Nie będę ukrywał, że TOP GEAR to jeden z moich ulubionych programów ever! Pomysłowy i do tego ze świetnym brytyjskim humorem sprawia, że oglądam go namiętnie, a niektóre odcinki nawet po kilkanaście razy.
Warto też jednak zwrócić uwagę na całą otoczkę, która też sprawia, że ten program jest wyjątkowy. Brytyjczycy po prostu wiedzą jak ukazać, że samochody to prawdziwe dzieła sztuki. I służą ku temu piękne zdjęcia i odpowiednio dobrana muzyka. I nie raz, a nawet bardzo często jest to muzyka filmowa.
Dość często nawet na forum pojawiają się tematy w stylu: "Co to za kawałek leciał, w tym i tym odcinku TOP GEAR?". Tak też ten temat będzie pozwalał na spokojne zadawanie takich pytań, a także dyskusję jak ta muzyka filmowa, doskonale się w tym i tym odcinku spisywała.
Domyślam się, że pewnie część z Was już myśli: "Co to za głupi temat Wawrzek założył. Usunąć go!". A inni bardziej obeznani z serią pewnie myślą: "Cały Wawrzek, założył ten temat, gdyż w TOP GEAR bardzo często sięgają po Hansa Zimmera i RCP. Wawrzek po raz kolejny chce udowodnić, jak ta muzyka świetnie się spisuje i, że nie ma nic lepszego od anthemu. Usunąć ten temat!"
Na szczęście ja mam pewnego asa w rękawie, który ochroni mnie przed takimi zarzutami, plus uchroni także przed nożyczkami Moderatorów. A jest nim - Abel Korzeniowski

Ci którzy byli na ostatnim FMFie może pamiętają jak to Abel opowiadał, jak dostał możliwość skomponowania muzyki do reklamy BMWu. A wszystko zaczęło się od tego, że w TOP GEAR podczas testów jednego z aut marki BMW podłożono muzykę z A Single Mena.
Tak też może to jest temat trochę inny, ale byłbym wdzięczny za forumową wyrozumiałość co do jego istnienia.
Dziękuję uprzejmie za uwagę.