywilej!" ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#79 Post autor: Adam » wt cze 16, 2015 15:04 pm

mi nie jest źle i nie mam zamiaru ani możliwości emigrować. nie będę tylko udawał jak Ty że nas niby świat kocha czy szanuje, bo za kogo nas mają wszędzie, to wystarczy pogadać z kimś za granicą lub poczytać zagraniczne media od lewa do prawa..
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#80 Post autor: Tomek » wt cze 16, 2015 15:23 pm

Ale ja niczego nie udaję, nie siedzę gdzieś w Berlinie czy Paryżu i nie czytam "zagranicznych mediów", bo wiem jak zniekształcają one rzeczywistość. Tak samo jak zniemczone polskie media głównego nurtu :) Ktoś atakuje polskość - reaguję. Proste. To, że w narodzie jest wiele zaprzaństwa, chamstwa i prostactwa nie czyni całego narodu takim. Wszakże, o tym jest zawsze najgłośniej. Oczywiście, w jedynych słusznych "mediach" :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#81 Post autor: Adam » wt cze 16, 2015 15:39 pm

tylko że ilość czarnych owcy przekłada się na właśnie takie a nie inne opinie o naszym kraju. i cóż z tego że ja czy Ty jesteśmy przykładnymi obywatelami? nic to nie zmienia..
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#82 Post autor: Koper » wt cze 16, 2015 17:02 pm

Adam pisze:a my jako ostatni kraj na świecie dalej będziemy na wizy jeździć od lewa do prawa.
Oj, przepraszam, właśnie Indonezja nam zniosła. :mrgreen:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#83 Post autor: Tomek » wt cze 16, 2015 20:04 pm

Trochę źle zacytowałeś, bo to Adam (a nie ja) napisał :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#84 Post autor: Wawrzyniec » śr cze 17, 2015 02:08 am

Mystery pisze:Rozumiem, że części trzeciej też nie oglądałeś? A właśnie przez wymienione przez Ciebie rzeczy pół świata wybrało/wybierze się do kin, ale nie, Wawrzyniec zawsze pod prąd i zamiast cieszyć się udanym powrotem do Parku, będzie nas raczył szyderczymi obrazkami :wink:
Oczywiście, że widziałem trzecią część... w telewizji. I chyba z Jurassic World też poczekam. Z recenzji, które czytałem, to na razie moje obawy zdają się potwierdzać, mimo wielu cech pozytywnych. Kocham Jurassic Park, ale chętniej wrócę po raz kolejny do Jurassic Parku, niż Jurassic Worldu.
Plus widząc wynik w box office to film ten bez moim pieniążków sobie dobrze poradzi i nie wiem, czy nie lepiej je wydać po raz trzeci na Mad Maxa, gdyż ta seria bardziej ich potrzebuje.
Nie wspominając, że Universal nieźle się w tym roku obłowi - Furious Seven. I to są też moje obawy, że mając taką żyłę złota, niedługo otrzymamy sequel, gdzie dinozaury będą skakały w Dubaju z jednego wieżowca na drugi. :?

A obrazek nie tyle szyderczy, co akurat odpowiadający na najbardziej nurtujące mnie pytanie, kiedy zobaczyłem w trailerze te jeżdżące kule. Są one efektowne, ale kompletnie niepraktyczne i dla mnie głupie. Pomijając motyw z kupą, to przecież wystarczy, że jakiś debil sobie do niego wsiądzie i skoro jest debilem, to zechce wjechać centrali w stado dinozaurów? To nie lepiej, żeby to było bardziej przypominające metalową klatkę, jak te, które się ma nurkując z rekinami?

Ale dobrze to tylko moje dywagacje, tym bardziej, że atmosfera robi się tutaj gorąca jak na osiedlu w Krakowie po promocji na maczety. Dlatego też, aby dalej nie zaogniać, jedynie napiszę: Adam, na facebooku wystawiłbym za twoje komentarza kciuka w górę, dobrze i mądrze piszesz. I na zakończenie wybaczcie i bez spinania się, ale naprawdę ciekawym jest, że dyskutujemy nad polskością i stanem mentalnym kraju i jego mieszkańców w temacie pt. "Jurrasic World". :o :wink:

Ale dobrze, wracajmy do dinusiów i Giacchina. :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Templar

#85 Post autor: Templar » śr cze 17, 2015 13:06 pm

Marvel pogratulował JW wyniku:

Obrazek

ten młot mnie najbardziej rozwalił, T. Rex jest "godny" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#86 Post autor: Paweł Stroiński » śr cze 17, 2015 16:28 pm

To samo pomyślałem :mrgreen:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#87 Post autor: Koper » śr cze 17, 2015 16:32 pm

Tomek pisze:Trochę źle zacytowałeś, bo to Adam (a nie ja) napisał :)
Fakt, już poprawiam.
Mystery pisze:Rozumiem, że części trzeciej też nie oglądałeś? A właśnie przez wymienione przez Ciebie rzeczy pół świata wybrało/wybierze się do kin, ale nie, Wawrzyniec zawsze pod prąd i zamiast cieszyć się udanym powrotem do Parku, będzie nas raczył szyderczymi obrazkami :wink:
Raz wreszcie Wawrzek słusznie nie podnieca się jakimś popcornowym produktem made in Hollywood, to się go czepiają. Nie daj się Wawrzek, Jurassic Park był tylko jeden, reszta to popelina zrobiona na zasadzie: więcej, szybciej, głośniej. :P ;) Niezależnie od tego czy ta czwórka jest lepsza od trójki czy nawet dwójki, które już też za wybitne mówiąc delikatnie nie były i czy daje się ją miło obejrzeć, jest tylko kolejnym sequelem/remakem/rebootem nakierowanym na wyciągnięcie kasy z portfela jak największej liczby typowych współczesnych widzów. A ja se kurwa, spiracę, o. :P :D
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#88 Post autor: Paweł Stroiński » śr cze 17, 2015 16:55 pm

Dwójka jest generalnie słaba, ale ma parę świetnie zrobionych sekwencji, no i muzykę Williamsa. Ale dla tych kilku scen, spielbergowskich majstersztyków, warto przemęczyć całość, nawet kilka razy :) .

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#89 Post autor: lis23 » śr cze 17, 2015 18:18 pm

Słaba to jest trójka, gdyż nie ma w niej nic do czego chciałoby się wracać.
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#90 Post autor: Wojteł » śr cze 17, 2015 18:42 pm

To było kręcone w 3D, czy jak wszędzie teraz, konwertowane?
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

ODPOWIEDZ