Alexandre Desplat
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: Alexandre Desplat
Tłumacz, tak sobie tłumacz, ale nie ukrywaj, że miałeś chrapkę usłyszeć Desplata przy tym projekcie. 
#WinaHansa #IStandByDaenerys
-
hp_gof
Widocznie film jest słaby, albo niewystarczająco dobry, żeby znaleźć na niego czas. Aczkolwiek przydałaby się Desplatowi jakaś animacja. Tymczasem zobaczymy w jakim kierunku pójdzie Zimmer.
-
Templar
hp_gof pisze:Widocznie film jest słaby, albo niewystarczająco dobry, żeby znaleźć na niego czas.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
I zawsze ma mało czasu, dlatego minimalnie 10 score'ów rocznie tworzy. 
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Gorzej jak się okaże, że po nocach pisze muzykę do krótkometrażówek.Wawrzyniec pisze:I zawsze ma mało czasu, dlatego minimalnie 10 score'ów rocznie tworzy.
-
Mefisto
Świetna relacja - czyta się jednym tchem. Jednego tylko nie rozumiem...

a zdjęcie, niewyraźne, jedynie z DesplatemWarto wspomnieć, że Olivia Williams grająca Ruth także zasiadała na widowni.
-
hp_gof
Mam tylko zdjęcie Hoopera. Przechodził obok mnie kilka razy. No ale nie będę podchodził do niego i prosił o zdjęcie czy autograf tylko dlatego, że jest zdobywcą Oscara. Cenię jego film, czekam na kolejną współpracę z Desplatem, ale idola mam jednego
Frearsa też widziałem ze 2-3 razy na korytarzu. A Olivia wychodziła z afterparty jak Olo już podpisywał autografy i krzyknął jej "dzięki Olivia że wpadłaś". Nie muszę mieć z nią zdjęcia. Wystarczy że włączę ten orgazmiczny track 
-
hp_gof
Zaintrygowała mnie Godzina świniKaonashi pisze:Ja potrafię sobie wejść na filmweba czy imdb.Pytam znawców czy było coś wcześniej wydane, żeby móc to posłuchać.
https://www.youtube.com/watch?v=7db7DUG2Qcs
-
hp_gof
Wypowiedź o Unbroken, zupełnie mnie nie przekonuje
http://www.littlewhitelies.co.uk/featur ... vies-28801
http://www.littlewhitelies.co.uk/featur ... vies-28801
Ciekawe.Aside from Unbroken and Grand Budapest, I would have to say that the most important films I've worked on throughout my career have been The King's Speech, Girl with a Pearl Earring, Syriana and Birth.
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Aside from Unbroken and Grand Budapest, I would have to say that the most important films I've worked on throughout my career have been The King's Speech, Girl with a Pearl Earring, Syriana and Birth.
Nie wiem, czy się Desplat kierował w tym wyborze, ale strzelałbym tak:
Dziewczyna z perłą - wiadomo, przebicie się do międzynarodowej świadomości, przełom w rozpoznawalności nazwiska.
Birth - najambitniejszy podówczas jego score, idealnie sumujący jego program artystyczny; doceniany przez kolegów po fachu, otwierający oczy Hollywoodu na nowy, nietuzinkowy talent; przełom jeśli chodzi o estymę w środowisku.
Syriana - bardzo nieszablonowy score, który pomimo bycia anty-hollywoodzkim zyskał poklask w Hollywood, plus otworzył Desplatowi drogę do kina "bliskowschodniego". Na dodatek trudny film, który podejmuje ciężki, ale ważki temat.
The King's Speech - nie wiem czemu.
Generalnie poza TKS nie czuję się zaskoczony.
-
hp_gof
Ale w sumie klucz wyboru jest wyjaśniony w tekście, w szerszym kontekście: w przypadku Birth to było wyzwanie intelektualne. A w przypadku reszty chodzi chyba o to, że te filmy czegoś o nauczyły, były jakimś wyzwaniem, dały mu pole do eksperymentów. W przypadku Unbroken zmagał się z muzycznym odzwierciedleniem "przetrwania". Tylko że problem polega na tym, że póki co uznajemy, że to mu nie wyszło...
And because he's always surviving — at sea or in the camp or in a race — the question becomes: how do you change the survival music? The image can't always express the emotion, you need the music to add this, but you must always be careful of not creating something which is manipulative or sentimental. I spend a lot of time thinking about the arrangement, the orchestration and the interpretation with this in mind.