POLSKIE KINO - dyskusja

To jest miejsce gdzie można podyskutować o samych filmach. Czekamy na wasze analizy, opinie, ciekawe spostrzeżenia, no i przede wszystkim produkcje godne polecenia. Zarówno te ambitne jak i te komercyjne. Piszcie, dyskutujcie, spierajcie się, niech forum zacznie wrzeć.
Wiadomość
Autor
Templar

Re: POLSKIE KINO - dyskusja

#286 Post autor: Templar » czw lip 31, 2014 11:16 am

hp_gof pisze:A wczoraj w TV widziałem, że żyjący powstańcy zachwalali ten film! Co jest dziwne, ponieważ to samo pokolenie bojkotowało seks w Kamieniach na szaniec :P Whatever.
Ciekawe, bo już dawno przed premierą krytykowali ten scenariusz:

http://natemat.pl/71069,miasto-44-powst ... e-miasto44

i po seansie mijałem spore grupki powstańców i też zadowoleni nie byli, szczególnie zniesmaczyła ich scena seksu, zresztą tak jak większości osób, która obejrzała film, chyba tylko gimbusom się to podobało, bo oni to najlepiej by ten dupstep w całym filmie widzieli :mrgreen: Cały ten film to było dla mnie coś na poziomie Stalingradu.

Templar

#287 Post autor: Templar » czw lip 31, 2014 11:32 am

A co do gimbusów, to no właśnie, odpalcie sobie fragment od 2:15:

http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/10,8 ... lam__.html

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#288 Post autor: Mystery » czw lip 31, 2014 11:38 am

A co do gimbusów, to no właśnie, odpalcie sobie fragment od 2:15:

Czyli co, miał być drugi "Kanał", no i wyszedł, choć dosłownie :P ale czego można się było spodziewać po twórcy beznadziejnej Sali Samobójców...

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#289 Post autor: Kaonashi » czw lip 31, 2014 14:15 pm

Templar pisze:A co do gimbusów, to no właśnie, odpalcie sobie fragment od 2:15:

http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/10,8 ... lam__.html

Ledwo popołudnie, a już starczy internetu na dzisiaj.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
WhiteHussar
Nominowany do Emmy
Kontakt:

#290 Post autor: WhiteHussar » czw lip 31, 2014 14:26 pm

Hmm, z tych opinii moja ciekawość osiągnęła najwyższy poziom :P

Templar

#291 Post autor: Templar » czw lip 31, 2014 15:09 pm

A jeszcze "zajebista" była na prawie samym końcu filmu jedna scena, dam to jako spoiler:
Spoiler:

Awatar użytkownika
qnebra
Zdobywca Oscara

#292 Post autor: qnebra » czw lip 31, 2014 15:30 pm

Patrzę się, czytam, potem jeszcze raz patrzę, czytam i oczom nie wierzę. Naprawdę jest ta scena w tym filmie?

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#293 Post autor: Wojteł » czw lip 31, 2014 17:34 pm

Lol, ale ten dzieciak to chyba nawet do gimnazjum jeszcze nie chodzi :P

A ja ostatnio stwierdziłem, że nie ma sensu więcej filmów Smarzowskiego oglądać, bo i tak wiem jak się skończą. W sumie u niego zawsze wiadomo CO się stanie, jedyna różnica to DLACZEGO coś się stało. No ale po ostatnim filmie, w którym mi zafundował widok obsranej dupy Więckiewicza, to ja już chyba podziękuję :P
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Templar

#294 Post autor: Templar » czw lip 31, 2014 18:00 pm

qnebra pisze:Patrzę się, czytam, potem jeszcze raz patrzę, czytam i oczom nie wierzę. Naprawdę jest ta scena w tym filmie?
Serio, serio. A jeszcze jakby ktoś chciał sobie wyobrazić np. tę scenę, w której użyto "Dziwny jest ten świat", to przypomnijcie sobie scenę z desantem na plaży "Omaha" z Szeregowca Ryana i wyobraźcie sobie, że w pewnym momencie jak wszyscy giną wokół to Tom Hanks nagle wstaje pomimo ciągłego ostrzału i jest pokazana jego ucieczka w zwolnionym tempie, a w tle właśnie "Dziwny jest ten świat", dokładnie taki mindfuck wtedy miałem :mrgreen:

Mefisto

#295 Post autor: Mefisto » czw lip 31, 2014 18:38 pm

Templar pisze:i jest pokazana jego ucieczka w zwolnionym tempie, a w tle właśnie "Dziwny jest ten świat", dokładnie taki mindfuck wtedy miałem :mrgreen:
Nie no, wtedy to by musiał być jakiś hit Johnny'ego Casha :)

Awatar użytkownika
qnebra
Zdobywca Oscara

#296 Post autor: qnebra » czw lip 31, 2014 18:45 pm

Templar pisze:Serio, serio. A jeszcze jakby ktoś chciał sobie wyobrazić np. tę scenę, w której użyto "Dziwny jest ten świat", to przypomnijcie sobie scenę z desantem na plaży "Omaha" z Szeregowca Ryana i wyobraźcie sobie, że w pewnym momencie jak wszyscy giną wokół to Tom Hanks nagle wstaje pomimo ciągłego ostrzału i jest pokazana jego ucieczka w zwolnionym tempie, a w tle właśnie "Dziwny jest ten świat", dokładnie taki mindfuck wtedy miałem :mrgreen:
Mój detektor głupoty filmowej by wybuchł w tym momencie. Już bym wolał prostą i rzetelnie nakręconą scenę ataku, zwykła kamera z ręki i podążamy za oddziałem.

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#297 Post autor: Wojteł » czw lip 31, 2014 20:45 pm

Templar pisze:
hp_gof pisze:A wczoraj w TV widziałem, że żyjący powstańcy zachwalali ten film! Co jest dziwne, ponieważ to samo pokolenie bojkotowało seks w Kamieniach na szaniec :P Whatever.
Ciekawe, bo już dawno przed premierą krytykowali ten scenariusz:

http://natemat.pl/71069,miasto-44-powst ... e-miasto44

i po seansie mijałem spore grupki powstańców i też zadowoleni nie byli, szczególnie zniesmaczyła ich scena seksu, zresztą tak jak większości osób, która obejrzała film, chyba tylko gimbusom się to podobało, bo oni to najlepiej by ten dupstep w całym filmie widzieli :mrgreen: Cały ten film to było dla mnie coś na poziomie Stalingradu.
Ciekawe, czy gofowi chodzi może o ten materiał?

http://joemonster.org/filmy/62790/MIAST ... ana_Komasy

Podlinkowałem w komentarzach to, co Templar wstawiał, ale widzę, że tam ludzie jak zwykle przy wszelkich patriotycznych produkcjach zamiast się zastanowić, czy film aby na pewno nadaje się do upamiętniania bohaterów, muszą pokazać, że oni są wielkimi patriotami i nawet, jeśli to jest kupa gówna to będą zachwaląc :mrgreen:
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
WhiteHussar
Nominowany do Emmy
Kontakt:

#298 Post autor: WhiteHussar » czw lip 31, 2014 20:49 pm

tylko Templar widział film ?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#299 Post autor: Adam » czw lip 31, 2014 20:55 pm

i trochę luda na stadionie.
#FUCKVINYL

Templar

#300 Post autor: Templar » czw lip 31, 2014 21:23 pm

Tutaj fragment tej piosenki (niestety w trochę słabej jakości, bo chyba telefonem nagrywane), która będzie promować film:

http://www.youtube.com/watch?v=J_5gUxJMYEs

niestety właśnie nie ma całości, a końcówka piosenki najlepsza. W ogóle wie ktoś kto to śpiewa, bo jakoś nie kojarzę tych twarzy :P

A w ogóle pokaz był bardzo porządnie zrobiony, ekran dali ogromny 60x30 metrów i nawet na samej górze było wszystko widać perfekcyjnie w dobrej jakości, stadion ma słabą akustykę i przy koncertach ludzie często narzekali na pogłos, ale tutaj praktycznie tego nie zaobserwowałem, dźwięk był bardzo dobry. No i jeszcze Marek Kondrat poprowadził premierę. Na samym początku wyszedł jeszcze jakiś koleś i zaczął grać na trąbce jakąś suitę, później też orkiestra się dołączyła z playbacku, całkiem ładne to było, tylko nie wiem co to było, bo nic nie wspomnieli, myślałem, że to suita z filmu, ale w filmie nic podobnego do tego nie wychwyciłem.

ODPOWIEDZ