Alexandre Desplat

Tutaj dyskutujemy w wątkach ogólnych o poszczególnych kompozytorach.
Wiadomość
Autor
hp_gof

Re: Alexandre Desplat

#1321 Post autor: hp_gof » sob sty 03, 2015 21:02 pm

Albo będą dwa nomy i Oscar się pójdzie je...
Ale ja mówię, że GBH będzie czarnym koniem jako film, a nie score ;)

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1322 Post autor: Wojteł » sob sty 03, 2015 22:00 pm

Wawrzyniec pisze:Pewnie żebym nosem kręcił, ale Hans Zimmer jakoś tak nie biadoli, że nie jest nominowany, albo nagrody nie dostał.
No Plażo, proszę, a w 2008 jak Hans miał uber focha na akademię i powiedział, że zabrania producentom wysyłać swoje promosy akademii, bo był nominowany 7 razy i za każdym razem to był dla niego mega stres? Oczywiście, dostał potem nomka za tę padliną znaną szerzej jako Sherlocka i o całej sprawie zapomniał, ale tak czy siak, oczy mu błysnęły chciwym blaskiem :P
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

hp_gof

#1323 Post autor: hp_gof » sob sty 03, 2015 22:10 pm

Generalnie Hans nie dostał Oscara za swoją(-e) najlepszą(-e) pracę(-e), ani za żadną z prac, z których jest najbardziej znany (czyli łup łup łup), więc nie dziwię się, że by chciał. Jak każdy. No ale to niech se weźmie jakiś dobry brytyjski dramat i stworzy coś zaskakującego i prędzej mu się uda wtedy :D

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#1324 Post autor: Paweł Stroiński » sob sty 03, 2015 22:51 pm

Wojtek pisze:
Wawrzyniec pisze:Pewnie żebym nosem kręcił, ale Hans Zimmer jakoś tak nie biadoli, że nie jest nominowany, albo nagrody nie dostał.
No Plażo, proszę, a w 2008 jak Hans miał uber focha na akademię i powiedział, że zabrania producentom wysyłać swoje promosy akademii, bo był nominowany 7 razy i za każdym razem to był dla niego mega stres? Oczywiście, dostał potem nomka za tę padliną znaną szerzej jako Sherlocka i o całej sprawie zapomniał, ale tak czy siak, oczy mu błysnęły chciwym blaskiem :P
Moim zdaniem to był trolling Hansa, bo tydzień albo kilka tygodni później ogłosili, że nie będą przyjmować promosów w ogóle.

Mefisto

#1325 Post autor: Mefisto » sob sty 03, 2015 23:04 pm

Paweł Stroiński pisze:Moim zdaniem to był trolling Hansa
Pewnie eksperymentował z brzmieniem.

Poza tym nie wiem o co kaman - jak na dłoni widać, że Alexandre żartobliwie o tym wspomniał mimochodem, a oburzenie jakby to nie wiem jaka afera była.

hp_gof

#1326 Post autor: hp_gof » ndz sty 04, 2015 13:33 pm

Jutro w TVP1 o 20.25 "King's Speech" :*
#TeamAlexandreDesplat

A propos, zapomniałem wcześniej wkleić ;) #widzialemHoopera
Obrazek

hp_gof

#1327 Post autor: hp_gof » pn sty 12, 2015 03:23 am

Tak przy okazji:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#1328 Post autor: kiedyśgrześ » pn sty 12, 2015 03:28 am

Niech się lepiej nie wychyla, bo jeszcze za Argo i Syriane oberwie, przepraszam to było nie na miejscu... zaraz... było na miejscu, śmiejemy się ze wszystkiego :)
Obrazek

hp_gof

#1329 Post autor: hp_gof » pn sty 12, 2015 03:32 am

To jak ze wszystkiego, to jeszcze Zero Dark Thirty :P

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#1330 Post autor: kiedyśgrześ » pn sty 12, 2015 03:38 am

no proszę, zapomniałem o najgorszym przewinieniu, to pewnie dlatego, że mu dobrze życzę :)
Obrazek

Awatar użytkownika
swordfish
Zdobywca Oscara

#1331 Post autor: swordfish » pn sty 12, 2015 05:12 am

hp_gof

#1332 Post autor: hp_gof » pn sty 12, 2015 18:32 pm

Sobota z Desplatem :!: A potem Elfman, Newman, Horner.
http://www.classicfm.com/radio/shows/sa ... e-desplat/

hp_gof

#1333 Post autor: hp_gof » czw sty 15, 2015 18:19 pm

Hans nie jest jedynym kompozytorem, który komentuje swoje nominacje ;)
http://www.hollywoodreporter.com/news/o ... ion-764043
“It’s like being hit twice in the head, you know,” Desplat told The Hollywood Reporter. “When you get one already it’s a miracle so when you get two it’s a double miracle.”

Desplat, who last year became the first-ever composer to lead the competition jury at the Venice Film Festival, noted he is not the first composer to get a nomination double dip either. “I remember John Williams got two not long ago,” he said, referencing Williams’ nominations for both The Adventures of Tintin and War Horse in 2011. “I’m very fortunate. How will I celebrate? I’ll be on the phone for the next two hours.”
"Getting a nomination is such a surprise, an anomaly," Desplat, 53, said on the phone from Los Angeles. "Getting two, it's almost embarrassing! I immediately thought of my wonderful directors, who I have to share with, Wes Anderson and Morten [Tyldum], because without their beautiful films I wouldn't be there."
Desplat's twofer puts him in good historical company too, he acknowledged: "The composers who were my idols, and are still my idols, like Bernard Herrmann, Alex North and John Williams, they also had several times double nominations. I've been looking up at these composers since I was 15 or 16, so I'm just trying to catch up with them."

Desplat now finds himself with two shots to win his first Oscar. So how does he like his chances?

"Well, I hope I could have had five!" he joked. Then sounding a more serious note, he added, "What happens, happens. It's such a fantastic moment that I don't want to think about the next step. This is the step, to be in this incredible selection."
http://www.latimes.com/entertainment/mo ... story.html
Ostatnio zmieniony czw sty 15, 2015 20:57 pm przez hp_gof, łącznie zmieniany 1 raz.

hp_gof

#1334 Post autor: hp_gof » czw sty 15, 2015 20:04 pm

Wawrzek, zobacz jaką Olek laskę wyrwie dzisiaj na CriticsChoiceAwards :P

Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1335 Post autor: Wawrzyniec » czw sty 15, 2015 22:47 pm

hp_gof pisze:Hans nie jest jedynym kompozytorem, który komentuje swoje nominacje ;)
Nie mogę uwierzyć, że ciągle nadajesz się na to nabierać? To nie wiesz? W tym nie ma nic szczerego, to tylko PR i reklama. Desplat za pewne ma gdzieś Williamsa i tylko tak mówi, gdyż to dobry PR. Kompozytorzy to maszyny i nigdy nie mówią nic od serca, żadne im projekty się nie podobają i liczą się tylko czeki z kasą...

... - to jest jakby co oficjalna wersja akceptowana tutaj na forum. Ja jednak jestem naiwny i uważam, że Desplat ładnie napisał. Choć wiem, że tutaj na forum i w redakcji większość uważa, że to tylko PR i należy go zlać ciepłym moczem.
hp_gof pisze:Wawrzek, zobacz jaką Olek laskę wyrwie dzisiaj na CriticsChoiceAwards :P
Gratuluję i liczę na więcej fotek. Plus mam nadzieję, że jakoś Desplat pocieszy Lanę, że po raz drugi z rzędu okradziono ją z nominacji.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

ODPOWIEDZ