Japońskie (azjatyckie) wydawnictwa

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Łukasz Waligórski
Początkujący orkiestrator
Kontakt:

#256 Post autor: Łukasz Waligórski » pt mar 26, 2010 10:04 am

Problem jest taki, że nie kupowałem tego ze swojego konta na eBay, tylko przez znajomego. Narażam go w ten sposób na negatywa...

Śmieszne pieniądze - nie chce mi się kłócić z Chińczykami.... Zresztą jak pisałem jedną płytę dostałem ok. Tę drugą chyba poświęcę na jakiś konkurs (oczywiście wymienię pudełko) ;P

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#257 Post autor: Bucholc Krok » pt mar 26, 2010 11:32 am

Althazan pisze:Ale "partactwo trzeba tępić ogniem i żelazem", więc negatyw się należy. :D
Chyba nikt się nie łudzi, że chińscy producenci przykładają się tak samo jak Japończycy? Chińczycy to zwykli tandeciarze..
Swoją drogą jakby nasz sprzedawca wysłał komuś polską płytę z hologramem naklejonym na książeczkę lub tylną wkładkę to rozumiem, że jemu też negatyw się należy? :)
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#258 Post autor: Adam » pt mar 26, 2010 11:33 am

Bucholc Krok pisze:Swoją drogą jakby nasz sprzedawca wysłał komuś polską płytę z hologramem naklejonym na książeczkę lub tylną wkładkę to rozumiem, że jemu też negatyw się należy? :)
To jest zupełnie co innego. u nas często się to zdarza. u Włochów to samo. Hologram świadcyz o oryginalności. Chinole też to swoje kółeczko mają naklejane wszędzie. Jedyne czym my się różnimy to sytuacja, że poszczególne partie danego tytułu mogą mieć lub nie naklejony hologram na poligrafię. Czasem naklejają na folie, czasem na poligrafię. Przykładów takich mam maaaasę, bo mam duuuzo polskich płyt :) A we Włoszech czy Chinach jak naklejają to zawsze, nie wybiórczo.

Przykładowo, na Różyczce hologram jest na tylniej okładce koło kodu. Zdjęcia dokładne na Ebayu bo Althazan wystawia :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#259 Post autor: Bucholc Krok » pt mar 26, 2010 11:50 am

Adam Krysiński pisze:To jest zupełnie co innego. u nas często się to zdarza.
W Chinach tandeta to też normalka, tak jak u nas hologramy na papierze.
u Włochów to samo.

Włosi to drudzy tandeciarze, ale przynajmniej ich hologramy są na pudełkach, a nie na książeczkach. Można? Można..
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#260 Post autor: Althazan » pt mar 26, 2010 20:58 pm

Łukasz Waligórski pisze:Problem jest taki, że nie kupowałem tego ze swojego konta na eBay, tylko przez znajomego. Narażam go w ten sposób na negatywa...
Na negatywa go nie narazisz, bo na eBayu... kupujący nie może dostać negatywa... :D

Awatar użytkownika
Łukasz Waligórski
Początkujący orkiestrator
Kontakt:

#261 Post autor: Łukasz Waligórski » pt mar 26, 2010 21:26 pm

Althazan pisze: Na negatywa go nie narazisz, bo na eBayu... kupujący nie może dostać negatywa... :D
A to nie wiedziałem :D

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#262 Post autor: Althazan » pt mar 26, 2010 21:30 pm

Łukasz Waligórski pisze:A to nie wiedziałem :D
A bo to wprowadzili jakiś rok temu może... Kupujący moż dostać albo pozytywa, albo... nic... :D

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#263 Post autor: Bucholc Krok » pt mar 26, 2010 22:03 pm

No to niedługo będzie na Allegro.. i jaki będzie tego efekt? Wystawisz coś na aukcji, gość wylicytuje i czekaj tatka latka na forsę. I co mu zrobisz? Będziesz się pan procesował? :D

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#264 Post autor: Althazan » pt mar 26, 2010 23:02 pm

Bucholc Krok pisze:No to niedługo będzie na Allegro.. i jaki będzie tego efekt? Wystawisz coś na aukcji, gość wylicytuje i czekaj tatka latka na forsę. I co mu zrobisz? Będziesz się pan procesował? :D
Może to być uciążliwe, bo na eBayu dostajesz ostrzeżenie za brak zapłaty, a dwa - zawieszają konto. Musisz zakładać nowe... ;)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#265 Post autor: Bucholc Krok » sob mar 27, 2010 10:34 am

To duży problem założyć nowe konto. ;) Chyba, że będzie blokada na stary adres i nazwisko. Ale nawet jeśli zablokują delikwenta definitywnie to przecież będą inni..

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#266 Post autor: Althazan » sob mar 27, 2010 10:50 am

Bucholc Krok pisze:To duży problem założyć nowe konto. ;) Chyba, że będzie blokada na stary adres i nazwisko. Ale nawet jeśli zablokują delikwenta definitywnie to przecież będą inni..
Ale już jakiś stopień uciążliwości jest. Zwłaszcza np. na eBayu niemieckim, gdzie trzeba potwierdzić adres zamieszkania (jak na allegro).

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#267 Post autor: Bucholc Krok » sob mar 27, 2010 11:19 am

Dawno nie kupowałem na Ebayu i widzę, że się sporo zmienia. Ciekawe, czy jeszcze mam tam konto. :)

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#268 Post autor: Althazan » sob mar 27, 2010 12:06 pm

Bucholc Krok pisze:Ciekawe, czy jeszcze mam tam konto. :)
Sami nie usuwają, więc masz. :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#269 Post autor: Bucholc Krok » sob mar 27, 2010 15:07 pm

Dobre i tyle, ale hasła już chyba sobie nie przypomnę. :D

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#270 Post autor: Althazan » sob mar 27, 2010 17:01 pm

Bucholc Krok pisze:Dobre i tyle, ale hasła już chyba sobie nie przypomnę. :D
A odzyskiwanie hasła nie działa? ;)

ODPOWIEDZ