Henry Jackman - Captain America 2 (2014) / Captain America 3
Re: Henry Jackman - Captain America 2 (2014) / Captain Ameri
bo jeszcze 2 lata do premiery może zmienią jak w Ant Manie 

#FUCKVINYL
Ale porównanie, tutaj będziemy mieć sequel jednego z najlepszych filmów Marvela, także nikt normalny nie wywali ludzi odpowiedzialnych za jego sukces.
ehh wiem ale ten Henio to porażka 

#FUCKVINYL
No cóż, ja się nie zgodzę, mi się score podobał i cieszę się, że Henio powróci.
Henio będzie pierwszym kompozytorem, któremu będzie dana kontynuacja i dobrze.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ja w sumie też się wyrwę. Wiem, że na wszystkich stronach ten score dostaje mega złe oceny, ale dalej twierdzę, że to nie jest tragiczny score. Wiadomo nie wszystko w nim piękne, ale główny temat w całej swojej ostinatowej prostocie uważam za udany i dobrze dla Marvela, że wreszcie zostanie jakaś minimalna ciągłość tematyczna zachowana.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Szkoda, że Silvestriego do Capa 2 nie zostawili, przynajmniej była by zachowana ta ciągłość tematyczna a i score byłby o dwie klasy lepszy (choć Henio jakiejś strasznej masakry na 1/5 nie odwalił, mimo, że oczekiwano czegoś innego po tym scorze). Tutaj obawiam się o Avengers 2. Po tym co Tyler wyrabia ostatnio (Żółwie i Ex3) to zaczynam się bać co odwali, choć taki Thor 2 i Iron 3 nie wyszedł mu najgorzej (może lepiej czuje się w takiej tematyce).Wawrzyniec pisze:Ja w sumie też się wyrwę. Wiem, że na wszystkich stronach ten score dostaje mega złe oceny, ale dalej twierdzę, że to nie jest tragiczny score. Wiadomo nie wszystko w nim piękne, ale główny temat w całej swojej ostinatowej prostocie uważam za udany i dobrze dla Marvela, że wreszcie zostanie jakaś minimalna ciągłość tematyczna zachowana.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: Henry Jackman - Captain America 2 (2014) / Captain America 3
Przyznaję Wam absolutnie rację! Ja podobnie jak Mystery chętnie wracam do utworu "Captain America". Dla mnie wyrazisty i chwytliwy temat. Sam soundtrack może nie jest idealne, ale nie do końca rozumiem tę całą światową niechęć do niego.Mystery pisze:"The Winter Soldier" był świetny, ale to utwór "Captain America" należał do moich ulubionych kompozycji ubiegłego roku i często zdarza mi się do niego wracać.Templar pisze:A ja do tematu Zimowego Żołnierza, czyli do utworu "The Winter Soldier" Henia, często wracam, niby brzmienie sieczki, ale zrobione z pomysłem, nie męczy i jak dla mnie wpada w ucho, jeden z lepszych ubiegłorocznych tematów.
Z Marvela to jedna z bardziej wyrazistych ścieżek.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Yyy...Jackman is preparing to work on Captain America: Civil War, and for those wanting clues as to what the film score could sound like, he suggested listening to the track "The Winter Soldier" for it's industrial elements. He cautions it's just a jumping off point since the Russos are looking for something new — similar with a twist.
https://www.youtube.com/watch?v=37OWL7AzvHo
To, co czekamy

No i dobrze, mój ulubiony kawałek, także z chęcią zobaczę coś więcej w tym stylu jeśli będzie tak samo dobre
Po końcowych napisach Ant-Mana jest dodatkowa scena związana właśnie z Kapitanem i jest też krótki fragment tego tematu.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A w ogóle to tak przez przypadek wszedłem sobie na pierwsze strony tego tematu i znalazłem dość ciekawy posty, szczególnie z perspektywy jak się potoczyła historia z "Avengers: Age of Ultron" 

Ghostek pisze:Fak jeeeeee!Adam pisze: Mistrzunio robi Avengers 2, także Ghosti, pijemy
Heńki niech idą się paść. Zresztą mam nadzieję, że to był jednorazowy wyskok.
Adam pisze:raczej.. Fejdż do Brajana na kolanach już chodzi, nawet reklamówki im B. scoruje

- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Nie ma się z czego cieszyć. Generacja hansowych klonów odwala everyscory, które zawstydza jeden ze sztandarowych rzemieślników kina familijnego - Christophe Beck. Nawet Tyler się kładzie z nowymi Avengersami. Smutna prawda...

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Zawstydzić hansowe klony to pewnie by pan Mietek grający na harmonijce na rynku w Koluszkach potrafił... 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński