Alexandre Desplat
Re: Alexandre Desplat
Desplat to fajny i inteligentny gość, dlatego dziwię mu się, że pajacuje z tą idiotyczną tabliczką...

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
A mnie nie dziwi (choć nie do końca się zgadzam z tym, co ona reprezentuje), bo trzeba wziąć pod uwagę, że jest pochodzącym z Francji twórcą kultury. A, chcemy czy nie, można postrzegać atak na Charlie Hebdo za atak na instytucję kulturalną. To, czy się z nią zgadzamy czy nie, z tym, co reprezentuje, itd. (ja na przykład nie do końca się z tym zgadzam), nie neguje faktu, że to problem, z którym kultura zmierzyć się musi. Jego prawo 

Szkoda, że taki krótki. Olo ładnie wytłumaczył tabliczkę o której była mowa powyżej, m.in. mieszka trzy ulice dalej od miejsca zamachu i jako nastolatek czytał to pismo.
And Oscar Goes to... Grand Imitation Game
And Oscar Goes to... Grand Imitation Game

Dokładnie
Jak zwykle dyplomata 
A tutaj można odtworzyć sobie nagranie, jak ktoś przegapił: http://live.huffingtonpost.com/r/segmen ... 4f9f000023
Przypominam że jutro na classic.fm będzie sobota z Desplatem <3
PS. Zabawne było, jak facet się zapytał, co Desplat robi, kiedy dostaje scenariusz, który jest świetny, a potem dostaje film, na jego podstawie, który jest słaby
Uśmiechnął się i zmienił temat
Czyżby miał na myśli Unbroken? 

A tutaj można odtworzyć sobie nagranie, jak ktoś przegapił: http://live.huffingtonpost.com/r/segmen ... 4f9f000023
Przypominam że jutro na classic.fm będzie sobota z Desplatem <3
PS. Zabawne było, jak facet się zapytał, co Desplat robi, kiedy dostaje scenariusz, który jest świetny, a potem dostaje film, na jego podstawie, który jest słaby

- Wojteł
- John Williams
Przypomnę Ci Twe liberalne poglądy następnym razem, jak będziesz lamentował, że ktoś się nabija z Ciebie/Hansa/Anki 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
Wiem. Film Yatesa. Tyle że nie wiem na ile to oficjalna wiadomość, bo takie info znalazłem tylko na imdb i wikipedii... Mało tego, on tam ma dopisany jeszcze jakiś inny projekt "The Light Between Oceans", o którym nigdzie indziej nie słyszałem... A w ogóle nie ma podanych tytułów, które on wymieniał w wywiadzie. No ale się okaże. Przy czym on już w ostatnim czasie nagrał bodajże dwa nowe scory po cichutku, więc w tym roku znowu będziemy mieli wysyp muzyki
Jeśli by się potwierdziło, że Olo robi Tarzana, to jestem ciekaw czy będzie robił bestie, które też reżyseruje Yates... Co ciekawe, oba filmy wychodzą w tym samym roku... Shall see.

Jeśli by się potwierdziło, że Olo robi Tarzana, to jestem ciekaw czy będzie robił bestie, które też reżyseruje Yates... Co ciekawe, oba filmy wychodzą w tym samym roku... Shall see.
W sumie spoko. Tarzana od Ola jestem nawet ciekaw 

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Wojteł
- John Williams
Ja jeszcze rok temu byłem ciekaw Godzilli od Ola, ale to był błąd 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
Co racja to racja. Uważajmy lepiej, bo zaraz przyleci hapek i zacznie się dopytywać dlaczego Godzilla jest taka, a nie siaka.

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
Wywiad z Desplatem z sobotniej audycji classic.fm: http://www.classicfm.com/radio/shows/sa ... e-desplat/
I następny: http://www.screendaily.com/awards/alexa ... ntID=40562
I następny: http://www.screendaily.com/awards/alexa ... ntID=40562
In addition to teaching and giving concerts, the prolific artist has also completed original scores for forthcoming films including Derek Cianfrance’s The Light Between Oceans, Matteo Garrone’s The Tale Of Tales and Sarah Gavron’s Suffragette.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Hm, w sumie to Alexandre Desplat jest trochę jak wielka ośmiornica, która zapuszcza wszędzie swoje muzyczne łapki. I jak już złapie jakiegoś reżysera to go nie puści. I tak też widać Yates stał się kolejnym nabytkiem Desplata. A Hooper to chyba wrócił do telewizji i score'ów przyrodniczych.
Przy czym to jest bardzo mądre posunięcie ze strony Desplata. Ma teraz takie wpływy, że w niektórych gatunkach ma już monopol. Ludzie narzekają, że wszędzie dużo Zimmera, a nie zauważają, że Desplat też nieźle sobie poczyna.
Przy czym to jest bardzo mądre posunięcie ze strony Desplata. Ma teraz takie wpływy, że w niektórych gatunkach ma już monopol. Ludzie narzekają, że wszędzie dużo Zimmera, a nie zauważają, że Desplat też nieźle sobie poczyna.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Czyli teraz tylko czekać, aż Olo założy szkółkę dla młodych, zdolnych i rokujących. Akurat w to wątpię, że coś takiego kiedyś powstanie.