Steven Price - Fury (2014)
- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Re: Steven Price - Fury (2014)
A czy ja pisałem o tych najlepszych filmach? Te najlepsze można policzyć na palcach u jednej ręki. Od początku mam odczucie, że film różni się od takiego filmu jak Szeregowiec Ryan,ale w czym to nie wiem ...
w tym że Fury to film bez moralizatorstwa, bez patosu, bez wskakujących do gardła co 5 minut flag usa i bez sugestywnie pokazywanej przemocy w close-upach. dawno Hollywood nie zrobiło takiego filmu wojennego, chyba od czasów Eastwooda o Japsach, choć u niego było wyraźnie kto jest dobry a kto zły...
#FUCKVINYL
- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Pewnie tak, ale mnie ten patos z Szeregowca aż tak nie przeszkadzał. Nie uważam, aby ta wizja z Szeregowca była jakoś gorsząca itp ...
no prosze Cie... przecież przez ten film aż się człowiekowi żygać chce od tej cudowności amerykanów, patosu i moralizatorstwa.. nie wspomne o kretyństwie że pół armi rozwala się za jakimś jednym szarym człowieczkiem. LOL. a w Fury jak zauważyłeś nawet błoto jest realne i kilka innych aspektów. zresztą w Fury prawie nie ma wojny zacznijmy od tego w porównaniu do innych filmów z hollywood tego typu. ciesze sie ze film dostaje dobre recki bo obawiałem się patrząc na osobę rezysera który żadnym asem nie jest. mocne zaskoczenie na plus, no i ta muza w filmie nawet płytę zamiata.
#FUCKVINYL
- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Jak pokazywali flagę USA to ani razu nie pomyślałem, że tylko USA oddało najwięcej w walce o wolność a ich oddanie było największe. Każdy może ten patos odbierać jak chce, ważne aby za bardzo nie idealizować USA a o to trudno jeśli nie mamy za dużej wiedzy ...
Co do akcji z poszukiwanie jednego żołnierza to się zgodzę.
Szeregowiec Ryan do dnia dzisiejszego jest wzorcem jeśli chodzi o montaż dźwięku. Za to najbardziej lubię ten film.
Co do akcji z poszukiwanie jednego żołnierza to się zgodzę.
Szeregowiec Ryan do dnia dzisiejszego jest wzorcem jeśli chodzi o montaż dźwięku. Za to najbardziej lubię ten film.
Ostatnio zmieniony pt paź 24, 2014 19:56 pm przez WhiteHussar, łącznie zmieniany 2 razy.
im Ryan jest starszy tym chyba mniej go doceniam bo mnie wkurza że przez Kamińskiego wszyscy teraz kręcą z rąsi

#FUCKVINYL
- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Ten widok najlepiej oddaje realia wizji żołnierza, tylko szkoda, że nikt już nic nowego nie wymyśla.Adam pisze:im Ryan jest starszy tym chyba mniej go doceniam bo mnie wkurza że przez Kamińskiego wszyscy teraz kręcą z rąsi![]()
- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
score będzie dostępne w PL ?
w Fury wg mnie jest coś nowego - realia starć czołgowych..... no i to błoto

Gigant pewnie będzie miał na sprowadzenie i tyle. ale po co to komu, taniej sam kupisz za granica

Gigant pewnie będzie miał na sprowadzenie i tyle. ale po co to komu, taniej sam kupisz za granica

#FUCKVINYL
- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Taaaa, błoto. Widoki jak z lotu ptaka świetnie to pokazywały ( nie mówiąc o ujęciach zabłoconych gąsienic ). Coś pięknegoAdam pisze:w Fury wg mnie jest coś nowego - realia starć czołgowych..... no i to błoto![]()
cena 12 funtów
Film dobry, Brad Pitt świetny <3, muzyka mnie w ogóle nie porwała. Gdzieś mi zginęła w tle.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Nawet ograniczając się do IIWŚ bez problemu można wymienić sporo obrazów odległych od patetyczno-patriotycznego pieprzenia, takie jak Okręt, Żelazny krzyż, Wróg u bram, Złoto dla zuchwałych, Parszywa dwunastka, Czarna księga, Stalingrad, Cienka czerwona linia... a jakby do tego dołożyć wszelkie inne wojny, Wietnam, Koreę, konflikty bliskowschodnie, IWŚ... to uzbiera się naprawdę pokaźna lista, a tu ciągle widzę tylko porównania z "Szeregowcem Ryanem". To już lepiej chyba z "Libanem" porównywać, bo też jest o załodze czołgu, tyle że inne czasy i konflikt.WhiteHussar pisze:A czy ja pisałem o tych najlepszych filmach? Te najlepsze można policzyć na palcach u jednej ręki.
Swoją drogą, widzę, że wasze zachwyty nie znajdują potwierdzenia na KMF:
http://film.org.pl/r/recenzje/furia-2-61012/
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
A co on robi na waszym portalu? Zdrajca 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Może dostał furii, że nie dostał Furii na filmmusic.pl