FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty
Re: FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty
może tak, tylko wszystko pisze tak samo i w tym samym stylu w zasadzie, to już Desplat nawet nauczył się robić blockbustery (
)
NO CD = NO SALE
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
W tym roku robi animację...
ok, ale faktem jest że jak Desplat, największy kiedyś plumkacz w zasadzie, zaczął w ostatnich latach mocno skakać po projektach, to Dario wciąż robi to samo.. ale spoko że przyjedzie. przynajmniej jakiś kompozytor prawdziwy.
NO CD = NO SALE
-
hp_gof
Nadal nie kumam Waszej definicji plumkania, ani przykładów kompozytorów plumkających. Moglibyście zaktualizować słownik na filmmusic.pl 
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
To nie zauważyłeś, że "plumkaniem" określa się na tym forum wszystko to, co po niektórym się po prostu nie podoba? 
nie. chodzi o tym muzyki jaką się robi.
NO CD = NO SALE
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
To faktycznie bardzo rozlegly typ
-
Mefisto
hint: AdamowiMarek Łach pisze:To nie zauważyłeś, że "plumkaniem" określa się na tym forum wszystko to, co po niektórym się po prostu nie podoba?
a to ciekawe biorąc pod uwagę że tej nazwy używa prawie całe forum, więc tak, z pewnością dotyczy to tylko mnie 
zresztą who the hell cares, wiadomo jakim typem stylistyki kompozytora jest Marnynelli, i o czym tu dyskutować więcej. fajnie że ktoś taki przyjedzie - to jest epicko lepsze niż jakieś no namy z laponii czy gra na kamieniach (sic!).. a może i nasze muzeum coś na tym zarobi bo będą pewnie musieli pożyczyć stare maszyny do pisania by zagrać jeden ze scorów

zresztą who the hell cares, wiadomo jakim typem stylistyki kompozytora jest Marnynelli, i o czym tu dyskutować więcej. fajnie że ktoś taki przyjedzie - to jest epicko lepsze niż jakieś no namy z laponii czy gra na kamieniach (sic!).. a może i nasze muzeum coś na tym zarobi bo będą pewnie musieli pożyczyć stare maszyny do pisania by zagrać jeden ze scorów
NO CD = NO SALE
-
hp_gof
To pomyśl sobie, co by musieli pożyczyć, żeby zagrać niektóre rzeczy Zimmera 
odpowiedź jest prosta - są kompozytorzy których części materiału nie da się zagrać na żywo i stąd oni mają zawsze set tylko tych rzeczy które zagrać się da
a Hansik ma sporo i tego i tego.
NO CD = NO SALE
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
No i jak, był ktoś na PIXAR IN CONCERT? 
Ja byłem, koncert był poprawny (jak na to, czym miał być), ale strasznie poszatkowali score'y na potrzeby suit - przez co duża część wyszła chaotycznie i ilustracyjnie. Wykonanie dobre, nagłośnienie pozostawiało trochę do życzenia. Więcej napiszę w relacji.
Kraków Arena fajna!
Ja byłem, koncert był poprawny (jak na to, czym miał być), ale strasznie poszatkowali score'y na potrzeby suit - przez co duża część wyszła chaotycznie i ilustracyjnie. Wykonanie dobre, nagłośnienie pozostawiało trochę do życzenia. Więcej napiszę w relacji.
Kraków Arena fajna!
- bartex9
- Spec od additional music
Ja byłem. Ogólnie jestem zadowolony. Zgadzam się z Markiem - nagłośnienie tragiczne. Dźwięk był strasznie hmmm, płaski, bez głębi. Do Ocynowni to nie ma startu nawet. Mam nadzieję, że to tylko małe potknięcie i podczas FMFu postarają się to poprawić. W tej kwestii wielki zawód.
Co do samej treści, mogli jakoś lepiej te suity stworzyć. Jeszcze jedna rzecz, która mnie strasznie zirytowała (zresztą tradycyjnie, jak i na FMFie) - koncert jeszcze się nie skończył, orkiestra gra, a tłum podnosi dupska i masowo do wyjść. W rezultacie garstka pod koniec była zainteresowana muzyką, brawami dla orkiestry.
Gdyby tylko jeszcze nie te gadające i nadpobudliwe dzieciaczki... brrr.
Kraków Arena fajna ale na pewno nie z zewnątrz (kto projektował tą elewacją?!). Po za tym słyszałem, że już zalało kilka pomieszczeń od deszczu.
Co do samej treści, mogli jakoś lepiej te suity stworzyć. Jeszcze jedna rzecz, która mnie strasznie zirytowała (zresztą tradycyjnie, jak i na FMFie) - koncert jeszcze się nie skończył, orkiestra gra, a tłum podnosi dupska i masowo do wyjść. W rezultacie garstka pod koniec była zainteresowana muzyką, brawami dla orkiestry.
Gdyby tylko jeszcze nie te gadające i nadpobudliwe dzieciaczki... brrr.
Kraków Arena fajna ale na pewno nie z zewnątrz (kto projektował tą elewacją?!). Po za tym słyszałem, że już zalało kilka pomieszczeń od deszczu.
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
No cóż, musimy brać poprawkę na to, że ten koncert nie był tak naprawdę dla weteranów filmówki tylko no właśnie, dla dzieciaków no i dla władz miasta, żeby popisać się nową halą. 
Też się zastanawiałem nad tą elewacją - w projektach wygląda to inaczej, może oni tego jeszcze tak naprawdę nie dokończyli?
A tak w ogóle w którym sektorze siedziałeś? Bo widzę, że co do udźwiękowienia mamy podobną opinię, a byłem ciekaw, czy to specyfika mojego sektora (C2 na piętrze).
Też się zastanawiałem nad tą elewacją - w projektach wygląda to inaczej, może oni tego jeszcze tak naprawdę nie dokończyli?
A tak w ogóle w którym sektorze siedziałeś? Bo widzę, że co do udźwiękowienia mamy podobną opinię, a byłem ciekaw, czy to specyfika mojego sektora (C2 na piętrze).
z nagłosnieniem było do przewidzenia
takie miejsce nie jest przystosowane i wybudowane na potrzeby muzyki orkistrowej, stąd miodów tam nigdy nie będzie na tego typu koncertach..
NO CD = NO SALE