POLSKIE KINO - dyskusja

To jest miejsce gdzie można podyskutować o samych filmach. Czekamy na wasze analizy, opinie, ciekawe spostrzeżenia, no i przede wszystkim produkcje godne polecenia. Zarówno te ambitne jak i te komercyjne. Piszcie, dyskutujcie, spierajcie się, niech forum zacznie wrzeć.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

Re: POLSKIE KINO - dyskusja

#346 Post autor: Wojteł » pt sie 22, 2014 18:47 pm

IMO dla mnie by sens był wtedy, jakby budżet sprowadzili z zagranicy :P Serio, myślę, że trzeba by wziąć polską ekipę, żeby czuła klimat i wysłać ich do HBO albo Hollywood :P Nierealne, ale warto pomarzyć.
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Templar

#347 Post autor: Templar » pt sie 22, 2014 18:47 pm

DanielosVK pisze:Może sprowadzą z zagranicy? Piłkarzy też sprowadzają czasem... :P
No w najnowszym filmie Skolimowskiego będzie grał Rutger Hauer :P

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#348 Post autor: DanielosVK » pt sie 22, 2014 18:48 pm

Wojtek pisze:IMO dla mnie by sens był wtedy, jakby budżet sprowadzili z zagranicy :P Serio, myślę, że trzeba by wziąć polską ekipę, żeby czuła klimat i wysłać ich do HBO albo Hollywood :P Nierealne, ale warto pomarzyć.
No, a producentem byłby Bruckheimer. :P
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#349 Post autor: Wojteł » pt sie 22, 2014 18:50 pm

W Hollywood też się da zrobić film bez Bruckheimera. Ewentualnie wysłać ich do New Line Cinema i niech Jackson produkuje :P

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#350 Post autor: DanielosVK » pt sie 22, 2014 18:51 pm

I byłby The Witcher 3D 48 hps, gdzie każdą książkę rozwlekliby na osobną trylogię. :P
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#351 Post autor: Wojteł » pt sie 22, 2014 18:53 pm

No ja bym się łudził, że dąłby tylko hajs na stół jak przy Dystrykcie 9 i tintinie (W tym drugim tylko produkował, right? Inna sprawa, że Spielbergowi to by się chyba tylko jego kumple typu Scorsese wtrącić)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#352 Post autor: Koper » ndz sie 24, 2014 15:45 pm

Dajcie sobie spokój z polskim kinem, mieliby i 100 milionów zielonych, to by nie wiedzieli co z tym zrobić. Na całym świecie można kręcić ciekawe filmy w różnych gatunkach i nikt nie płacze, że nie ma hollywoodzkich funduszy, a u nas banda starych dziadów dotuje ino kolejne "ważne", jakże POLSKIE festiwalowe dramaty, a twórcy po praniu mózgu w filmówce tylko takowe "potrafią" kręcić i jeszcze leją ze szczęścia pod siebie, jak któryś jakiś trik filmowy na poziomie czasów kina niemego zastosuje. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#353 Post autor: Wojteł » ndz sie 24, 2014 16:40 pm

Teraz mi się przypomniało, nie pamiętam gdzie ten wywiad czytałem - filmweb, onet? I nie pamiętam nawet z kim, ale z jakimś młodym polskim reżyserem, który też narzekał na to, że w Polsce akademie filmowe wykształcają martyrologiczne podejście do filmu i jak przyjdzie gość po liceum i na rozmowie kwalifikacyjnej powie, że jego ulubionym filmem są "Gwiezdne Wojny" to ni chuj się nie dostanie :P

Templar

#354 Post autor: Templar » pn sie 25, 2014 00:43 am

Fragmenty odnowionej wersji Alternatyw 4:

http://www.tvp.pl/seriale/archiwalne/al ... 1/16076707

pod materiałem są odnośniki do kolejnych fragmentów. Postarali się, wygląda to świetnie, do tego serial został rozszerzony o sceny usunięte wcześniej przez cenzurę. Premiera 1. odcinka 13 września na TVP HD.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#355 Post autor: Wawrzyniec » śr sie 27, 2014 18:25 pm

W sumie nie chcę tutaj psuć atmosfery, ale jestem ciekaw co powstanie wcześniej: "Hardkor 44" czy "Wiedźmin" Bagińskiego. :roll:

Nic do Bagińskiego, którego szanuję i uwielbiam "Katedrę", ale niestety jak wielu z nas urodził się w złym kraju, plus został w złym kraju do tworzenia filmów.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Templar

#356 Post autor: Templar » śr sie 27, 2014 18:34 pm

A co ma kraj z tym wspólnego? Jakby urodził się w innym kraju, to od ręki by dostał 40 mln złotych na stworzenie Hardkoru 44? A że jest z Polski to już nikt mu nie chce dać kasy z tego powodu?

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#357 Post autor: Koper » ndz sie 31, 2014 10:38 am

Templar pisze:A co ma kraj z tym wspólnego? Jakby urodził się w innym kraju, to od ręki by dostał 40 mln złotych na stworzenie Hardkoru 44?
Wawrzek sugeruje, że jakby się urodził w Izraelu to miałby nieco większe szanse wydębić kasę z Hollywoodu. :mrgreen:

A propos polskiego kina:

http://www.filmweb.pl/film/Fotograf-2014-666870

Naszym odjebało i odczepili się od matyrologii i biedy na Śląsku, czy też jak zawsze skończy się "thrillerem" na poziomie "Ojca Mateusza"? :D
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Templar

#358 Post autor: Templar » śr wrz 10, 2014 22:34 pm

Wchodzę na Filmweba, Miasto 44, a tam bardzo zajebisty repertuar w jednym kinie:

Obrazek

:mrgreen:

Awatar użytkownika
WhiteHussar
Nominowany do Emmy
Kontakt:

#359 Post autor: WhiteHussar » śr wrz 10, 2014 22:57 pm

Templar pisze:Wchodzę na Filmweba, Miasto 44, a tam bardzo zajebisty repertuar w jednym kinie:

Obrazek

:mrgreen:
ta rozpiska jest już od tygodnia albo więcej ... 8) rozpiska dla szkół

hp_gof

#360 Post autor: hp_gof » ndz paź 05, 2014 21:25 pm

Podobało mi się Miasto 44 :D Może dlatego, że przymykam czasami oczy na głupoty i nieścisłości. Choć jestem dość tradycjonalny, to nowoczesne. popkulturowe wstawki, łącznie z dubstepem bardzo mi się podobały :D A przede wszystkim technicznie i wizualnie ten film jest świetnie dopracowany! Widać na ekranie te dwadzieścia parę milionów :)

Służby specjalne też były niezłe. Fajną zrobili fikcyjną układankę złożoną z faktów autentycznych. No i niektóre dialogi wymiatają :) Ale tego ich żargonu nie ogarniam, dobrze że były przypisy ;)

ODPOWIEDZ