Star Wars
Re: Star Wars: Episode VII (2015)
Dupowy ten teaser, nie podoba mi się, że pomieszali tak sceny "mroczne" z komediowymi, ten nowy miecz świetlny też lipnie wygląda i nie chodzi mi tu o te dodatkowe lasery, ale o efekt tego lasera, taki gładziutki jak był w poprzednich częściach był IMO dużo ładniejszy i efektowniejszy.
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
To tylko tester, który niewiele pokazuje. Sokół, X-Vingi, szturmowcy, itp. wyglądają bardzo dobrze. Miecz świetlny z jelcem jest całkiem ok, dzięki niemu ta broń wydaje się być znacznie groźniejsza, niż zwykły miecz. Nie wiem tylko, co to za dziwny droid w drugiej scenie?
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

zwiastun słaby. nie ma blemażu jak w JP4 no ale jest też 2 razy krótszy
ten miecz to porażka - w książkach ok były z jelecem ale był on do góry zakrzywiony w formie półkola - tutaj to przecież jak będzie robił uniki to sobie sam jednym z końców jelca odetnie łapę 
oj coś czuję że będzie gruby hejt w necie na Dżej Dżeja od dziś..

oj coś czuję że będzie gruby hejt w necie na Dżej Dżeja od dziś..
#FUCKVINYL
- Krelian
- Ghostwriter znanego twórcy
Wydaje mi się, że tak naprawdę oprócz dziwnego świetlnego mieczyka, ciężko jest czego przeczepić (może dlatego, ze za wiele konkretnego nie pokazali) w tym całym "tiserze". Bardziej się dziwię, że nikt nic nie mówi o specjalnej napisanej muzyce dla tej okazji 

Ten temat pod koniec, jak Sokół Millennium się pojawia, wymiata, mam nadzieję, że w filmie też się pojawiKrelian pisze:Bardziej się dziwię, że nikt nic nie mówi o specjalnej napisanej muzyce dla tej okazji

- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
chyba pasuje wreszcie zabrać się za te Gwiezdne Wojny ...
Świetny teaser, tak jak napisał Krelian nie ma się do czego przyczepić, a parę rzeczy można wręcz pochwalić. No i nawet sporo pokazali (w gwoli przypomnienia pierwszy teaser Star Treka pokazywał tylko Enterpraisa w budowie), a CGI na rok przed premierą wygląda zadowalająco.
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Nie rozumiem żali pod adresem CGI na rok przed premierą. Przecież każdy wie, że to klejone jest ad-hoc, a dokładny rendering robiony jest dopiero w późnych fazach postprodukcji. Raptem kilka dni temu zdjęcia skończyli robić.
Trailer kozacki
Trailer kozacki

- Wojteł
- John Williams
Mi ten mieczyk też się nie podoba, no i Murzyn jako szturmowiec wydaje się być trochę dziwny
I okazuje się, że Benedict nakłamał, zarzekając się, że go nie będzie w nowych SW. Mimo wszystko - jaram się jak Anakin w Zemście Sithów!

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
Teaser świetny.
Na uwage zasługę świetna muzyka, specjalnie napisana do zapowiedzi.
Williams stanał na wysokości zadania. Klimat muzyki rodem z Imperium Kontratakuje.
Narastające tempo od samego początku, z każdą kolejną sceną przyspiesza, a do tego brzmieniu fletów zaczynają towarzyszyć coraz mocniejsze dęciaki.
Co do scen, to falcon wymiata, a te nowe xwingi tez pieknie sie prezentuja. Mimo, ze historia na pewno nie zrobi na mnie takiego pioronujacego wrazenia jak klasyczna trylogia i prequele, to jestem dobrej mysli.
Glos glownego zlego jest calkiem makabryczny. A do tego ta scena w lesie, jak rodem ze starych horrorow.
Ciekawie sie zapowiada
Na uwage zasługę świetna muzyka, specjalnie napisana do zapowiedzi.
Williams stanał na wysokości zadania. Klimat muzyki rodem z Imperium Kontratakuje.
Narastające tempo od samego początku, z każdą kolejną sceną przyspiesza, a do tego brzmieniu fletów zaczynają towarzyszyć coraz mocniejsze dęciaki.
Co do scen, to falcon wymiata, a te nowe xwingi tez pieknie sie prezentuja. Mimo, ze historia na pewno nie zrobi na mnie takiego pioronujacego wrazenia jak klasyczna trylogia i prequele, to jestem dobrej mysli.
Glos glownego zlego jest calkiem makabryczny. A do tego ta scena w lesie, jak rodem ze starych horrorow.
Ciekawie sie zapowiada

- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Czarnoskóry " szturmowiec " wcale nie musi być szturmowcem, może to być bohater po prostu przebrany za szturmowca ( vide New Hope ).
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Wojteł
- John Williams
Lisu - słuszna uwaga, nie pomyślałem o tym

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara