HANS ZIMMER - INTERSTELLAR (2014)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

Re: HANS ZIMMER - INTERSTELLAR (2014)

#1066 Post autor: Tomek » czw mar 26, 2015 20:58 pm

Znowu się spinasz jak widzę i nie dżizusuj mi tu i nie wykrzyknikuj (zwracałem Ci na to już uwagę w dyskusjach) :P
Obrazek

Mefisto

#1067 Post autor: Mefisto » czw mar 26, 2015 21:55 pm

ja bym go zbanował :twisted:

hp_gof

#1068 Post autor: hp_gof » czw mar 26, 2015 22:52 pm

Pffff, raptem jeden wykrzyknik ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1069 Post autor: Wawrzyniec » pt mar 27, 2015 02:13 am

hp_gof pisze:^^ Dżizas, na tym polegają dodatki!
Dokładnie. W moich albumach też są wzmianki o muzyce i oczywiście pojawiają się opisy i wspomnienia motywu z tą kartka od Nolana itd. Ale skoro tak naprawdę było to dlaczego nie należy o tym powiedzieć? Skoro oni (Zimmer i Nolan) tak pracują. Plus co z tego, ze zostało to już gdzieś tam powiedziane? Wolałbym, aby w dodatkach na Blu nie było linków do filmików z youtube'a, gdyż już coś zostało powiedziane.
Nie każdy musi dodatki oglądać, ale jak komuś dany film się podobał, plus jeszcze potrafiące dobrze się wysławiać osoby za nim odpowiadają, to potrafią one naprawdę wielką frajdę sprawić.
I naturalnie, że jest w tym trochę promocji, przy czym skoro już ktoś to zakupił, to i tak nie ma co dalej zachęcać do zakupu. Plus przecież nikt w dodatkach nie będzie mówił: "To najgorszy film i praca przy nim to mordęga. Nie odpalajcie go, strata czasu".
A skoro już potępiamy akcje promocyjne to nie wiem czy nie trzeba będzie zamknąć forum i stronę, gdyż przecież wydawanie soundtracków podchodzi pod promocję danego filmu.

@hp_gof Kupuj tego Blu-Raya i kup działkę i sprzęt budowlany, abyś mógł tam postawić IMAXa, to będę do Ciebie wpadał na seanse. :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#1070 Post autor: Tomek » pt mar 27, 2015 06:43 am

Dziękuję kolegom za wyjaśnienie czym są i czemu służą dodatki w wydaniach dvd czy bd. Bez was na pewno bym tego nie wiedział :)
Wawrzyniec pisze:Wolałbym, aby w dodatkach na Blu nie było linków do filmików z youtube'a, gdyż już coś zostało powiedziane.
Widzę jednocześnie duże pojęcie o tym, o czym się wypowiada ;-)
Obrazek

hp_gof

#1071 Post autor: hp_gof » pt mar 27, 2015 11:54 am

Wawrzyniec pisze:@hp_gof Kupuj tego Blu-Raya i kup działkę i sprzęt budowlany, abyś mógł tam postawić IMAXa, to będę do Ciebie wpadał na seanse. :wink:
Zamiast wydawać kasę na bezsensowne wypady do mnie, kup sobie sam Blu-raya, wybuduj IMAXa i posadź drzewo ;) Mój Blu-ray w drodze :)

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#1072 Post autor: Paweł Stroiński » pt mar 27, 2015 17:02 pm

Mój też zamówiony :)

To przykład porażki, która zasługuje na zrozumienie, czemu jest porażką (w odróżnieniu od sukcesu Expendables na przykład, nie mówię, że to zły film, tylko że nie ryzykuje jak Nolan, któremu ryzyko miało prawo nie do końca wyjść :) ).

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1073 Post autor: Wojteł » pt mar 27, 2015 17:42 pm

Obrazek
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1074 Post autor: Koper » pt mar 27, 2015 18:05 pm

Paweł Stroiński pisze:To przykład porażki, która zasługuje na zrozumienie, czemu jest porażką
Przecie każdy z ostatnich filmów Nolana jest porażką dlatego, że jego twórcy się wydaje, że kręci nie wiadomo co i jest drugim Kubrickiem. :P I pewnie z kolejnym też będzie to samo i znów będzie gadka o "pięknej porażce". :P Nie wiem po co zamawiać film na BR by to zrozumieć... ;) ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1075 Post autor: Wojteł » pt mar 27, 2015 18:45 pm

Teraz powinien polecieć meme "conspiracy Keanu" - Co, jeśli Nolan naprawdę jest drugim Kubrickiem, ale my jesteśmy za głupi, by to dostrzec i dopiero po śmierci okrzykną go geniuszem? :D
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1076 Post autor: Koper » pt mar 27, 2015 18:56 pm

niektórzy już go okrzyknęli. Ale nie po jego śmierci, tylko po zdaniu przez siebie egzaminów do gimnazjum. :mrgreen:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#1077 Post autor: Paweł Stroiński » pt mar 27, 2015 21:31 pm

Koper pisze:
Paweł Stroiński pisze:To przykład porażki, która zasługuje na zrozumienie, czemu jest porażką
Przecie każdy z ostatnich filmów Nolana jest porażką dlatego, że jego twórcy się wydaje, że kręci nie wiadomo co i jest drugim Kubrickiem. :P I pewnie z kolejnym też będzie to samo i znów będzie gadka o "pięknej porażce". :P Nie wiem po co zamawiać film na BR by to zrozumieć... ;) ;)
Ten film akurat bardziej próbuje być Malickiem niż Kubrickiem. Odniesienia do Kubricka akurat są tu całkiem przekonujące i dobrze zrobione.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1078 Post autor: Wawrzyniec » pt mar 27, 2015 22:24 pm

Koper pisze:niektórzy już go okrzyknęli. Ale nie po jego śmierci, tylko po zdaniu przez siebie egzaminów do gimnazjum. :mrgreen:
Ha ha ha, bardzo zabawne, tylko, że ja np. nie zdałem egzaminów do gimnazjum i już cała teoria okazuje się nieprawdziwe.

I popamiętacie moja słowa: Niektórym później jeszcze będzie przykro, że nie docenili zawczasu tego filmu. Gdyż o jego status kultowy się nie martwię. A zresztą haters gonna hate:

Obrazek
#WinaHansa #IStandByDaenerys

hp_gof

#1079 Post autor: hp_gof » pt mar 27, 2015 22:51 pm

Tutaj chyba nie można wklejać fotek? Poza tym to jest wątek o muzyce Hansa, a nie o "ewentualnej" kultowości filmu Nolana...

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1080 Post autor: Koper » sob mar 28, 2015 00:30 am

hp_gof pisze:Tutaj chyba nie można wklejać fotek? Poza tym to jest wątek o muzyce Hansa, a nie o "ewentualnej" kultowości filmu Nolana...
Właśnie. Nie można robić wątku o czymś, czego nie ma. :P

ODPOWIEDZ