Szczęść Boże, Wawrzek.
HANS ZIMMER - INTERSTELLAR (2014)
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: HANS ZIMMER - INTERSTELLAR (2014)
Oho, jeszcze niedawno było "Mistrzunio", a teraz już nabijanie się. Nie zapominajmy, że luty to okres nagrodowy i jak (miejmy nadzieję) Zimmer zacznie wygrywać Globy i Oscary to produkt będzie jeszcze bardziej kuszący i wartościowy.Adam pisze:już kurz po tym opadł a co dopiero w lutym jak nikt o tym nie będzie już pamiętał
Dziękuję, ale to przecież nie o samo pudełko chodzi, ale to co ono będzie zawierało. W szczególności liczę na CD z filmowymi suite'ami. Każde wydanie, które jest jak najbliższe complete'a mnie interesuje. Plus kto wie może jakieś ładne książeczki będą, rozkładane mini-plakaty i takie tam. Sam film wprost naszpikowany jest pięknymi kadrami, więc aż żal byłoby ich nie wykorzystać w takim wydaniu.Ghostek pisze:Prawie 42 fule za świecące pudełko.
Szczęść Boże, Wawrzek.
A w ogóle zważywszy, że nigdy nie rozważałem o zakupie innego wydania niż tego świecącego, to teraz mam pytanie: Zważywszy, że czas oczekiwania jest tak okropny to jednak muszę już mieć przynajmniej jakąś namiastkę tego soundtracku w moich rękach na święta. Czy wersja Deluxe to jest tylko na mp3, czy można ją kupić jako płytowe wydanie? A jak tak, to czy w normalnych sklepach, czy raczej wchodzi przesyłka w grę.
Chociaż sam nie wiem czy na razie jednak nie pójdę w wersję ubogą, aby przynajmniej coś mieć. Mimo braku dokowania, to już się do niej przekonałem i dalej zawiera ona całą MASĘ świetnej muzyki.
Jak chociażby utwór "Mountains" w tym moim zdaniem świetnej kompilacji zawierającej fragmenty z wielu filmów Science Fiction:
https://vimeo.com/113142476
Zapodałem to na Facebooku, gdzie niestety poza marudzeniem, żadnej innej reakcji nie otrzymałem. I to aż dziw zważywszy jak za pomocą magii kina można pięknie ukazać kosmos i jak pięknie muzyka Hansa Zimmera pasuje do takich kompilacji.
Uważam też, że chyba w ogóle nie którzy nie do końca świadomi są tego co się stało. Za pomocą "Interstellar" Hans Zimmer dołączył do szlachetnego grona tych kompozytorów, którzy sprawdzili, że w kosmosie jesteśmy w stanie usłyszeć coś, a nawet więcej, usłyszeć muzykę.
Przez tyle lat kochałem muzykę Zimmera, ale jednak ciągle mi brakowało, aby skomponował ją do filmów, które chwycą mnie za serce i już jego nie opuszczą. Naturalnie miał dużo dobrych filmów itd. Ale mnie chodzi o takie, które wpisują się w lubianą przeze mnie tematykę i które będą mi dostarczały tyle przyjemności i wzruszeń. Z Johnem Williamsem miałem łatwiej, ale na szczęście i dzięki Christopherowi Nolanowi, teraz mogę to samo mówić o filmach do których komponuje Hans Zimmer.
Może to ciężko opisać słowami i trochę moje komentarze mogą się wydać bełkotliwe, ale naprawdę raduje się moje serce, raduje się moja dusza, kiedy Christopher Nolan razem z Hansem Zimmerem na podbój kosmosu rusza.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
-
Templar
Wersja deluxe jest tylko w MP3, fizycznie wydana została obecnie tylko ta podstawowa wersja z 16 utworami i w Polsce dostaniesz ją za ok. 40zł np. w Media Markcie.Wawrzyniec pisze:Zważywszy, że czas oczekiwania jest tak okropny to jednak muszę już mieć przynajmniej jakąś namiastkę tego soundtracku w moich rękach na święta. Czy wersja Deluxe to jest tylko na mp3, czy można ją kupić jako płytowe wydanie? A jak tak, to czy w normalnych sklepach, czy raczej wchodzi przesyłka w grę.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Co za niespodzianka:

iTunes named the Interstellar Movie soundtrack and Hans Zimmer's track - No Time For Caution as iTunes Best of 2014
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Hmm, może coś w tm score jest, ale dla mnie tylko nuda...
Cieszy, że po miesiącu od premiery soundtracka dopiero do tego doszedłeś (w końcu), co dla większości tutaj było chyba oczywistą oczywistością, że to najlepszy utwór soundtracka...Wawrzyniec pisze:Jak chociażby utwór "Mountains" w tym moim zdaniem świetnej kompilacji zawierającej fragmenty z wielu filmów Science Fiction https://vimeo.com/113142476
Nie przesadzasz zdeksza? Zimmer napisał na razie muzykę do jednego filmu sci-fi. Gdzie mu do takich speców i weteranów gatunku jak Goldsmith, Poledouris, Williams, Silvestri czy Horner, którzy nie jedną muzyczną galaktykę pokonywali. Tak więc, nie wiem szczerze mówiąc czego tu być świadomym.Wawrzyniec pisze:Uważam też, że chyba w ogóle nie którzy nie do końca świadomi są tego co się stało. Za pomocą "Interstellar" Hans Zimmer dołączył do szlachetnego grona tych kompozytorów, którzy sprawdzili, że w kosmosie jesteśmy w stanie usłyszeć coś, a nawet więcej, usłyszeć muzykę.

-
Templar
Coward jest lepsze, rzekłem.Tomek pisze:co dla większości tutaj było chyba oczywistą oczywistością, że to najlepszy utwór soundtracka...
- galljaronim
- John Powell
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Ja też najbardziej lubię Coward 
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Flying Drone - lubię taki minimalizm w muzyce po prostu.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
no Roy to zazwyczaj nie na własnym „koniu” te galaktyki pokonujeTomek pisze:Nie przesadzasz zdeksza? Zimmer napisał na razie muzykę do jednego filmu sci-fi. Gdzie mu do takich speców i weteranów gatunku jak Goldsmith, Poledouris, Williams, Silvestri czy Horner, którzy nie jedną muzyczną galaktykę pokonywali. Tak więc, nie wiem szczerze mówiąc czego tu być świadomym.
Już lepiej nie będę mówić na czyjej rakiecie w kosmos zaleciał Hans
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... _nJi0#t=68
DobreMystery pisze:Już lepiej nie będę mówić na czyjej rakiecie w kosmos zaleciał Hans![]()
Nie wnikam, czy Roy plagiatuje siebie czy też tam Goldsmitha (jeżeli chodzi o estetykę s-f w swojej muzyce), ale stwierdzam tylko fakt, że ma on na koncie Battle Beyond Stars, Star Treka II i III, Aliens i Avatara.kiedyśgrześ pisze:no Roy to zazwyczaj nie na własnym „koniu” te galaktyki pokonujeswoją drogą dużo w tym swoim zniewieściały wywiadzie o kolorach opowiada mając od czasów Braveheart do zaprezentowania w sumie jeden, tymczasem Hansik wiecznie o tych swoich brzmieniach smuci i faktycznie co film to inny odcień, paleta skromniutka, kolor co raz to inny

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Kiedy przypomniałem gdzieś w wakacje Hansowi, że to drugi jego film o kosmosie, spytał, co było pierwszym.
Ja: Thunderbirds
Hans: A, to dobrze, że zapomniałem.
Ja: Thunderbirds
Hans: A, to dobrze, że zapomniałem.