A Thor 2 to wraz z Iron Man 2 najgorszy film Marvela, a trzeci akt już w ogóle woła o pomstę do nieba i przy całym Jupiterze nie miałem, tak negatywnych odczuć, jak tam.
Michael Giacchino - Jupiter Ascending (2015)
Re: Michael Giacchino - Jupiter Ascending (2015)
Wolałbym już żeby był to pierwszy Giacchino z 5-tka za płytę, ale jak będzie 5 za film to z chęcią poczekam na odpowiednią argumentację
A Thor 2 to wraz z Iron Man 2 najgorszy film Marvela, a trzeci akt już w ogóle woła o pomstę do nieba i przy całym Jupiterze nie miałem, tak negatywnych odczuć, jak tam.
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
[quote="Mystery"]Wolałbym już żeby był to pierwszy Giacchino z 5-tka za płytę, ale jak będzie 5 za film to z chęcią poczekam na odpowiednią argumentację
Płyta, mimo, że jest świetnie skonstruowana na modłę suit, dalej ma pewne swoje bolączki, a takową jest na przykład powielanie pewnych treści. No i muzyka akcji, która jak zwykle mnie do końca nie przekonuje w indywidualnym dosłuchu. Od wielu lat brzmi u MG tak samo. I spoko, jestem w stanie to łyknąć w dosyć skondensowanej ilości, ale jeżeli co drugi trzeci utwór naparza w gary tym samym rytmem, to dopada mnie zmęczenie.
Płyta, mimo, że jest świetnie skonstruowana na modłę suit, dalej ma pewne swoje bolączki, a takową jest na przykład powielanie pewnych treści. No i muzyka akcji, która jak zwykle mnie do końca nie przekonuje w indywidualnym dosłuchu. Od wielu lat brzmi u MG tak samo. I spoko, jestem w stanie to łyknąć w dosyć skondensowanej ilości, ale jeżeli co drugi trzeci utwór naparza w gary tym samym rytmem, to dopada mnie zmęczenie.

nie rozumiem zachwytów i maxów nad muzą w filmie. wg mnie jest jej mniej niż na cd, do tego jest uboższa, często leci to samo. fail podkładaczy, ale na maxa to to nie zasługuje, bo na cd jest lepiej.
NO CD = NO SALE
-
hp_gof
Wydaje się, że Music on Vinyl ma podpisaną umowę z Sony, bo wydają bardzo dużo tytułów ostatnio
Będzie winyl Jupiter Ascending! Podejrzewam, że w wersji skróconej 
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
no i ja mam, allegro-inpost rulezAdam pisze:grzesiu, wysłali mi dziś.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
o matko boska, ale padaka ten film
wg administratora muzyka w filmie na 5
no to ja mam zupełnie rozbieżną z Tomkiem definicję poprawnej obsługi obrazu (abstrahując zupełnie od samej muzy) 
wg administratora muzyka w filmie na 5
no film to straszne gówno. dawno nie byłem tak zniesmaczony po wizycie w kinie. a muzie w filmie do maxa daleko, o czym pisałem już 
NO CD = NO SALE
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Bo oceniacie muzę w filmie przez pryzmat albumu. Zapomnijcie o nim, obejrzyjcie jeszcze raz i dopiero może dostrzeżecie jaką robotę tam robi.

ale jaką niby? pół wydania nie ma w filmie na 90%, do tego co chwile leci ten sam fragment 
NO CD = NO SALE
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
O rety, ale potężny score.
Świetne brzmienie i jeszcze ten chór, czyli to co lubię w score'ach najbardziej. Naprawdę potrafi ta muzyka wciągnąć. Może środek albumu trochę za długi, ale początek i końcówka wymiata. Boję się tylko, że możemy mieć powtórkę z "The Last Airbender" i muzykę tę zauważą i usłyszą wyłącznie koneserzy muzyki filmowej, zamiast szersze grono.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wojteł
- John Williams
Que? Przecież tak jest z 90% filmówki, pomijając Zimmera, Tylera, RCP i jakieś megakultowe prace z zamierzchłych czasów 
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
No właśnie 
Inna sprawa, że MG koło nosa przejdą wszelkie nominacje do nagród, bo:
-film ma premierę w lutym,
-film jest finansowym niewypałem
Inna sprawa, że MG koło nosa przejdą wszelkie nominacje do nagród, bo:
-film ma premierę w lutym,
-film jest finansowym niewypałem

-
hp_gof
Bullshit. Jak film jest dobry, to premiera w lutym/marcu mu nie przeszkadza (patrz GBH)
Ale zgadzam się, noma za Jupitera na bank nie będzie, bo po prostu film jest słaby (box office to już wtórna kwestia).
Wydaje się, że tylko Inside Out ma szanse na noma. Z wygraną może być jeszcze ciężej.
Ale zgadzam się, noma za Jupitera na bank nie będzie, bo po prostu film jest słaby (box office to już wtórna kwestia).
Wydaje się, że tylko Inside Out ma szanse na noma. Z wygraną może być jeszcze ciężej.