A było wtedy forum?Paweł Stroiński pisze:Jak to wydali na More Music, jakoś nie słyszałem zachwytów, że to wreszcie wydali...
HANS ZIMMER - INTERSTELLAR (2014)
Re: HANS ZIMMER - INTERSTELLAR (2014)
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Czytywałem w tych czasach inne.Mefisto pisze:A było wtedy forum?Paweł Stroiński pisze:Jak to wydali na More Music, jakoś nie słyszałem zachwytów, że to wreszcie wydali...
Tak samo jakoś nikt się nie przyjebał, że Backdraft ma 90% akcji niewydane.
ale stary to są scory sprzed 20 lat na których każdy już lage położył dawno. świat poszedł do przodu i muza filmowa tez. kto teraz będzie płakał że czegoś tam nie wydali skoro płyta była i to nie krótka do tego miała wszystkie ważne rzeczy. jakby gladiator trwał 30 minut to by płakano do dziś. a More Music to było gówno z dialogami a nie płyta, wydana na siłe tylko po to żeby ubić hajs, dokładnie tak samo jak z Bravehearta.. Homecoming to nie była żadna ważna scena muzycznie..
a tu masz sytuację gdy całe internety jak pisza o tym filmie czy muzie to każdy pisze OSOM DOCKING SCENE.. wystarczy zobaczyć na yt czego jest najwięcej... zapytaj szarego człowieka który był na filmie to każdy Ci odpowie że najbardziej pamięta scene dokowania.. to nie jest byle jaki track czy zapchaj dziura z wielu. to jest najwazniejszy track filmu bo pochodzi ze sceny najbardziej kojarzonej i najczęsciej komentowanej.. nie wydanie tego to jak mówiłem analogiczna sytuacja gdyby np na Mrocznym Widmie nie wydali Duel Of The Fates. epic fail po prostu.
a tu masz sytuację gdy całe internety jak pisza o tym filmie czy muzie to każdy pisze OSOM DOCKING SCENE.. wystarczy zobaczyć na yt czego jest najwięcej... zapytaj szarego człowieka który był na filmie to każdy Ci odpowie że najbardziej pamięta scene dokowania.. to nie jest byle jaki track czy zapchaj dziura z wielu. to jest najwazniejszy track filmu bo pochodzi ze sceny najbardziej kojarzonej i najczęsciej komentowanej.. nie wydanie tego to jak mówiłem analogiczna sytuacja gdyby np na Mrocznym Widmie nie wydali Duel Of The Fates. epic fail po prostu.
#FUCKVINYL
- Templar
- + W.A. Mozart +
- Kontakt:
Ja sądzę, że Hans tym kawałkiem będzie zachęcał do zakupu kolekcjonerki, albo jest jeszcze trzecia możliwość, bo lada moment powinna pojawić się aplikacja Z+ z wersjami DTS, prawdopodobnie będzie zawierać to samo co kolekcjonerka, a przynajmniej to co wersja cyfrowa. Ale może też się okazać, że Hans wróci do tego co dawał w pierwszych aplikacjach Z+, kiedy jeszcze nie było wersji DTS tylko bawił się rozszerzoną rzeczywistością i przy okazji dawał fragmenty niepublikowanie nigdzie indziej i teraz też może się okazać, że Z+ też będzie miało ekskluzywne utwory, a który utwór najlepiej by się prezentował w wersji DTS? 

"Problem z cytatami w internecie jest taki, że ludzie natychmiast wierzą w ich prawdę" - Abraham Lincoln
http://www.lastfm.pl/user/iTemplar
owszem. tych możliwości jest sporo, przez to że prasówka była ograniczona mocno co do szczegółów, i dalej nie ma traklisty nawet. choć ja bym obstawiał że Z+ nie będzie miało czegoś nowego, bo by to napisali żeby się pochwalić - a napisali tak tylko przy kolekcjonerce 2cd. np przy batmanach też wyraźnie informowali że Z+ będzie miało bonusy nigdzie indziej nie dostępne. więc czemu tutaj by mieli to zataić nagle?
#FUCKVINYL
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
A, czyli w ogóle nie ma playlisty do kolekcjonerki.
no o to się rozchodzi - nie podali traklisty do kolekcjonerki 2cd a sama prasówka mówi tylko tyle co do infa o zawartości:
- Illuminated Star Projection Box
- Over 2 Hours of Music
- Disc 1: Original Motion Picture Soundtrack
- Disc 2: Bonus material with 35 minutes of music unavailable anywhere else.
- Decodable light message
- Liner Notes by Christopher Nolan and Hans Zimmer
- Extended Booklet with Behind The Scenes Scoring Photos
- Full MP3 digital download of the Interstellar Soundtrack on November 18th.
- Z+ App Free Download of Soundtrack in DTS Headphone: X Surround Sound
Zakładam że Z+ nie będzie miało bonusów bo by to napisali wyraźnie od razu. tam gdzie bonusy były (wydanie Deluxe Itunes Mp3 oraz kolekcjonerka 2cd) jakoś od razu się pochwalili że będą bonusy.
- Illuminated Star Projection Box
- Over 2 Hours of Music
- Disc 1: Original Motion Picture Soundtrack
- Disc 2: Bonus material with 35 minutes of music unavailable anywhere else.
- Decodable light message
- Liner Notes by Christopher Nolan and Hans Zimmer
- Extended Booklet with Behind The Scenes Scoring Photos
- Full MP3 digital download of the Interstellar Soundtrack on November 18th.
- Z+ App Free Download of Soundtrack in DTS Headphone: X Surround Sound
Zakładam że Z+ nie będzie miało bonusów bo by to napisali wyraźnie od razu. tam gdzie bonusy były (wydanie Deluxe Itunes Mp3 oraz kolekcjonerka 2cd) jakoś od razu się pochwalili że będą bonusy.
#FUCKVINYL
Czytałem ten wywiad. To czy on za to jednak odpowiada, tego nie można być pewnym. Bo mógł być to np. pomysł Nolana, albo Hansa, a on miał to tylko wykonać. A oni są zdolni do takich "pomysłów"...Adam pisze:ten kolo - http://www.hans-zimmer.com/index.php?rub=craker

Powinieneś gdzieś to umieścić na necie albo zrobić stronę, wzorem np. jwfan.net, którzy bawią się w analizowania score'ów Williamsa co do sekundy. Mówię serioTemplar pisze:Ten Hans to jest jeszcze większy kutasiarz niż myślałem, nie dość, że nie dał dokowania to jeszcze 2 razy daje to samo. Wspomniałem ostatnio, że w Day One nie ma całej tej muzyki, która leciała w bazie NASA, zamiast tego od 1:47 mamy kawałek z teasera, z tego teasera brakowało tylko pierwszych 20 sekund. No i teraz właśnie zauważyłem, że First Step dodane na wydaniu cyfrowym to cały kawałek z teasera, od 0:20 do końca mamy to samo co w Day One od 1:47 do końca, pozbyli się tylko 5 sekund ciszy na końcu.

Dla mnie wersja itunes to jednak meh - i tak to jest tylko cyfrowo wydane.
A nie były to czasem fortepiany (liczba mnoga)?Paweł Stroiński pisze:A w filmie większe wrażenie na mnie zrobił fortepian, który jest na końcu Coward niż Endurance.

Gdzie to jest w scorze? Pewnie tak "zagrzebane" w miksie, że nawet nie słychać...Steel Guitar: Chas Smith

Czyli jednak w końcu okaże się, że Imperfect Lock to była tylko montażowa przeróbka? Rozumiem "ból" niektórych, że takie zagranie, to trochę robienie z fanów idiotów, jednak rozumiem też trochę argumenty Pawła.
Zimmer to trochę taki filmowo-muzyczny Peter Jackson - narobić kilka wersji tego samego w innych konfiguracjach, i naciągnąć fana na jak najwięcej kasy

A czy ktoś potrafi umiejscowić ten utwór Day One Dark w konkretnej scenie w filmie, czy to jest jakaś forma hansowej suity?

wg mnie to suita/montaż bo odgłos burzy był przecież tylko w słuchawkach Murzyna, a tam nie było muzy innej wtedy.
#FUCKVINYL
- Templar
- + W.A. Mozart +
- Kontakt:
To jest z tej sceny jak wylatują na orbitę i Damon dokuje (ten kawałek zaczyna się jeszcze zaraz po wybuchu stacji na planecie), myślałem, że to trochę krócej trwało i zaraz po tym będzie muza z dokowania Coopera i Brand. Ale sprawdziłem i rzeczywiście ta scena trwa dobre 7 minut. A kawałek z dokowania Coopera i Brand powinien mieć ok. 4 minuty.Tomek pisze:Czyli jednak w końcu okaże się, że Imperfect Lock to była tylko montażowa przeróbka?

"Problem z cytatami w internecie jest taki, że ludzie natychmiast wierzą w ich prawdę" - Abraham Lincoln
http://www.lastfm.pl/user/iTemplar
dokładnie tak jak Templar wyjasnił - to było z tej jakże bogatej w dialogi sceny gdy przez 5 min Mefju gadał ciągle tylko "mr Mann please do not open a hatch" i powiedział to chyba 79 razy
po prostu fani teraz przyrównywali oczekiwaną scenę dokowania do już uszkodzonego endurance do nazwy traka "Imperfect Lock" i im nie siadło bo Hansu nas wykiwał
(przynajmniej do czasu wyjścia kolekcjonerki 2cd za 1,5 msc).
ale trzeba oddać Hansowi że cwano wybrnął z ewnetualnych pretensji bo nazwa traka Imperfect Lock pasuje do sceny bo wtedy rzeczywiście Mann się niedokładnie spiął
Idąc dalej, jeśli track z dokowania do uszkodzonego endurance zostanie wydany w kolekcjonerce 2cd, to powinien się nazywać Perfect Lock 

ale trzeba oddać Hansowi że cwano wybrnął z ewnetualnych pretensji bo nazwa traka Imperfect Lock pasuje do sceny bo wtedy rzeczywiście Mann się niedokładnie spiął

#FUCKVINYL
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
co Hansik sobie znowu jaja robi, przypominam, że najważniejszy narracyjnie, najfajniejszy i do tego unikatowy numer z MOSa znalazł się... nigdzie
do dzisiaj nie ma oryginału w publicznym obiegu
a ten poszukiwany numer z Interstellar to jest połączenie kawałka (fragmentu) z tego pierwszego bonusa i końcówka z Mountains tu więcej repetycji chyba, ale nie liczyłem i tyle no big deal

a ten poszukiwany numer z Interstellar to jest połączenie kawałka (fragmentu) z tego pierwszego bonusa i końcówka z Mountains tu więcej repetycji chyba, ale nie liczyłem i tyle no big deal
- Wojteł
- John Williams
kiedyśgrześ pisze:co Hansik sobie znowu jaja robi, przypominam, że najważniejszy narracyjnie, najfajniejszy i do tego unikatowy numer z MOSa znalazł się... nigdziedo dzisiaj nie ma oryginału w publicznym obiegu
![]()
Znaczy który?
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara