James Newton Howard - The Hunger Games 3: Part 1 (2014)
Re: James Newton Howard - The Hunger Games 3: Part 1 (2014)
Jeśli coś w Hunger Games brzmi dobrze to wiedz, że to najpewniej nie jest kompozycja Howarda 

sorry ale nie dotrwałem do końca, tu się nic nie dzieje, momentami to wręcz jakaś muza kontemplacyjna - jeden z najgorszych scorów roku, i trudno to nawet scorem nazwac w całosci.. JNH ma farta że w tym roku Nightcrawlera i Maleficent zrobił, to wybaczam i wracać nie będe.
#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Aż tak źle?
Ja myślałem, że skoro jest taka świetna piosenka, to może resztę materiału jakoś na niej zostanie oparty.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
ja tam żadnego songu nie słyszałem, no chyba że nie dotrwałem do niego 

#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Mam na myśli, to co Templar wrzucił i co brzmi świetnie i nie chce z głowy wypaść. "Lemon Tree", czy coś w tym stylu, to się chyba nazywa.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Eee, "The Hanging Tree".Wawrzyniec pisze:Mam na myśli, to co Templar wrzucił i co brzmi świetnie i nie chce z głowy wypaść. "Lemon Tree", czy coś w tym stylu, to się chyba nazywa.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
No to w chuj się nasłuchałeś, jak The Hanging Tree jest jeszcze w pierwszej połowie albumu. Poza tym co tam miało się dziać jak w filmie prawie nic się nie dzieje o czym zresztą napisałem, ale prawie zaraz po piosence jest świetne Air Raid Drill.Adam pisze:ja tam żadnego songu nie słyszałem, no chyba że nie dotrwałem do niego
A jeszcze odnośnie piosenki, pytanie do Kopra i Mystera, chcecie mi powiedzieć, że to co słyszymy od 1:45 do końca to jest dla was tylko zwykły aranż tego brzdąkania co leci przy Lawrence? Umyjcie uszy, tyle wam powiem

Templar, wybacz mi ale nie będę dla jednego traka (wcale nie jest to jakieś nie wiem co, toż Nightcrawler ma lepsze nie mówiąc o Maleficent) tracił czasu na taki środek nasenny 

#FUCKVINYL
A tutaj macie do przesłuchania Air Raid Drill:
https://www.youtube.com/watch?v=eiGMkROZi2o
mam nadzieję, że w tej ostatniej części, która to ma być podobno w końcu wypełniona akcją JNH dostarczy nam jak najwięcej muzyki w tym stylu
https://www.youtube.com/watch?v=eiGMkROZi2o
mam nadzieję, że w tej ostatniej części, która to ma być podobno w końcu wypełniona akcją JNH dostarczy nam jak najwięcej muzyki w tym stylu

- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Wiesz Adam, ciężko się spodziewać po tak statycznym filmie czegoś na miarę Maleficent. 
Jak już wspomniałem wyżej jest to bardziej dojrzały score, z większym szacunkiem podchodzący do tematyki, choć nierzadko w swojej wymuszonej konwencji bardzo statyczny.
Mi się podoba klimat tu panujący. Jest przedłużeniem tego, co mieliśmy w Catching Fire tylko, że w troszkę bardziej uporządkowanym wydaniu. A i akcja nie rozmienia się na drobne. Mało jej, ale jak się pojawia, to raczej nie daje okazji do narzekania.
Recka soon

Jak już wspomniałem wyżej jest to bardziej dojrzały score, z większym szacunkiem podchodzący do tematyki, choć nierzadko w swojej wymuszonej konwencji bardzo statyczny.
Mi się podoba klimat tu panujący. Jest przedłużeniem tego, co mieliśmy w Catching Fire tylko, że w troszkę bardziej uporządkowanym wydaniu. A i akcja nie rozmienia się na drobne. Mało jej, ale jak się pojawia, to raczej nie daje okazji do narzekania.
Recka soon

- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Ma ktoś pomysł, gdzie to można kupić na CD? W Amazonie, oprócz piosenkowej kompilacji, jest taki link http://www.amazon.com/gp/product/B00OKF ... PDKIKX0DER, z okladką sugerującą, że to Howard, ale z komentarzy wynika, że jednak nie. Ktoś tam odsyła w jednym do score'u, jednak tylko w wydaniu cyfrowym.
Zaczynam się obawiać, że w ogóle nie będzie CD.
Zaczynam się obawiać, że w ogóle nie będzie CD.
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
CD jest dostępne w USA. Można kupić np tutaj:
http://screenarchives.com/title_detail. ... AY-PART-1/

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
A Ty ogłuchłeś już do reszty?Templar pisze:A jeszcze odnośnie piosenki, pytanie do Kopra i Mystera, chcecie mi powiedzieć, że to co słyszymy od 1:45 do końca to jest dla was tylko zwykły aranż tego brzdąkania co leci przy Lawrence? Umyjcie uszy, tyle wam powiem

A w tym "Air Raid Drill" to dopiero po 2 minutach zaczyna się dziać cokolwiek ciekawego, wcześniej JNH wałkuje jakieś smyczkowe ostinata co się JNH nauczył przy Batman Begins.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Dokładnie tak jak pisał Koper, to cały utwór oparty o jedną melodię, acz fajnie zaaranżowany przez Howarda. Co do całego scoru, OMG, jakie smęty i nie dziwię się, że Adam odpadł w połowie. Później rzeczywiście trafiają się lepsze tracki (owy Air Raid Drill) i może fani dramatycznego Howarda usłyszą tu coś więcej, ale ja już raczej nie powrócę, no chyba, że się kiedyś obejrzy film i muza tam przykuje moją uwagę.Templar pisze:A jeszcze odnośnie piosenki, pytanie do Kopra i Mystera, chcecie mi powiedzieć, że to co słyszymy od 1:45 do końca to jest dla was tylko zwykły aranż tego brzdąkania co leci przy Lawrence? Umyjcie uszy, tyle wam powiem
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
DziękiGhostek pisze:CD jest dostępne w USA. Można kupić np tutaj: