FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty
-
Templar
Re: FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty
Patrząc na tego newsa na ich stronie to będzie czołówka, ciekawe czy oni w ogóle wiedzą, że to nie on skomponował
No i napisali, że będzie suita z aranżacjami na duży skład orkiestrowy, w której ma być m.in. Blood Theme. Mam nadzieję, że pojawi się też mój ulubiony kawałek - Astor's Birthday Party, chociaż wolałbym to w oryginalnym stylu, bez żadnej aranżacji na orkiestrę 
- Wojteł
- John Williams
A które to było? Ten kawałek z fajną gitarką?
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
-
Templar
Tak:Wojtek pisze:Ten kawałek z fajną gitarką?
https://www.youtube.com/watch?v=gSsOnShqhw4
jakoś sobie nie wyobrażam słuchać tego w innej aranżacji bez gitary
- Wojteł
- John Williams
ano, obok Blood i House themów chyba najzacniejszy kawałek z Dexa 
Edit: chociaż nie, przepraszam, IMO najlepszy gitarowym kawałkiem z Dextera jest Hide Your Tears https://www.youtube.com/watch?v=ekeBs9uTu4E
Edit: chociaż nie, przepraszam, IMO najlepszy gitarowym kawałkiem z Dextera jest Hide Your Tears https://www.youtube.com/watch?v=ekeBs9uTu4E
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
będą jeszcze "2 nazwiska serialowe z usa". jakie to nie wiem. zakładam że jednym z nich będzie Gjaczin - w sumie podchodzi pod serialowe, a byłby gruby fail jakby go nie było... pewnie do końca msc wszystko już ogłoszą, zobaczymy.Dexter pisze:Na stronie FMF dodali już Lichta i nadal jest pod nazwiskami dopisek 'i inni'
NO CD = NO SALE
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Grubo by było, gdyby dali Beara McCreary'ego. Ale coś czuję, że będzie to znowu Abel Korzeniowski.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
-
hp_gof
No zdziwiłbym się gdyby nie zagrali Penny Dreadful Abla. No i oczywiście LOSTy Giacchino są drugim moim typem. Ale kto wie.
-
Templar
Reitzella dadzą i Hannibala będzie grał 
- qnebra
- Zdobywca Oscara
To dopiero byłaby rzeź dla wyrafinowanych uszu 
nie szydził bym z tego, bo skoro potrafią dać Targosza który napisał tam 20-minutowy szit a nie muzykę której w ogóle się nie da zagrać na żywo bo to zwykły sampel z kompa, to dlaczego nie miałby być Hannibal który ma orkiestrową muzykę, do są tego kapitalne fragmenty we wszystkich sezonach z których spokojnie można ułożyć jedną 10-minutową suitę..Templar pisze:Reitzella dadzą i Hannibala będzie grał
NO CD = NO SALE
-
Templar
Ja tam się nie zdziwię jak go dadzą, oni bardziej stawiają na popularność seriali niż na samą muzykę, a Hannibal w Polsce nawet sporą popularność ma 
Ogólnie to Abla chyba nie będzie, skoro napisałeś wcześniej:
Także jak dla mnie najbardziej realnymi opcjami są: Giacchino, najbardziej oczywista opcja, bardzo popularne LOSTy i następnego dnia zresztą Star Treka grają, tylko pytanie czy będzie miał wtedy czas na przyjazd do Polski jak słusznie już wcześniej Mystery to zauważył. Ale obstawiam, że nawet wtedy ogłoszą niby, że będzie, a podczas gali puszczą jak zwykle film, że "sorry, niestety nie mogłem się pojawić, ale sercem jestem z wami"
McCreary, chociaż tutaj pytanie co będą grać, bo z najpopularniejszego serialu czyli The Walking Dead to mało tam jest ciekawych rzeczy do grania, IMO to tylko czołówka
W jego przypadku to liczę na inne produkcje jak np. Da Vinci's Demons i Black Sails. Dave Porter - wiadomo Breaking Bad i Better Call Saul. No i jeszcze rozważałbym też Reitzella z tym Hannibalem oraz Callery'ego z 24 i Homeland.
Ogólnie to Abla chyba nie będzie, skoro napisałeś wcześniej:
Chyba, że chodziło tu o tworzenie muzyki w USA, a nie o to gdzie się urodziliAdam pisze:będą jeszcze "2 nazwiska serialowe z usa".
w Homelandzie też muzy jest może 5 min, chyba że Stańki czołówkę zagrają
w Hannibalu jest b.dużo, fajnie by było gdyby go dali. no i Bear. ma ktoś twittera zapytajcie Gjaczina czy będzie w krakowie, tonam wtedy ułatwi typowanie.
w Hannibalu jest b.dużo, fajnie by było gdyby go dali. no i Bear. ma ktoś twittera zapytajcie Gjaczina czy będzie w krakowie, tonam wtedy ułatwi typowanie.
NO CD = NO SALE
-
Templar
Chyba nie oglądałeś ostatniego sezonuAdam pisze:w Homelandzie też muzy jest może 5 min
no ok tam jest ciut więcej. ale w skali całego serialu i tak średnia b.mała.
NO CD = NO SALE
-
Templar
I tak wystarczy, że 24 zagrają, a o Homeland wystarczy, że wspomną dla gimbusówAdam pisze:no ok tam jest ciut więcej. ale w skali całego serialu i tak średnia b.mała.