Czego ostatnio słuchaliście?

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#271 Post autor: Wawrzyniec » sob kwie 03, 2010 18:08 pm

dziekan pisze:Pochwal sie jeszcze co bedziesz sluchal ? :wink:
U mnie nic nowego i ciekawego. A co teraz słucham to nawet wolę nie pisać.
Na pewno będzie sporo Williamsa, sporo Zimmera, a jakże, może coś Jablonsky'ego, Kawaia, Hornera i pewnie Goldenthala będę sporo słuchał, gdyż coś mnie ostatnio na jego muzykę wzięło. :)
Może sporządzę listę, ale strasznie się boję konsekwencji jej upublicznienia, żeby nie narazić się na zLOLolowanie i nie zaszkodzić tym dobrym ścieżkom dźwiękowym. :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

bladerunner

#272 Post autor: bladerunner » sob kwie 03, 2010 18:10 pm

Wawrzyniec nawet Adaś ostatnio wyznał publicznie, że Hansu jest dla niego Bogiem, więc bez obaw :lol:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#273 Post autor: Wawrzyniec » sob kwie 03, 2010 18:11 pm

dziekan pisze:Ja chyba dzisiaj Steamboya sobie zarzuce 8)
To bedzie moj premierowy odsluch.
Warto? :?
Jak najbardziej! I nawet jeżeli nie lubisz muzykę do Transformerów to "Steamboy" powinien Ci się spodobać. Bardzo fajna, dynamiczna dobrze rozpisana i zorkiestrowana ścieżka. Miłego słuchania :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#274 Post autor: Koper » sob kwie 03, 2010 18:17 pm

Bo to coś takiego jak "The Time Machine" dla Badelta - jeszcze Jabło nie leciał po samplach Zimmera. Ale jednak praca Badelta ciekawsza i bardziej melodyjna.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#275 Post autor: Koper » sob kwie 03, 2010 18:21 pm

dziekan pisze:A skoro mowa o przygodowkach to jak prezentuje sie ten score Mansella do Sahary?Sluchal moze ktos? :?
Ja na płycie nie słuchałem. W filmie mi się nie podobał zupełnie. :) Nic z tego nie zapamiętałem.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#276 Post autor: Koper » sob kwie 03, 2010 18:26 pm

dziekan pisze:A swoją drogą Badelt ma fajną oficjalną stronke :)
Mozna nawet za darmo sciagnac jego dwa najnowsze albumy :)
Może i można, tylko po co. ;););););)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#277 Post autor: Wawrzyniec » sob kwie 03, 2010 18:28 pm

Althazan właśnie tutaj nawet polecał tę jedną z tych nowych prac Badelta. Tylko czasami warto czytać dokładniej :wink:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#278 Post autor: Wawrzyniec » sob kwie 03, 2010 18:34 pm

Nie masz za co przepraszać to się bardziej Kopera tyczyło :wink: A teraz życzę miłego słuchania "Steamboya" i mam nadzieję, że w tym temacie podzielisz się potem wrażeniami z nami? :P

bladerunner

#279 Post autor: bladerunner » sob kwie 03, 2010 18:38 pm

też bym posłuchał, ale nie mogę znaleźć w necie :P

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#280 Post autor: Mystery » sob kwie 03, 2010 18:52 pm

A skoro mowa o przygodowkach to jak prezentuje sie ten score Mansella do Sahary?
Sahara to przyjemny przygodowy action score, trochę w stylu bondowskich prac Davida Arnolda, no ale orkiestratorem był tutaj Nicholas Dodd, więc nie ma co się dziwić, że muzyka może brzmieć znajomo. Co do samej muzyki to na plus warty odnotowania jest tu bardzo fajny motyw przewodni, a na minus hornerowska długość ścieżki.

bladerunner

#281 Post autor: bladerunner » sob kwie 03, 2010 18:57 pm

Milego sluchania rowniez zycze
Dzięki, nie żebym ściągał, ale możesz skasować posta już, bo zaraz przyjdzie Dobry Wujek Koper i Cię postraszy .:) :lol:

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#282 Post autor: Bucholc Krok » sob kwie 03, 2010 19:16 pm

Normalnie w radiu (poza programem 2 PR) leci jakaś szmira, ale z okazji świąt jest na czym ucho zawiesić. Dzisiaj w Trójce szarpnęli się m.in. na całą Heaven & Hell Vangelisa.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#283 Post autor: Koper » sob kwie 03, 2010 19:42 pm

Mystery Man pisze:Sahara to przyjemny przygodowy action score, trochę w stylu bondowskich prac Davida Arnolda, no ale orkiestratorem był tutaj Nicholas Dodd, więc nie ma co się dziwić, że muzyka może brzmieć znajomo. Co do samej muzyki to na plus warty odnotowania jest tu bardzo fajny motyw przewodni, a na minus hornerowska długość ścieżki.
To chyba na płycie dali co innego niż w filmie, bo tam nie było na czym ucha zawiesić. ;)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#284 Post autor: Mystery » sob kwie 03, 2010 20:02 pm

Filmu już zbytnio nie pamiętam (i Bogu dzięki :wink: ), więc nie wiem jak to tam było w obrazie, ale na płycie, biorąc pod uwagę kompozytora, to na pewno spore zaskoczenie, epickie, etniczne granie, fakt o pół godziny za długie, ale kilka razy zdarzyło mi się do tej pozycji wrócić (nawet chciałem dać to niegdyś do konkursu, ale myślałem, że za bardzo znane to będzie :) )

Pierwszy kawałek:
http://listen.grooveshark.com/#/s/Ironclad/1aAUw9

bladerunner

#285 Post autor: bladerunner » sob kwie 03, 2010 20:39 pm

fajowy jak na Jabłońskiego ten ''Steamboy'' :)

ODPOWIEDZ