HANS ZIMMER - INTERSTELLAR (2014)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Cisek
Asystent orkiestratora

Re: HANS ZIMMER - INTERSTELLAR (2014)

#481 Post autor: Cisek » wt lis 18, 2014 15:25 pm

Templar pisze:Jeśli nie zrobisz backupu w iTunesie (bo chyba masz na myśli wersję na iOS) i później nie przywrócisz z niego aplikacji to chyba tak. Na Androidzie to np. za pomocą Titanium Backup. Ale i tak jest bardzo łatwy sposób na odblokowanie tych utworów na obu systemach, na iOS nawet nie potrzeba jailbreaka, jakby co to służę pomocą :P
Tak, tak, mówiłem o wersji na iOS. Kiedyś podsyłałeś mi ogólne wskazówki na temat tego sposobu, ale z radością przeczytam szczegóły na PW, w razie tfu tfu utraty pobranych utworów ;).
Obrazek

Awatar użytkownika
WhiteHussar
Nominowany do Emmy
Kontakt:

#482 Post autor: WhiteHussar » wt lis 18, 2014 16:58 pm

Premiera score przełożona z 18.11.2014 na 24.11.2014

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#483 Post autor: Adam » wt lis 18, 2014 18:03 pm

e tam, ludzie już real foty wydania standard cd pokazują..
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
galljaronim
John Powell

#484 Post autor: galljaronim » wt lis 18, 2014 18:29 pm

Ok. Score przesłuchane. Wcześniej postanowiłem, że poczekam na premierę soundtracku, jednak jej odwlekanie oraz wielka niewiadoma co do wydania deluxe, zmusiły mnie do tego :P Szczerze powiem, że już podczas seansu byłem pod wielkim wrażeniem muzyki. Dopiero płyta odsłoniła wszystkie karty. Moim największym faworytem jest utwór Stay. "Rozkręca" się jak Journey the Line, a finał to po prostu kwintesencja muzyki filmowej. Bardzo podoba mi się w tym utworze przeplatanie duru z molem, co moim zdaniem idealnie odzwierciedla uczucia, które szarpią głównym bohaterem w trakcie sceny pożegnania. Z jednej strony jest to strach i smutek, z drugiej fascynacja, ciekawość. Jest to niezwykle minimalistyczna muzyka. Solo na pianinie towarzyszące przelotowi koło Saturna - piękne. Imitacja tykającego zegara w utworze Mountains, nadaje scenom podczas wizyty na pierwszej planecie niesamowitego napięcia, czego kulminacją jest świetne wejście organów (to niestety nie to samo, co w scenie dokowania). JEST KLIMAT! Na pewno odczuwa się powrót Hansa do korzeni. Słuchając utworu Detach, mniej więcej w końcówce (około 5:35) nasunęło mi się Paperhouse i jego finał w 6 utworze. Bardzo podobna stylistyka.
Cieszę się bardzo, że Hans poszedł w takim kierunku.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#485 Post autor: Adam » wt lis 18, 2014 19:56 pm

niestety mam wyrazne potwierdzenie od Hybrida z którym chwile popisałem (tak wczoraj napisał mu Hans), że traku z dokowania do uszkodzonego ednurance nie będzie również na tłoczonym wydaniu kolekcjonerskim 2CD :evil: będzie tylko za darmo do zassania.....

It's not gonna be on the box. I asked Hans about this track. He checked and told me "Sorry. no its not! we'll do something special". Then he told me "We are going to give it away for free...We are just waiting on some additional clearances. But the record company is totally into it. Plus, they are working really hard to make the "Lightbox" available everywhere. It's quite complicated. Believe it or not, it's about the different laws in different countries about lights and batteries!"

pierdole, nie kupuje kolekcjonerki.

:evil: :evil: :evil:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#486 Post autor: Ghostek » wt lis 18, 2014 20:12 pm

Coraz bardziej uświadamiam sobie, że wydanie dwóch stów na te świecące delikatesy jest durną inwestycją
Obrazek

hp_gof

#487 Post autor: hp_gof » wt lis 18, 2014 20:23 pm

Mnie tylko zastanawia, jaki był powód tego, że oni tak ważnego w filmie utworu nie walnęli na żadną z płyt. Ja nie wiem, chcieli zrobić ambitną, nastrojową płytę i odciąć się od komerchy? Przecież doskonale wiedzą, co tygryski lubią najbardziej. Jak dla mnie ten score dużo traci przez wydanie albumowe. I dlatego więcej niż 4 za całość nie postawię. Mimo że filmowo jeszcze bardziej się do tej muzyki przekonałem i uważam, że jest magiczna. Polubiłem też motyw, który początkowo mi się nie spodobał. Swoją drogą, zauważyliście, że dwa z najlepszych scorów roku są grane na organach? :D I do tego każdy w totalnie inny sposób. Jestem ciekaw, czy niedługo nie będzie zalewu temp-tracków :P
A to, że mają prawne problemy z bateryjkami i światełkami to jest zabawne :D

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#488 Post autor: Adam » wt lis 18, 2014 20:29 pm

@HP

nie. jakbyś popatrzył na technikalia prądu, baterii, gniazdek - to wiesz że w USA mają inne niż w EU. w EU za to się UK wyróznia.
#FUCKVINYL

hp_gof

#489 Post autor: hp_gof » wt lis 18, 2014 20:31 pm

No ok, rozumiem, ale zabawne jest to, że nie mają problemów np. z licencją, z prawami autorskimi itd., tylko z techniką :D
Wawrzek, współczuję. Na pogrzeb znajdziemy Ci organistę, który ogarnie muzę z dokowania :mrgreen:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#490 Post autor: Adam » wt lis 18, 2014 20:44 pm

tu chyba chodzi o sprawy celne. nie wiem czy urządzenia elektroniczne itp można bez problemów z usa kupowac do eu.. nie siedze w tym wiec nie wiem bo mnie to nie interesuje - ale coś musi być na rzeczy zapewne. albo szukają dostawcy/producenta tych baterii w eu i nie mogą się dogadac z nikim?

zresztą to jest teraz najmniej ważne- Hans wczoraj napisał wprost że traku nie będzie na tym wydaniu. więć kogo obchodzą teraz jakies baterie?
#FUCKVINYL

Szczypior
George Lucas

#491 Post autor: Szczypior » wt lis 18, 2014 21:25 pm

Jak sobie tak czytam ten temat, to niezły cyrk jest z tymi wydaniami :D

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#492 Post autor: Tomek » wt lis 18, 2014 21:40 pm

Ghostek pisze:Coraz bardziej uświadamiam sobie, że wydanie dwóch stów na te świecące delikatesy jest durną inwestycją
A nie mówiłem... :P
hp_gof pisze:Mnie tylko zastanawia, jaki był powód tego, że oni tak ważnego w filmie utworu nie walnęli na żadną z płyt.
Powód może być prozaiczny, na co wskazywał chyba Paweł. Scena dokowania to re-aranżacja głównego motywu organowego z poprzednich utworów (Mountains itd.). Być może dokładnie ta muzyka (dokowanie) znajdzie się obrębie suit, które Zimmer wrzuci na kolekcjonerkę. Przewiduję, że tak to będzie właśnie wyglądało. Cały ten fragment będzie w zakresie dłuższej suity. I to wtedy będzie fun.
hp_gof pisze:A to, że mają prawne problemy z bateryjkami i światełkami to jest zabawne :D
Badziew dla gadżeciarzy a nie hardkorowych fanów filmówki. Prawdziwemu fanowi filmówki wystarczą dwie tłoczone płyty, pudełko (względnie digi) i porządny booklet.
Szczypior pisze:Jak sobie tak czytam ten temat, to niezły cyrk jest z tymi wydaniami :D
Zacytuję sam siebie z posta z 30 października:
Tomek pisze:Widzę, że niezły cyrk Hans jeszcze przed premierą robi - najpierw newsy o późniejszym wydaniu, teraz to o kilku wersjach wydania...
Wtedy mnie fanboje za to pogonili ;-) Jakżem mógł wątpić, o ja niewierny (Tomasz ;-) ) w kampanię PR-owo-marketingową Hansa! :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#493 Post autor: Adam » wt lis 18, 2014 22:58 pm

a na amazonie juz ludzie wylewają żale że kupili standardową edycję cd i nie ma tam tego dokowania i że to chamstwo i co se watertower mysli :mrgreen:

życzę powodzenia ludziom obsługującym w wytwórni ich maila kontaktowego :mrgreen:
#FUCKVINYL

hp_gof

#494 Post autor: hp_gof » wt lis 18, 2014 23:01 pm

Miał być sukces PRowy i finansowy, a tu wyjdzie niezła lipa :D

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#495 Post autor: Adam » wt lis 18, 2014 23:06 pm

a niech wyjdzie! Hansik w chuja tnie - wszystko było dobrze, wyciszył się przed premierą, nie gadał o scorze, nie nakręcał, po filmie wszyscy przyklasnęli że to dobrze, że muza dobra, że się postarał.. a ten se musiał w swoim biznesowym łebku wykombinować że skoro pół roku wcześniej postanowiliśmy że mam milczeć, to póxniej muszę sobie odbić szumem. no i mu się zrobił szum... więc może niech dostaną trochę po łapach lub poczytają tysiące maili od ludzi z całego świata którzy są zawiedzeni że tego nie ma na płycie i dlaczego.. notabene mail jest podany w prasówce na stronie soundtracku i watertower :mrgreen:

(podobnie było ze scorem skyfall gdzie też były grube akcje po sklepach internetowych bo ludzie kupowali płytę myśląc że tam piosenka będzie - choć to kaliber mniejszy bo okładka i traklista wyraźnie pokazywała że jej nie ma więc wytwórnia była czysta akurat tutaj)
Ostatnio zmieniony wt lis 18, 2014 23:08 pm przez Adam, łącznie zmieniany 1 raz.
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ