John Williams
Re: John Williams
come on jakim cudem? co Wy nie znacie historii Williamsa z Newmanami? 

NO CD = NO SALE
- Wojteł
- John Williams
Adam pisze:come on jakim cudem? co Wy nie znacie historii Williamsa z Newmanami?
Bardziej znany jest fakt, że Stefan z Jankiem się przyjaźnią i często umawiają na ploteczki przez telefon

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
To chyba były tylko pobożne życzenia fanbojów. Gdyby to było w latach 80 albo 90, to może by się tak stało. Dzisiaj, Spielberg w tym wieku, i to na jakie kino stawia (głównie dramaty, historyczne) - kompletnie nie widzę u niego Giacchino. Tym bardziej, że Giacchino w te klocki nie jest zbyt bystry - on nadaje się do przygodówki, fantasy, s-f, akcji, zresztą jego repertuar nigdy nie wyszedł zbyt daleko poza typowe, popcornowe kino. Może kiedyś, jak nabierze jeszcze doświadczenia, "stężeje" z wiekiem, to przejdzie taką 'transformację' jak Williams w latach 90-ych i stanie się specem od cięższej dramatykihp_gof pisze:Zawsze mi się wydawało, że następcą Johna będzie Giacchino

Ja węszę tu coś innego. Pamiętamy kłopoty Williamsa przy "Monachium". Ten "Most szpiegów" wygląda na podobne kino, więc może Williams stwierdził, że potrzeba tu świeższego, bardziej 'oblatanego' w tego rodzaju muzyce, oraz współczesnym wymogom dotyczącym kina szpiegowskiego, umysłu i obaj stwierdzili ze Spielbergiem, że może taki Tomek będzie się nadawał

Stefek jest fanem pewnie innych 20 topowych kompozytorów, jakbyś się go zapytałWojtek pisze:Bardziej znany jest fakt, że Stefan z Jankiem się przyjaźnią i często umawiają na ploteczki przez telefonNo i że Spielberg jest fanem Hansa

- Wojteł
- John Williams
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Kłopoty Williamsa z Monachium to wyssana z palca teoria, która powstała po tym, jak zadzwonił ktoś do agenta Spielberga czy producenta i dostał odpowiedź: "liczymy na to, że John wróci". Ponieważ wtedy to źródło traktowałem poważnie (a chyba nie powinienem, jak się nad tym zastanowić) i całą teorię zbudowaną wokół tego (skoro Williams jest niepewny, a dlaczego?!, to Zimmer pewnie, bo go Spielberg lubi. Skąd informacja, jakoby Hans miał rezygnować z innych projektów, czekając na telefon, to też nie wiem), napisałem na tej podstawie recenzję, czego do dziś żałuję. Zrobiłem na niepotwierdzonej informacji całą interpretację.
Ale... człowiek uczy się całe życie...
Ale... człowiek uczy się całe życie...
Czyli niejako za tym "faktem" stoisz Ty Paweł? Shame on You

Oczywiście news jak najbardziej spoko. Tak samo jak news o Newmanie.

Ale z tą premierą BFG to trochę "zababolowali" - 1 lipca 2015. Myślę sobie, to w tym roku jeszcze jeden film Spielberga?

Oczywiście news jak najbardziej spoko. Tak samo jak news o Newmanie.

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
To był news na scoremagacine, który nagle opublikowali. Po prostu powinienem go bardziej przemyśleć (to oni, nie ja, rzucili pomysł, że Zimmer jest rozważany przez Spielberga do filmu, jakby co), choć może trochę by to "myślenie o Zimmerze" potwierdziła Lisbeth Scott w tym score, która została odkryta przez wczesne MV, jeśli nie samego Hansa.
Aż tak się tym nie przejmuj
Ta teoria ma trochę racji bytu, bo gdy się słucha "Monachium", to na pewno można stwierdzić, że to nie była lekka, łatwa i przyjemna robota dla Williamsa.

- Wojteł
- John Williams
Ja myślę, że to było tak:
-Halo?
-Hans?
-Ja.
-Jesteś brany pod uwagę, nie spierdol tego
ale potem Hans napisał Batmana, Spielberg to usłyszał u mu się odwidziało
-Halo?
-Hans?
-Ja.
-Jesteś brany pod uwagę, nie spierdol tego
ale potem Hans napisał Batmana, Spielberg to usłyszał u mu się odwidziało

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
A może była łatwiejsza niż sądzimy? Moim zdaniem to, że odpowiedzieli, że "liczą, że zrobi" wynika raczej z faktu, że jeszcze go nie spytali, a nie z tego, że miał wątpliwości. Williams i tak dostawał sceny w trakcie zdjęć (montowali sekwencje kręcone w danym miejscu już na planie). To, że Hans był brany pod uwagę do tego projektu (choć, jeśli jakiś film Spielberga miałby robić z dotychczasowych, to Amistad... Monachium, MOŻE AI albo Minority Report, bo przecież nie Szeregowca, Lost World czy Wojnę światów... no jeszcze Terminal mógłby być brany pod uwagę), to chyba wyciągnęli po prostu z wywiadu, gdzie faktycznie Spielberg powiedział, że "gdyby nie John, to Hans", ale... ja bym dziś tego tak poważnie nie brał.Tomek pisze:Aż tak się tym nie przejmujTa teoria ma trochę racji bytu, bo gdy się słucha "Monachium", to na pewno można stwierdzić, że to nie była lekka, łatwa i przyjemna robota dla Williamsa.
A praca nad Monachium była dla Williamsa o tyle mniej trudna, że Williams zrobił przecież Black Sunday (oczywiście, tam jest więcej "muzyki akcji", ale generalnie to nie jest zbyt przystępna praca dla niefanów, a ja fanem jestem wielkim akurat), poza tym dochodzi do tego jeszcze jego muzyka koncertowa... nie wiem, czy melodyka nie jest dla niego "trudniejsza".
nie wiem jakie prochy łykasz, ale odstaw...Adam pisze:come on... Newman wie że teraz waży się jego przyszłość na najbliższe ze 20 lat by zostać na stałę następcą Johna u boku Spielberga.
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Tak ciekawostka, którą sam odkryłem.
http://muzyka.onet.pl/newsy/korwin-star ... uje/s4rw35
http://muzyka.onet.pl/newsy/korwin-star ... uje/s4rw35
- Krelian
- Ghostwriter znanego twórcy
hmm na filmwebie piszą, ze to jednak problemy zdrowotne są powodem nie komponowania muzy do najnowszego filmu Spielberga