Co ostatnio kupiliście?
Re: Co ostatnio kupiliście?
Gift option to rozumiem jest przesyłka, która leci do osoby, która ma ją dostać jako prezent, być może ładnie zapakowane itd.? Nie wiem, bo nie korzystałem. Natomiast nigdy żadna przesyłka mi nie zaginęła, wszystkie dotarły. Poza tym osoba zamawiająca może sobie sprawdzić tracking number, gdzie ta przesyłka jest i w razie czego dzwonić do firmy kurierskiej. Jak nie dotrze, to reklamacja i już.
Pierwsze 100 zamówień na stronie Varese było z autografami.
- Krzysiek
- Nominacja do odkrycia roku

Trylogia jeszcze nie przesłuchana. "Ladyhawke" - nie żałuję zakupu, świetne rytmiczne melodie z lat 80siątych + fajne typowo filmowe kompozycje.
Dodatkowo do przesłuchania dostałem J.N Howarda "Intersection".... i to trzeba kupić

Gratuluje zdobytych "smaczków" , dużo radości z odkrywania ich w ten ciepły weekend 

- Krzysiek
Trylogia "Sabata" - 1 i 3 płyta bardzo ciekawe klimaty westernowe, świetnie się słucha ; 2 płyta - klon Morricone ale daje radę. bardziej dla fanów tego typu melodii.
- Krzysiek
W kwestti innych soundtracków i remasterów o których kiedyś pisał Kolega Turek http://sound-track.jp/category/dsdremus ... ubmit=view

Jak przesłucham i porównam, to napiszę czy warto było kupić

Krzysiek
Tak jak chciałeś nasze wrzucam ostatnie nasze zakupy
W sumie dwa tytuły

Tak jak chciałeś nasze wrzucam ostatnie nasze zakupy

Wow , wyglądają zacnie
jednak nie ma to jak real foto , wtedy widać artyzm wydawniczy lub czasami niedociągniecia ...tu jest apetycznie
Gratuluję obszernych zakupów ..te tytuły mam również na mojej "must have" liście ..ale jeszcze nie teraz ..not yet !!

Gratuluję obszernych zakupów ..te tytuły mam również na mojej "must have" liście ..ale jeszcze nie teraz ..not yet !!

- Krzysiek
Czas "rezerwy" dobiegł końca więc przypomniałem sobie, że miałem coś napisać
Jest jednak jedno ale..... obie starsze płyty mimo wszystko zostawiam dla siebie. Dlaczego? Poligrafia japońskich wydań znacznie odbiega od "oryginalnych". W starszych są (np Rambo II) świetne informacje i dosyć bogata książeczka (przynajmniej te kilka stron). Natomiast w nowszych tylko okładka składająca się z 4 stron i do tego pseudo "wkładka".

Zarówno Omen jak i Rambo II w nowszych tłoczeniach brzmią wg mnie lepiej. O ile ciężko jest się wsłuchać w Omena, to na Rambo lepiej już czuć. Przy tym samym poziomie wysterowania (głośności) japońskie Rambo ma więcej przestrzeni w głąb i dynamiki. Szczególnie dynamika jest lepsza. Scena jakby wyraźniejsza, szerokoplanowa. Instrumenty wyraźniej słychać.Krzysiek pisze:W kwestti innych soundtracków i remasterów o których kiedyś pisał Kolega Turek http://sound-track.jp/category/dsdremus ... ubmit=view
Jest jednak jedno ale..... obie starsze płyty mimo wszystko zostawiam dla siebie. Dlaczego? Poligrafia japońskich wydań znacznie odbiega od "oryginalnych". W starszych są (np Rambo II) świetne informacje i dosyć bogata książeczka (przynajmniej te kilka stron). Natomiast w nowszych tylko okładka składająca się z 4 stron i do tego pseudo "wkładka".
- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Dotarł biały "wilk" :

- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Ile zapłaciłeś?WhiteHussar pisze:Dotarł biały "wilk" :
Cała masa soundtracków z gier jest tak oznaczana.Tomek pisze:"Official Soundtrack" ? Nasi jak zwykle muszą coś nowego wymyślić