Alexandre Desplat
- Wojteł
- John Williams
Re: Alexandre Desplat
Ta, Olek weźmie ten czteronutowy temat Gwiazdy śmierci z Nowej Nadziei i "ukryje" go na harfie 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
poczytałem trochę wasze wypowiedzi w tym ,,ciekawe'' posty hp_gofa i widzę, że feiluje ostro jak ja przed laty z geniuszem HGW.
Spokojnie to z wiekiem przechodzi
.

Spokojnie to z wiekiem przechodzi

Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
Weź w ogóle nie porównuj Olka z HGW
Poza tym jak już oskarżasz mnie o fail, to dawaj cytaty i dopisz komentarz, w czym failuję
Tylko przygotuj się na solidną dyskusję, bo ja łatwo nie odpuszczam 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Albo zamiast "Imperial March" zrobi "Imperial Waltz".Wojtek pisze:Ta, Olek weźmie ten czteronutowy temat Gwiazdy śmierci z Nowej Nadziei i "ukryje" go na harfie

#WinaHansa #IStandByDaenerys
Olo powoli zapełnia sobie grafik na następny rok, dla reżysera Zulu i Largo Winch, skomponuje do filmu biograficznego o Philippe Cousteau "The Odyssey".
A ten 2015 jak na Desplata wygląda jak na razie jakoś mało ekscytująco, w sumie póki co najlepiej zapowiada się ten "Tale of Tales", który będzie walczył o Złotą Palmę w Cannes. Cóż, trzeba czekać na Oscarowy sezon i jakieś wieści o nagłych zastępstwach i scorach robionych w kilka tygodni
A ten 2015 jak na Desplata wygląda jak na razie jakoś mało ekscytująco, w sumie póki co najlepiej zapowiada się ten "Tale of Tales", który będzie walczył o Złotą Palmę w Cannes. Cóż, trzeba czekać na Oscarowy sezon i jakieś wieści o nagłych zastępstwach i scorach robionych w kilka tygodni

Mało ekscytująco? Po prostu ma więcej projektów europejskich w tym roku, których w zeszłym nie miał wcale. On ma ten grafik zapełniony do końca 2016, tylko my nie o wszystkich projektach wiemy
Projekty oscarowe są już co najmniej 3 w tym roku, więc jest git. Scoru do Wendersa nie wydali, więc trochę szkoda
Za blockbusterami Olo nie przepada, więc poczekamy sobie chyba dopiero do Rogue One 

Po prostu już tak komfortowe projekty u Ola jak kostiumowe Suffragette czy Danish Girl, bądź skromne francuskie dramaciki, z których mało co kiedy wychodzi coś pamiętnego, już tak nie grzeją i raczej wiadomo czego się po nich spodziewać. Co innego Rogue One czy właśnie horror fantasy jakim jest Tale of Tales, tu z pewnością można być ciekawym co spłodzi Desplat 

No ja rozumiem, ale on akurat lubi różnorodność i ma swoich stałych współpracowników, więc jest jak jest. Oczywiście, ja też z chęcią posłuchałbym jakichś większych projektów 

Nowy włoski zwiastun (tym razem już gadany) Tale of the Tales. https://www.youtube.com/watch?v=L8e8S-4E7lY
Olo jest w creditsach również na plakatach, więc w połowie maja mam nadzieję, że dostaniemy płytę
We Włoszech wchodzi 14 maja do kin, potem będzie w Cannes. Reality wydali na CD w okolicy włoskiej premiery, więc mam nadzieję, że tu będzie tak samo
Natomiast póki co o muzyce cisza, nic nie wiemy 
A tutaj macie skład orkiestry, fotki z sesji nagraniowej i w ogóle trochę info na temat tego projektu
http://www.sudovestrecords.com/it/works/589/show
Orchestra:
12 Violins 1'
10 Violins 2'
08 Violas
08 Cellos
05 Basses
03 Flute
01 Piano
02 Harp
02 Percussion
01 Bass Drum
01 Glockenspiel
01 Xilophone
01 Vibraphone
01 Marimba
01 Celesta
01 Sample / Synth
01 Soloist voice
Compositore
Alexandre Desplat
Orchestratore
Alexandre Desplat
Orchestra
Roma Sinfonietta
Direttore d'orchestra
Alexandre Desplat
Assistente musicale
Domenique Lemonnier
Programmatore
Romain Allender
Coordinatore d'orchestra
Gino Lanzillotta
Studio di registrazione
Forum Music Village (Rome)
Tecnico del suono (registrazione)
Marco Streccioni
Assistente di studio (registrazione)
Gabriele Conti
Studio di mix
Abbey Road
Tecnico del suono (mix)
Jonathan Allen
Editore
Archimede Srl
Data
17 / 26 marzo 2015

Olo jest w creditsach również na plakatach, więc w połowie maja mam nadzieję, że dostaniemy płytę

A tutaj macie skład orkiestry, fotki z sesji nagraniowej i w ogóle trochę info na temat tego projektu

http://www.sudovestrecords.com/it/works/589/show
Orchestra:
12 Violins 1'
10 Violins 2'
08 Violas
08 Cellos
05 Basses
03 Flute
01 Piano
02 Harp
02 Percussion
01 Bass Drum
01 Glockenspiel
01 Xilophone
01 Vibraphone
01 Marimba
01 Celesta
01 Sample / Synth
01 Soloist voice
Compositore
Alexandre Desplat
Orchestratore
Alexandre Desplat
Orchestra
Roma Sinfonietta
Direttore d'orchestra
Alexandre Desplat
Assistente musicale
Domenique Lemonnier
Programmatore
Romain Allender
Coordinatore d'orchestra
Gino Lanzillotta
Studio di registrazione
Forum Music Village (Rome)
Tecnico del suono (registrazione)
Marco Streccioni
Assistente di studio (registrazione)
Gabriele Conti
Studio di mix
Abbey Road
Tecnico del suono (mix)
Jonathan Allen
Editore
Archimede Srl
Data
17 / 26 marzo 2015
- qnebra
- Zdobywca Oscara
1. film jednak nie wygląda na tak zdrowo pogrzmocony i psychodeliczny jak po pierwszym zwiastunie. Tu mamy normalną baśń filmową. Czekam.
2. music composed, orchestrated and conducted by Olo Desplą

2. music composed, orchestrated and conducted by Olo Desplą

I jeszcze zapewne produced
Skład orkiestry 60-osobowy. Ujdzie. Fajnie, że jest solist(k)a
Oby było melodyjnie! Ciekawe czy będzie jakaś muzyka źródłowa na albumie...

- qnebra
- Zdobywca Oscara
Spojrzałem sobie na ten skład orkiestry i zapowiada się coś z kategorii "plumkanio Desplattio classico". Melodyjnie raczej będzie, nikt nie spodziewa się chaosu i atonalności po pracy Ola.
- qnebra
- Zdobywca Oscara
To teraz pytanie.
Co z Desplata polecilibyście osobie, która do tej pory miała do czynienia głównie z RCP i muzyką trailerową. Coś, co będzie miało dość niski próg wejścia, tak by nie wrzucać tej osoby w odmęty plumkania.
Co z Desplata polecilibyście osobie, która do tej pory miała do czynienia głównie z RCP i muzyką trailerową. Coś, co będzie miało dość niski próg wejścia, tak by nie wrzucać tej osoby w odmęty plumkania.
Zapytaj Wawrzyńca. On jest osobą o podobnym profilu zainteresowań 
Z mojej strony mogę spróbować polecić na początek Rise of the Guardians, The Monuments Men oraz Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2. Natomiast wszystko zależy co rozumiesz przez pojęcie "plumkanie", bo styl Desplata jest jaki jest i w każdym scorze są jakieś elementy plumkania. Warto polecić też The Ghost Writer i The Ides of March - thrillery polityczne. Z prac lirycznych (takich najbardziej przystępnych) - The Girl with a Pearl Earring, Extremely Loud and Incredibly Close oraz The Imitation Game (ale powtarzam, to już jest typowe plumkanie, choć jak dla mnie - ekscytujące). No i ostatnia grupa to scory do filmów Andersona (odrobina dziwaczności), przede wszystkim Fantastic Mr. Fox i The Grand Budapest Hotel. Miłego słuchania!

Z mojej strony mogę spróbować polecić na początek Rise of the Guardians, The Monuments Men oraz Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2. Natomiast wszystko zależy co rozumiesz przez pojęcie "plumkanie", bo styl Desplata jest jaki jest i w każdym scorze są jakieś elementy plumkania. Warto polecić też The Ghost Writer i The Ides of March - thrillery polityczne. Z prac lirycznych (takich najbardziej przystępnych) - The Girl with a Pearl Earring, Extremely Loud and Incredibly Close oraz The Imitation Game (ale powtarzam, to już jest typowe plumkanie, choć jak dla mnie - ekscytujące). No i ostatnia grupa to scory do filmów Andersona (odrobina dziwaczności), przede wszystkim Fantastic Mr. Fox i The Grand Budapest Hotel. Miłego słuchania!
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Desplatowskie fragmenty "Moonrise Kingdom" też są przeyummy. 

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.