Harry Gregson-Williams Prince of Persia?

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#181 Post autor: Wawrzyniec » pt mar 26, 2010 22:23 pm

Bardzo ładnie, tylko to wszystko coście wymienili to są ścieżki dźwiękowe do gier. Co nie oznacza, że je niżej cenię. Ale ja miałem na myśli bardziej jakieś nieocenione soundtracki HGW do filmów? :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#182 Post autor: Koper » pt mar 26, 2010 22:27 pm

Tak po mojemu co najważniejsze, to reckę u nas ma. Może "Shrek" ewentualnie... Ale jak na swój ciągle jeszcze dość skromny dorobek to HGW jest licznie reprezentowany recenzjami i akurat należy pewnie do ostatnich twórców, których trzeba by 'dorecenzowywać'. ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

bladerunner

#183 Post autor: bladerunner » pt mar 26, 2010 22:34 pm

A Blade'u jak ktoś się znajdzie chętny niech próbuje
Pewnie się nie znajdzie

Do filmów hmm no na pewno
-Bridget Jones
-telefon
-Smilla's Sense of Snow
-number23
-Metal Gear Solid ( obowiązek) będę miał te wydania w niedalekiej przyszłości więc może...
-wpuszczony w kanał( co prawda niewiele ale zawsze)
-Mali agenci?

Film.org ma wiele recek, których na filmmusic brakuje..
Tak po mojemu co najważniejsze, to reckę u nas ma. Może "Shrek" ewentualnie..
Akurat na filmmusic to bida, aż piszczy jeżeli chodzi o HGW

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#184 Post autor: Koper » pt mar 26, 2010 22:59 pm

Taaa... bida. Akurat. 12 recenzji z muzyką jego lub taką, którą współtworzył przynajmniej jako dodatkowy kompozytor. A jego kariera to może z 50 kompozycji (licząc additionele). Na KMF zdaje się również jest tuzin. :P Ale tam to dużo, u nas mało. Ciekawe. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#185 Post autor: Wawrzyniec » pt mar 26, 2010 23:02 pm

bladerunner20 pisze:Akurat na filmmusic to bida, aż piszczy jeżeli chodzi o HGW
Uważaj i nie prowokuj, gdyż z tego co wiem to Koper potrafi szybko recenzje pisać i zaraz skrobnie "X-Mena: Wolverina". :wink:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#186 Post autor: Koper » pt mar 26, 2010 23:06 pm

Pomyliłem się. Gigantyczna ilość recenzji HGW na film.org to 11. Bida na filmmusic.pl to 12 recenzji. :D:D Niech oni sobie Wolverine'a reckują, mi szkoda zdrowia. :P

bladerunner

#187 Post autor: bladerunner » pt mar 26, 2010 23:07 pm

Niech oni sobie Wolverine'a reckują, mi szkoda zdrowia.
ja mogę :P tylko nabędę score

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#188 Post autor: Wawrzyniec » ndz mar 28, 2010 13:32 pm

Tak starając się wrócić do tematu to tak sobie pomyślałem o tym wspominanym "kolesiostwie". A mianowicie "Pirnce of Persia" jest idealnym przykładem na istnienie-nie-istnienie tego tzw. "kolesiostwa". Gdyż:
a) Gdyby istniało to patrząc, że to film Mike'a Newella to zapewne za kompozytora mielibyśmy Patricka Doyle'a
b) A jako, że istnieje patrząc, że to jest produkcja Burckheimera, to musi być ktoś z RCP i mamy Harry Gregsona-Williamsa.

Swoją drogą ciekawe jakby brzmiała muzyka Doyle'a, hm. :? :P

bladerunner

#189 Post autor: bladerunner » ndz mar 28, 2010 13:44 pm

]woją drogą ciekawe jakby brzmiała muzyka Doyle'a, hm
Ja w tego typu produkcjach widzę tylko HGW.

HGW powinien skończyć pisanie muzyki do filmów akcji i pseudo horrorów bo mu to nie wychodzi. Jego przeznaczenie to komponowanie do bajek, filmów o superbohaterach, no i oczywiście do baśni.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#190 Post autor: Koper » ndz mar 28, 2010 15:03 pm

bladerunner20 pisze:Jego przeznaczenie
LOL :) Bogowie Olimpu wyznaczyli HGW taki los? ;)

bladerunner

#191 Post autor: bladerunner » ndz mar 28, 2010 15:25 pm

LOL Smile Bogowie Olimpu wyznaczyli HGW taki los?
Nie Bogowie Olimpu a Bóg Hansu 8)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#192 Post autor: Wawrzyniec » ndz mar 28, 2010 18:21 pm

bladerunner20 pisze:HGW powinien skończyć pisanie muzyki do filmów akcji i pseudo horrorów bo mu to nie wychodzi. Jego przeznaczenie to komponowanie do bajek, filmów o superbohaterach, no i oczywiście do baśni.
Wiesz ja lubię HGW, ale sam musisz przyznać, że prawdzie dobrego kompozytora poznajemy po tym, że potrafi sobie poradzić w różnych gatunkach. Oczywiście wiadomo jak dany kompozytor dobrze się czuje w danym gatunku i potrafi w nim ciągle pozytywnie zaskakiwać, tak jak Powell w animacji, to proszę bardzo. Ale też trochę głupio, aby danego kompozytora od razu zaszufladkować i do wyłącznie danych gatunków go przypisać. Ja np. uważam, żeJohn Williams i Hans Zimmer zaliczają się do tak wszechstronnych kompozytorów, że w wielu gatunkach dobrze, a czasami wręcz świetnie sobie radzą. I może HGW też powinien czasami spróbować wykazać się w innych gatunkach, na pewno byłoby to jakieś wyzwanie i a nóż pokazałby swoim krytykom :)

bladerunner

#193 Post autor: bladerunner » ndz mar 28, 2010 20:58 pm

HGW też powinien czasami spróbować wykazać się w innych gatunkach, na pewno byłoby to jakieś wyzwanie i a nóż pokazałby swoim krytykom
No właśnie to robi już od wieków ze średnim lub mizernym skutkiem, co prawda udaję mu się stworzyć zawsze jeden przynajmniej ciekawy temat, ale to za mało. Posłuchaj sobie Wawrzyniec jaki potencjał brzmi w tej pracy

http://www.youtube.com/watch?v=RjW1PRmmbCs

Motyw główny do filmu Numer 23

Hansu i John to zupełnie inna klasa oni są, byli i będą bardzo wszechstronni.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#194 Post autor: Mystery » śr mar 31, 2010 15:12 pm

Książę nie doczekał się wątku w dziale płytowym, więc wstawiam tutaj:
Obrazek

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#195 Post autor: Althazan » śr mar 31, 2010 15:48 pm

Całkiem całkiem... okładka :)

ODPOWIEDZ