Co ostatnio kupiliście?

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Mefisto

Re: Co ostatnio kupiliście?

#376 Post autor: Mefisto » wt cze 10, 2014 15:50 pm

fajnie, ale nadal nikogo to nie obchodzi w sumie :)

Awatar użytkownika
Krzysiek
Nominacja do odkrycia roku

#377 Post autor: Krzysiek » wt cze 10, 2014 16:12 pm

Bucholc Krok pisze:A ile masz tytułów na liście? Też chciałem brać te "zwykłe" wydania, ale jak zobaczyłem, że mają HQ to się wstrzymałem. Po co mi gorsza wersja? Ino coś nie widać tych lepszych...
6-7 (niekoniecznie tylko Morricone) i jeśli bym brał to na raz. Ale jak wspominałem, małe szanse bym uzbierał na nie do końca roku.
Bucholc Krok pisze:Żony się boisz? No wiesz.
Boga i Żony (w kolejności jaką podałem) :D Z 9 piętra jakby moja Żonka zaczęła rzucać płyty alfabetycznie to ni wyskoczyć ni zbierać cokolwiek na dole :mrgreen:
Bucholc Krok pisze:Mam jeszcze jednego "dziadka" z serii.
Bucholc Krok pisze:Kupiłem w amerykańskim Amazonie, gdy jeszcze wysyłki były sensowne, a na urodziny przysyłali kartki z życzeniami. Do kompletu wziąłem jeszcze inne wersje, bo były tanie jak barszcz
Ufff dobiłeś mnie :D nawet nie wiedziałem, że to powydawali jeszcze w SACD :shock: Ale gdybyś na Forum wspomniał, że masz na te płyty oko to sam bym sie do Twojego zamówienia dołączył. Zawsze miałbyś przesyłkę taniej. I piszę to całkiem serio.

Nowości Kolegi Lisa bardzo ciekawe. I chyba ani w Saturnie, Empiku czy innym MediaMarkcie nie uświadczy tak zaawansowanych kolekcji jednego wykonawcy. Poza tym w którym pozwolą rozpakować takie wydania? Więc jeśli Kolegi Mefisto ten temat nie interesuje, zawsze może przewinąć do innego tematu lub puścić sobie inny utwór :wink:

Mefisto

#378 Post autor: Mefisto » wt cze 10, 2014 16:21 pm

Krzysiek pisze:Więc jeśli Kolegi Mefisto ten temat nie interesuje, zawsze może przewinąć do innego tematu lub puścić sobie inny utwór :wink:
Temat to: Muzyka filmowa - wydania płytowe. I jakbyś nie zauważył, to nikogo to nie interesuje :)

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#379 Post autor: lis23 » wt cze 10, 2014 16:22 pm

Szczypior pisze:Myślę, że na forum o twórczości Eltona Johna lisu znalazłby większe zainteresowanie :)
Wiesz, nie ma takiego forum w Polsce, a na anglojęzycznych pisać nie mogę z wiadomych względów (brak znajomości angielskiego), cud, że są u nas fora poświęcone Queen, Genesis czy Stingowi ;)
pamiętajmy, że Elton jest autorem i współautorem czterech soundtracków, sporej ilości piosenek filmowych oraz trzech musicali, więc ma wiele wspólnego z muzyką filmową.

Krzysiek, ostatnio doganiam swoją kolekcję płyt Eltona, gdyż zakupiłem 25 albumów Roda Stewarta ale i tak najwięcej mam już Williamsa (ponad 50 płyt ;)).
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#380 Post autor: lis23 » wt cze 10, 2014 16:24 pm

Mefisto pisze:
Krzysiek pisze:Więc jeśli Kolegi Mefisto ten temat nie interesuje, zawsze może przewinąć do innego tematu lub puścić sobie inny utwór :wink:
Temat to: Muzyka filmowa - wydania płytowe. I jakbyś nie zauważył, to nikogo to nie interesuje :)
Czas chyba założyć podobny temat w dziale "inna muzyka".

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#381 Post autor: Bucholc Krok » wt cze 10, 2014 16:57 pm

Krzysiek pisze:6-7 (niekoniecznie tylko Morricone)
Też mam "zwykłe" nie tylko Morricone. Sporo dobra wydali.
i jeśli bym brał to na raz. Ale jak wspominałem, małe szanse bym uzbierał na nie do końca roku.
To gdzie byś to kupował? Gdy kupuję w sklepie japońskim to max. 2 płyty w przesyłce, bo za 3 to już by pewnie cło rypnęli.
Boga i Żony (w kolejności jaką podałem) :D Z 9 piętra jakby moja Żonka zaczęła rzucać płyty alfabetycznie to ni wyskoczyć ni zbierać cokolwiek na dole :mrgreen:
Jeśli masz ich więcej jak 50 to byś zdążył chyba zejść na dół i porozstawiać materace. ;)
Ufff dobiłeś mnie :D nawet nie wiedziałem, że to powydawali jeszcze w SACD :shock:

Są jeszcze zwykłe wydania, ale na co komu one? :)
Ale gdybyś na Forum wspomniał, że masz na te płyty oko to sam bym sie do Twojego zamówienia dołączył. Zawsze miałbyś przesyłkę taniej. I piszę to całkiem serio.
Kupowałem te płyty, gdy Ciebie jeszcze nie było na forum. ;)
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Krzysiek

#382 Post autor: Krzysiek » wt cze 10, 2014 17:02 pm

Mefisto pisze:Temat to: Muzyka filmowa - wydania płytowe. I jakbyś nie zauważył, to nikogo to nie interesuje
zacytuję sam siebie :mrgreen: z poprzedniej strony, której chyba nie czytałeś:
Krzysiek pisze:Fakt, że temat mieści się w ramach Muzyka filmowa - wydania płytowe, ale dotyczy tego co ostatnio kupiliśmy... Dokładniej sprecyzowany temat kupionych soundtracków można podrzucić pod Zdjęcia bądź lista waszej kolekcji soundtracków lub Wydania płytowe w realu. W pierwszym przypadku o ile kilka osób wrzuciło wspaniałe zdjęcia swoich kolekcji to później trochę trudno to powielać, więc wystarczy tylko doklejać zakupione nowości - zgadza się? To po części dotyczy też drugiego tematu. Raczej nikt nie daje zdjęć czegoś co wszyscy mają lub znają. Chwalimy się (ja akurat w tym temacie się nie udzielam ) tym co kto kupił nowego z muzy filmowej i jak wygląda całokształt wydania.
Po co powielać temat Co ostatnio kupiliście w offtopie ??
Inna sprawa, że jeśli kogoś płyty Eltona nie interesują, to zwyczajnie nie zabiera głosu. Po co się w taki upał czepiasz? Idź na basen :D Czy ja pod każdą mierną okładką Adama zdzieram szaty? Czy wytykam komuś ciągły offtop? Czasem dla żartu ale tylko i wyłącznie w tym konekście. A Ty juz zaczynasz szaty zdzierać...
Rzuć na forum lepiej jakimś dobrym kawałem :D

Awatar użytkownika
Krzysiek

#383 Post autor: Krzysiek » wt cze 10, 2014 17:13 pm

Bucholc Krok pisze:To gdzie byś to kupował? Gdy kupuję w sklepie japońskim to max. 2 płyty w przesyłce, bo za 3 to już by pewnie cło rypnęli.
Zazwyczaj prosze o zakupy któregoś z Forumowiczów i jak do tej pory tylko kilka razy cło rypnęłi. W jednym przypadku mało z krzesła nie spadłem :twisted: taką kwote dowalili. A teraz powoli krystalizuje się inny plan i obadam w praniu ok lipca - sierpnia. W razie czego "punkt celny" jest w Polkowicach i łatwiej się odwołać :wink:
Bucholc Krok pisze:Jeśli masz ich więcej jak 50 to byś zdążył chyba zejść na dół i porozstawiać materace.
A jak zacznie rzucać z obu stron wieżowca? :mrgreen:
Bucholc Krok pisze:Są jeszcze zwykłe wydania, ale na co komu one?
całkowicie się zgadzam :D tylko jak wspomniałem, nie wiedziałem o SACD, zwykłe gdzieś kiedyś spotkałem.
Bucholc Krok pisze:Kupowałem te płyty, gdy Ciebie jeszcze nie było na forum.
żartowniś :mrgreen: hehehehe rozbawiłeś mnie :D super :D i o to chodzi ok idę piwko wyciągnąć z lodówki bo mi zamarznie 8)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#384 Post autor: Bucholc Krok » wt cze 10, 2014 17:32 pm

Krzysiek pisze:Zazwyczaj prosze o zakupy któregoś z Forumowiczów i jak do tej pory tylko kilka razy cło rypnęłi. W jednym przypadku mało z krzesła nie spadłem :twisted: taką kwote dowalili.

Jeśli się bierze hurtem to nic dziwnego. :) Ja tam wolę mniej i bez cła. SAL taki drogi znowu nie jest, a jak się kupuje w CDJ to można mieć zwrot w postaci gratisowych punktów.
A jak zacznie rzucać z obu stron wieżowca? :mrgreen:

A macie mieszkanie z wyjściem na 2 strony wieżowca? :)
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Krzysiek

#385 Post autor: Krzysiek » wt cze 10, 2014 17:39 pm

Bucholc Krok pisze:Jeśli się bierze hurtem to nic dziwnego. Ja tam wolę mniej i bez cła
Tylko hurtem 8) tańsza przesyłka :) a cło płaci się mało kiedy. To co się trafiło nie dotyczy stron zajmujących się soundtrackami a inną muzą. I wtedy chyba trochę przesadziłem z zakupami :wink:
Bucholc Krok pisze:A macie mieszkanie z wyjściem na 2 strony wieżowca?
tak

Mefisto

#386 Post autor: Mefisto » wt cze 10, 2014 18:17 pm

Krzysiek pisze:A Ty juz zaczynasz szaty zdzierać...
LOL, śmiechłem - zwłaszcza, że póki co, to Ciebie najwięcej w tym temacie.
Eniłej, wali mię to.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#387 Post autor: kiedyśgrześ » czw cze 12, 2014 13:42 pm

co tu się dzieje, Lisu jakiegoś gendera promuje, gdzie przenieśli muzykę filmową :?: :P

ps. hej Bucholc, a z tych twoich zakupów, to co fajniejsze DVD Audio, czy SACD? może bym sobie sieknął, ale nie chce mi się mnożyć bytów, skłaniam się raczej do wersji DVD Audio?
Obrazek

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#388 Post autor: Bucholc Krok » czw cze 12, 2014 17:40 pm

Nie mogę doradzić, bo słuchałem Hamleta tylko (póki co) na czytniku CD w kopie (więc nawet nie wiem, jak to SA brzmi), a Marka tylko na czytniku DVD (z płyty DVD oczywiście) też w kompie. Natomiast jeśli chodzi o pudełka to fajniejsze te od DVD-a. ;)

Awatar użytkownika
Michal
Kserujący nuty

#389 Post autor: Michal » czw cze 12, 2014 19:35 pm

Nareszcie jest :D
Największy "owoc" mojej pracy po godzinach..muzyczna eskalacja :wink:
Goldsmith w większości ..szykuje się na Tribute 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#390 Post autor: lis23 » sob cze 14, 2014 19:51 pm

Zamówiłem na Empik.com "Ratatouille" Giachhino za 25 zł,myślę,że się opłaca.

ODPOWIEDZ