ABEL KORZENIOWSKI - PENNY DREADFUL (TV) (2014-2016)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
hp_gof

Re: ABEL KORZENIOWSKI - PENNY DREADFUL (TV) (2014)

#76 Post autor: hp_gof » wt lip 29, 2014 17:35 pm

Hahaha, wygrałem :) Miło ze strony Abla że rozda aż trzy płyty, aczkolwiek różnica w punktacji między pierwszym a drugim i trzecim ex aequo miejscem jest dla mnie jakąś tam dodatkową satysfakcją ;) Najważniejsze, że ostatecznie dwie płyty powędrują do Polski :) Mam nadzieję, że nikt nie uzna tego za nepotyzm, po prostu my Polacy jesteśmy szalenie inteligentni i wiemy jak się rozszyfrowuje zagadki (aluzja do Enigmy?).

Mefisto

#77 Post autor: Mefisto » wt lip 29, 2014 18:11 pm

Gratulacje.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#78 Post autor: Adam » wt lip 29, 2014 21:14 pm

SZACUN dla hpka :) Desplatowi żal dupę ściśnie :P
#FUCKVINYL

hp_gof

#79 Post autor: hp_gof » wt lip 29, 2014 22:34 pm

A to strata Desplata, że nie słucha Korzeniowskiego i nie bierze udział w jego konkursach :mrgreen:
Ewentualnie to strata Desplata, że sam nie organizuje konkursów :D Nie ma fejsa, nie ma fejmu ;)
W każdym razie Abel mi odpisał, po polsku, więc jego profil nie jest ściemą :mrgreen:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#80 Post autor: Adam » ndz sie 03, 2014 08:59 am

#FUCKVINYL

hp_gof

#81 Post autor: hp_gof » ndz sie 03, 2014 10:26 am

A Abel napisał coś takiego:
To ALL contestants of PENNY DREADFUL Soundtrack Shuffle: a surprise coming your way tonight!!
W pierwszej chwili myślałem, że może już wysłał nam te nagrody przed premierą, ale tu jest napisane, że niespodzianka jest dla wszystkich biorących w konkursie, nie tylko zwycięzców, więc pomyślałem, że może wyśle każdemu jakiś drobiazg, typu smycz albo coś, ale stwierdziłem, że to by było zbyt upierdliwe i musiałby do każdego na privie pisać o adres i zapłaciłby więcej za przesyłkę niż warta jest ta niespodzianka. Potem znowu pomyślałem, że może coś po prostu opublikuje - albo klipy albo wrzuci jakiś utwór, ale to wtedy będzie dostępne dla wszystkich, nie tylko dla uczestników konkursu, no chyba że na privie wyśle im hasło, no ale przecież to hasło może wycieknąć i i tak będzie dostępne dla wszystkich. Więc nie wiem.

PS. Chyba że dostał od Varese pierdyliard darmowych płyt i będzie rozsyłał wszystkim uczestnikom :mrgreen: No ale to wtedy byłoby niesprawiedliwe :P No ale się nie obrażę nawet jak tak się stanie ;)

PS2. Te porównania z Kilarem poczynione przez Wojtka na spotkaniu z Ablem wcale nie były nieuzasadnione :D Broxi też w recce to podkreśla ;)

hp_gof

#82 Post autor: hp_gof » ndz sie 03, 2014 20:03 pm

Ha! Niespodzianka Abla to trzy tracki: Transgression, Welcome to the Grand Guignol i Closer Than Sisters :)
I have just sent a special gift to all participants of PENNY DREADFUL Soundtrack Shuffle. Please check your FB mailboxes
It's 3 promotional tracks to alleviate waiting for the official premiere of the album on August 19th. With compliments from Varese Sarabande
To ja sobie słucham, a Wy czekajcie dalej :mrgreen: Aczkolwiek to nic nowego, bo to są te kawałki z koncertu w Córdobie ;) Tzn. Welcome to... miało być na koncercie, ale chyba jednak nie było... Przynajmniej nagrania na youtubie nie ma, wiec to jednak jakaś nowość. No pomijam już, że w serialu była ta muzyka :D

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#83 Post autor: DanielosVK » pn sie 04, 2014 09:47 am

Back cover
Obrazek

Czasy każdego utworu wyglądają optymalnie, a jak podliczyłem razem to wyszło 72:07, więc całościowo może być jednak dłużyzna.
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

hp_gof

#84 Post autor: hp_gof » śr sie 06, 2014 23:11 pm

Abel zaczyna odliczanie, a przy okazji wypowiada się o scorze:
Soundtrack Countdown: 13 days to the release!
August 19th ‪#‎pennydreadful‬

Track of the Day: #16 TRANSGRESSION
Vanessa betrays Mina, seducing her fiancé and revealing her complex, dual nature, both good and evil -- a defining moment for the entire musical score. I was looking for an expression of dark beauty, something that can be terrifying and mesmerizing at the same time -- a poisonous infatuation. This theme follows Vanessa's violent, erotic encounters, when she's torn between the world of the living and the realm of daemons. (see also #20 MOTHER OF EVIL)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#85 Post autor: Mystery » czw sie 07, 2014 17:32 pm

Wyszedł już gdzieś ten score, czy to kolejny peszek Abla, że któryś recenzent puścił to w obieg?

hp_gof

#86 Post autor: hp_gof » czw sie 07, 2014 18:10 pm

Nie kojarzę, żeby już gdzieś oficjalnie wyszło, ale faktycznie, wyciekło :D Tyle że to jest wersja cyfrowa, bo ma książeczkę w pdfie. No chyba że varese rozesłało recenzentom taką wersję.Albo już gdzieś wydali na itunesie albo coś :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#87 Post autor: Adam » czw sie 07, 2014 18:24 pm

wyszło cyfrowo wcześniej na itunes, stąd :)
#FUCKVINYL

hp_gof

#88 Post autor: hp_gof » czw sie 07, 2014 18:42 pm

Kolejny opis:
Soundtrack Countdown: 12 days to the release!
August 19th ‪#‎pennydreadful‬

Track of the Day: #05 STREET. HORSE. SMELL. CANDLE.
Dr Frankenstein's newborn, Proteus, explores the world outside the lab, relearning his steps on a busy street. Naming objects and sensations brings vague memories of the former life. Street. Horse. Smell. Candle.

Templar

#89 Post autor: Templar » czw sie 07, 2014 18:43 pm

Adam pisze:wyszło cyfrowo wcześniej na itunes, stąd :)
Na którym iTunesie? Sprawdziłem kilkanaście krajów i na żadnym nie ma.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#90 Post autor: Adam » czw sie 07, 2014 18:44 pm

to na jakimś innym pewnie cyfrowym - ja sie nieznam na tych cudach techniki internetowej 21w... z bookletem jest więc na pewno ze sklepu tego typu.
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ