James Horner - The Karate Kid Remake

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#46 Post autor: Wawrzyniec » śr mar 31, 2010 13:40 pm

Ele pisze:Czy tylko ja tutaj ubolewam nad wylaniem Atliego?
Ja ubolewam, ale chyba nie o takie ubolewanie Tobie chodziło? :wink: Gdyż ja ubolewam na wylaniem Atliego, dlatego, że teraz Horner jest w tym projekcie. A ja nie chcę Hornera w tym projekcie, gdyż to raczej słaby projekt, a Horner w słabych projektach nie ma co szukać. Gdyż ja widzę Hornera w dużych projektach. Tylko duże projekty chyba niestety już zaklepane. Dlatego też widzimy Hornera w słabym projekcie, choć ze swoją klasą i umiejętnościami powinien być w dużym projekcie :P :wink:

A o Atliego się nie martw, w temacie "Wyczekiwane score'y" jak pewnie przeczytałeś, napisałem, że jeszcze będzie miał co robić Atli w tym roku :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
VPFreeMan
Asystent orkiestratora

#47 Post autor: VPFreeMan » śr mar 31, 2010 15:27 pm

Ele pisze:Czy tylko ja tutaj ubolewam nad wylaniem Atliego?
TAK :D :D

Hehe, a na poważnie to cieszę się ogromnie na nową pracę Hornera, a Atliemu mówimy adios :D Nie mam nic do Atliego, ale ledwo zmęczyłem jego ostatnią pracę (Season of the Witch), widać poza wyjątkami nie jestem za wielkim miłośnikiem RCP :wink:

Awatar użytkownika
Ele
Początkujący orkiestrator

#48 Post autor: Ele » śr mar 31, 2010 16:24 pm

Horner już zrobił swoje, a Atliemu się przyda rozgłos, niech więc bierze każdą propozycję jaka mu się nasunie, a Horner się tylko poniża biorąc takie projekty.
ale ledwo zmęczyłem jego ostatnią pracę
Oh c'mon, nie była taka zła! Actually, nawet mi się podobała.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#49 Post autor: Koper » śr mar 31, 2010 16:44 pm

Jakby Atli pisał na poziomie młodego Hornera, to jak najbardziej byłbym za tym, żeby mu się przydał rozgłos. Póki co kilka znośnych utworków w karierze nie predysponuje go do tego, by płakać z powodu jego wylania. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Ele

#50 Post autor: Ele » śr mar 31, 2010 17:14 pm

Młody Horner pisał do Star Treków i innych Krull-ów, a Atli pisze do beznadziejnych popcornowych filmów akcji czy pseudo fantastycznych horrorów/whatever. Możesz tak mówić tylko jeżeli Atli by dostał projekt na poziomie projektów młodego Hornera. Poza tym nie płacze - życzę po prostu Atliemu jak najlepiej, bo jest on w trójce najlepszych composerów RCP, którym się należy rozgłos.

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#51 Post autor: Marek Łach » śr mar 31, 2010 17:18 pm

Przecież Krull-film to żenada. Tak jak zresztą większość wczesnych filmów Hornera (Humanoids from the Deep taaa...). Nie wiem, jak Atli, bo jeszcze go nie słuchałem, ale 30 lat temu dało się pisać dobrą muzykę do crapu.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#52 Post autor: Mystery » śr mar 31, 2010 17:29 pm

Oj tam żenada od razu :wink: Ładne plenery, scenografia, muzyka, czego chcieć więcej :)

Awatar użytkownika
Ele

#53 Post autor: Ele » śr mar 31, 2010 17:31 pm

Obojętnie czy żenada czy nie, film taki jak Krull ma większą szansę dostać dobrą oprawę muzyczną aniżeli jakiś tandetne przeciętniaki z Hollywood.
Szczerze, to chciałbym zobaczyć Atliego w jakieś fantastyce z prawdziwego zdarzenia. Jakaś Narnia, Eragon czy coś takiego.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#54 Post autor: Koper » śr mar 31, 2010 18:29 pm

Marek Łach pisze:Przecież Krull-film to żenada. Tak jak zresztą większość wczesnych filmów Hornera (Humanoids from the Deep taaa...). Nie wiem, jak Atli, bo jeszcze go nie słuchałem, ale 30 lat temu dało się pisać dobrą muzykę do crapu.
Krull jest kiczowaty, ale nie jest taki tragiczny, już bez przesady. Poza tym świetna muzyka, solidne zdjęcia, aktorzy dają radę... nie świrujmy z tą żenadą. Tyle co do fabuły za dużo nawciskali. :D
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#55 Post autor: Mystery » śr mar 31, 2010 18:32 pm

Koper pisze:Tyle co do fabuły za dużo nawciskali. :D
Gwiezdne wojny i Władca Pierścieni w jednym :) Mi tam się podobało :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#56 Post autor: Wawrzyniec » śr mar 31, 2010 21:58 pm

Ele pisze:Szczerze, to chciałbym zobaczyć Atliego w jakieś fantastyce z prawdziwego zdarzenia.
Tylko wiesz, jak ktoś tworzy fantastykę z prawdziwego zdarzenia to woli postawić na jakieś bardziej znane nazwisko, które ma dobrą markę i udowodniło, że nadaję się na takie stanowisko. Gdyby to ode mnie zależało to miałbym obawy z takim Atlim i zdecydowanie bardziej wolałbym takich kompozytorów jak ... (...) ... niż Altli. A jak już pisałem Islandczyk ma jeszcze jeden ciekawy projekt, niech się w nim wykaże najpierw.

A co do "Krulla" to wręcz typowe. Mamy idealny temat, aby sobie na ten temat porozmawiać, ale oczywiście dyskusja musi być w innym temacie :wink:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#57 Post autor: Adam » czw maja 13, 2010 10:15 am

ponoć ma być duzo piosenek dresiarskich w tym filmie.. pytanie czy to nie bede taka tylko szybka fucha dla Hornera na 15 min i na 15 min muzy by skasować 6 zer na koncie nowych i tyle..
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#58 Post autor: Adam » czw maja 13, 2010 21:18 pm

jaki lol... Tomek Njuman znów rejectowany :D

Horner go zastąpił przy Adjustment Bureau..

Njuman - kończ waść .. ;-) (koleś chyba rekord ginesa pobił już w tym roku w tych rejectach :shock: )

Mefisto - łączymy się z Tobą w bólu!, w takich chwilach wszyscy jesteśmy Mefistami ;-)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#59 Post autor: Mystery » czw maja 13, 2010 21:22 pm

Oficjalnie już to?

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#60 Post autor: Wawrzyniec » czw maja 13, 2010 21:24 pm

http://www.filmmusic.pl/forum/viewtopic ... &start=405

Mystery - ten genialny od zagadek:
Na Imdb dali Hornera Smile
http://www.imdb.com/name/nm0000035/
Wawrzyniec - ten loser od Zimmera i TTRL:
Właśnie też to dzisiaj zauważyłem i nawet chciałem napisać, ale jakoś skleroza mnie dopadła i zapomniałem. Dla mnie i dla Ciebie świetna wiadomość Very Happy Reszta pewnie wolałaby Newmana, ale jeżeli to jest prawda to się bardzo cieszę, gdyż byłoby to wręcz śmieszne, aby taki kompozytor jak Horner, w tym roku tylko do jakiegoś "Karate Kida" muzykę miał komponować. Projekt zapowiada się ciekawie, rzeczywiście wyczekiwany score. Very Happy
Mystery - ten genialny od zagadek:
Szukając opinii o L5, na forum fsm natknąłem się na taką poltę odnośnie "TAB":

Cytat:
I heard a rumor that they wouldn't pay for the van that drives all of Newman's soloists to and from the sessions, so he said "PEACE" and walked.

Surprised

ODPOWIEDZ