Tutaj dyskutujemy w wątkach ogólnych o poszczególnych kompozytorach.
-
galljaronim
- John Powell
autor: galljaronim » pt kwie 10, 2015 00:21 am
Tomek pisze:Mam pytanko o Crimson Tide. Czy ta pozycja ma szansę kiedykolwiek być wydana na rynku kolekcjonerskim? Oryginalnie wydało to Hollywood Records, czyli chyba dywizja Disneya. Stąd być może Intrada? Patrzyłem się mniej więcej po tytułach tej wytwórni i w sumie chyba tylko Deep Rising Goldsmitha rozeszerzono. Pytam się pod tym kątem, bo jest to chyba największy brak w mojej zimmerowskiej kolekcji, płyta do dostania tylko właściwie jako używka i do tego w znacznej mierze drogo, więc zastanawiam się czy poszukiwać czy odpuścić i poczekać, aż kiedyś to wydadzą jak należy? Dzięki z góry za odpowiedzi/opinie.
Crimson Tide to sztandarowa kompozycja Zimmera. Uważam, że ta muzyka zasługuje na rozszerzone wydanie. Tak się składa, że 12 maja b.r. mija dokładnie 20 lat od premiery filmu. Ja liczę, że może LaLa z czymś wyskoczy. W końcu Zimmer zapowiadał współpracę z tą wytwórnią i wznawianie swoich scorów głównie z lat 90.
Tutaj Tomku masz egzemplarz w folii, ale cena nie jest atrakcyjna
http://allegro.pl/crimson-tide-soundtra ... 72118.html
-
galljaronim
- John Powell
autor: galljaronim » pt kwie 10, 2015 00:46 am
Wawrzyniec pisze:Koper pisze:już w reklamach z klasyki zżynał, ech...
Możesz rozwinąć swoją tezę, a może wręcz zarzut?
Koper chyba to miał na myśli

mniej więcej od 3:30:
https://www.youtube.com/watch?v=5n7qfRNzS3s
Ciekawe czy potomkowie Berlioza konfrontowali się z Hansem w sądzie, tak jak to było w przypadku Holsta?

-
Mefisto
autor: Mefisto » pt kwie 10, 2015 03:43 am
Tomek pisze:więc zastanawiam się czy poszukiwać czy odpuścić i poczekać, aż kiedyś to wydadzą jak należy?
Score jednego tematu - nie oszukujmy się, lepiej wydać kasę na co innego.
-
Adam
- Jan Borysewicz
Cena tego Crimsona w folii nie jest atrakcyjna??? Ja pierdziele wy byście za darmo wszystko chcieli... Jak na pl to jest bardzo atrakcyjna. Przeciez wiecej kosztuje teraz byle jaka płyta z lali. W ogóle to żaden rarytas i pełno tego jest wiec nie wiem w czym Tomek ma problem. Na Allegro sa tez używki nie mówiąc o zagranicy
#FUCKVINYL
-
Tomek
- Redaktor Kaktus
-
Kontakt:
Nie mam żadnego problemu. Kalkuluję tylko czy jest sens wydawania aż tyle za regularne wydanie, czy lepiej poczekać i dopłacić za kolekcjonerkę jak się ukaże np. za rok czy dwa. Teraz akurat się pojawiło kilka płyt na allegro (choć dla mnie 70-100 zł za używkę i regular to trochę za dużo), ale w ostatnim czasie trudno było to znaleźć w ogóle (wiem, bo sprawdzałem często). Cena za to wydanie obecna jest oczywiście podyktowana tym, że pozycja jest trudno dostępna...
-
Adam
- Jan Borysewicz
Przy obecnych kursach i cenach przesyłek z USA każda nowość kupiona w normalnym sklepie to ok 8 dych. A tu jest 20 letnia płyta w folii do tego dawno oop za niewiele wiecej. To serio nie jest duzo. Takiej płyty i to nowej nie kupi sie za 40 zł chyba ze bedzie sie miało fart. A co do rozszerzeń Zimmera z lat 90... Nie czekam zbytnio na Crimsona w takiej formie ponieważ doświadczenie pokazuje ze Hans w takiej wersji sprawdza sie gorzej - peacemaker, broken arrow - zostałem przy regularnych celowo bo po prostu 2cd nie dają funu. Zakładam ze z crimsonem bedzie podobnie. Jedyne Hansy z lat 90 na które czekam to te nie wydane lub wydane tragicznie vide Rain Man. A jak Ci wydadzą Crimsona to bedzie 2cd i zapłacisz za to przeciez min 120 czy 130 zl. Ja bym brał regulara w folii..
#FUCKVINYL
-
Tomek
- Redaktor Kaktus
-
Kontakt:
Tzn. dla mnie nie musi być w folii - używka jak najbardziej wystarczy
Natomiast kwestia wydania pieniędzy. Jeżeli mam wydać już te np. 80 zł to mogę i 130 na przykład (jeżeli to jest tak znaczący tytule). Chodzi mi o to, żeby dwa razy nie wydawać - dziś wydam tyle, a potem trzeba będzie jeszcze raz i jeszcze więcej
W moim pytaniu chodziło mi bardziej o to, czy ten tytuł ma szanse kiedyś na wydanie kolekcjonerskie?
-
Adam
- Jan Borysewicz
na pewno ma, skoro Lala zaczęła wydawać.. pytanie tylko czy potrzebne Ci 2CD z Crimsona? (nie ma opcji żeby to wydali na 1cd). Peacemaker 2CD i Broken Arrow 2CD aż tak Ci się podobają? Ja bez mrugnięcia okiem zostałem przy regularnych wydaniach...
#FUCKVINYL
-
Wojteł
- John Williams
autor: Wojteł » pt kwie 10, 2015 11:26 am
galljaronim pisze:Wawrzyniec pisze:Koper pisze:już w reklamach z klasyki zżynał, ech...
Możesz rozwinąć swoją tezę, a może wręcz zarzut?
Koper chyba to miał na myśli

mniej więcej od 3:30:
https://www.youtube.com/watch?v=5n7qfRNzS3s
Ciekawe czy potomkowie Berlioza konfrontowali się z Hansem w sądzie, tak jak to było w przypadku Holsta?

Jak chcą się z kimś procesować o Dies Irae, to mogą mieć problem, bo autor jest nieznany, więc potomków po 8 stuleciach chyba już nie znajdą

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
-
Tomek
- Redaktor Kaktus
-
Kontakt:
Adam pisze:na pewno ma, skoro Lala zaczęła wydawać.. pytanie tylko czy potrzebne Ci 2CD z Crimsona? (nie ma opcji żeby to wydali na 1cd). Peacemaker 2CD i Broken Arrow 2CD aż tak Ci się podobają? Ja bez mrugnięcia okiem zostałem przy regularnych wydaniach...
Broken Arrow mam wydanie 2CD

Peacemakera aż tak nie cenię i nie mam na półce.
-
Wawrzyniec
- Hans Zimmer
-
Kontakt:
autor: Wawrzyniec » pt kwie 10, 2015 14:58 pm
@hp_gof

#WinaHansa #IStandByDaenerys
-
hp_gof
autor: hp_gof » pt kwie 10, 2015 15:03 pm
Ok, teraz widzę. Kurde, przejrzałem ileś tam postów w górę czy czegoś nie ma, ale taki śmietnik zrobiliście, że nie idzie się przebić

Whatever. Kocham Julianne, to przeżyję i Hansa w tym filmie

-
Tomek
- Redaktor Kaktus
-
Kontakt:
Rozmowa o Crimson Tide w temacie o Zimmerze jest śmietnikiem, natomiast przepis z jakichś reporterów, twitterów czy fejsów już nie

-
Kaonashi
- Joe Hisaishi
autor: Kaonashi » pt kwie 10, 2015 16:39 pm
Nie wspominając o dyskusji o skarpetkach, brodach itp., którą Hapek śledził bardzo dokładnie.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.