Jak rzyć, panie premierze?
Re: Jak rzyć, panie premierze?
Jak się dostałeś do tej komisji? Bo chciałem kiedyś się zgłosić, ale widzę, że to trzeba przez komitety wyborcze się zgłaszać, bo to one tam zgłaszają kandydatów do PKW. No i właśnie, idzie się jakoś dostać jak nie mam i nie chcę mieć nic wspólnego z żadnym komitetem?
- Wojteł
- John Williams
Ponoć da, ale łatwiej się dostać przez komitet - i ja się dostałem, namówił mnie znajomy, który się aktywnie udziela w jego młodzieżówce czy czymś takim. Komitet ów mam w głębokim poważaniu, dlatego spytałem, czy w jakichkolwiek aktach i dokumentach będę miał wpisane jakieś powiązania z nim - nie miałem, więc stwierdziłem, że spoko, może być przez komitet. A normalnie to się robi z tego co wiem przez urząd miejski, ale jak jest dużo zgłoszeń, to ciężko się załapać (w tym roku w moim mieście było ponoć tak mało, że robiono drugi nabór, więc mogłem pewnie startować i przez urząd)
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Wojteł
- John Williams

No totalnie Korwin wszystkich rozkurwił z tymi 7 %, nie mogę po prostu przestać się śmiać z jego zwolenników. I już abstrahując od tego, co myślę o samym Korwinie i KNP, to jego wyborcy, wstawiający wszędzie w awka logo KNP i pieprzący po kwejkach, że JKM w jeden dzień ustanowi nowy rząd i w 3 miesiące podniesie Polskę z kolan i staniemy się światową potęgą, są po prostu rozkoszni

BTW. było dzisiaj coś ciekawego w internecie? Bo mi się nie chce całego przeglądać.
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
No, 1 stycznia połowa komisarzy ma w więzieniach siedzieć
Swoją drogą, przyznam się, że sam zagłosowałem na KNP, choć miałem nigdy tego nie robić
A to dlatego, że jak zobaczyłem jaki mam wybór u siebie to mnie chuj strzelił, w PiSie jakieś same moczymordy, na Bosaka bym może nawet zagłosował, bo lubię gościa, ale tego, że się zadaje z tym kretynami z Ruchu Narodowego to mu wybaczyć nie mogę
Myślałem o Kowalu, ale ostatnio mnie całe PR wkurwiło tymi durnymi pojazdami po Korwinie, zamiast atakować PO to oni się bawią w przepychanki z partią, która ledwo przekracza próg wyborczy. No i dopiero jak otrzymałem kartę do głosowania to doszedłem do wniosku, że to tylko europarlament, pierdołami tam się zajmują, to Korwin w sumie mógłby kręcić niezłą bekę razem z Faragem
Także teraz tylko czekać na zalew filmików na YT z wystąpieniami Krula, mam nadzieję, że będzie tak samo aktywny jak w Sejmie I kadencji 

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Jak widać na samym antyklerykalizmie daleko się nie zajedzie. A może to kwestia "autorytetów" (czy autorytutek), jakie tam się znalazły. W TOK FM będzie żałoba.Templar pisze:A największy sukces tych wyborów to taki, że Twoje Ruchanie się nie dostało, a Palikmiot jeszcze po wstępnych wynikach dowalił, że za 10 lat będą mieli 50%

Myślałem o Kowalu, ale ostatnio mnie całe PR wkurwiło tymi durnymi pojazdami po Korwinie, zamiast atakować PO to oni się bawią w przepychanki z partią, która ledwo przekracza próg wyborczy.
Kowala miałem za bardziej rozumnego, a Migalski to już kompletna dziecinada (podobnie jak Kurski). Albo ci ludzie są zwykłymi durniami albo się przypieprzyli na zasadzie "tonący brzytwy się chwyta". Teraz nie dość, że się ośmieszyli to jeszcze gówno zdziałali. I wuj z nimi. Aczkolwiek gdyby nie ta głupia akcja to może bym na wybory nie poszedł, także jakiś pozytyw jest.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
tylko KNP może pomóc temu krajowi, który od kilku lat jest w przepaści przez złodziejskie rządy PO
.
W Polsce trzeba radykalnych zmian, które są niebezpieczne, ale nie wiem czy inaczej się już da.
Rzeczą oczywistą jest, że głosowanie na PO świadczy o brakach w logicznym rozumowaniu, ale na PO głosują różne grupy zawodowe, które w Polsce są najliczniejsze, jak administracja.
Mieszkałem w Łodzi i tu też sam stek bzdurnych decyzji, jak budowa w ciągu ostatnich 10 lat uniwerków nowych, która chyba przekroczyła 1 mld złotych
. No i po co ? Pieniądze w błoto, a teraz budują znowu za ponad 100mln złotych wydział filologiczny bodaj o ile już nie skończyli. Te uniwerki produkują bezrobotnych masowo, nie ponosząc za to żadnej odpowiedzialności, mamiąc ludzi, wmawiając im, że znajdą pracę. Biorąc pod uwagę Wydział Prawa I Administracji, na stacjonarne prawo 270 to i tak lepiej niż w Krakowie gdzie głupota UJ przekroczyła granicę 500
, jak się z tych 270 poszczęści połowie, która znajdzie pracę w urzędzie za 1300 to będzie dobrze
, bo taki los prawnika bez aplikacji.
W sprawie Zusu i podatków:
Zlikwidować podatek i chociaż przymus płacenia ubezpieczenia emerytalnego(19,52%) resztę czyli 10% z kawałkiem innych ubezpieczeń bym zostawił. Całego Zusu bym nie likwidował. Z tymi co już są na emeryturze, postąpiłbym tak samo jak Korwin.
W sprawie urzędów Pracy :
Większość urzedów Pracy bym zlikwidował, zostawił po 2 na większe miasta Poznań, Kraków, Na cały województwo łódzkie, zrobiłbym tylko kilka urzędów. Np. w Piotrkowie Trybunalskim, po co w Bełchatowie i radomsku ?Bezrobocie w Polsce( prawdziwe) wynosi około 25 %. Sam próbowałem załapać się na szkolenia organizowane w UP na dofinansowanie studiów podyplomowych, czy staż. Nie da rady, a staż organizowany raz albo dwa razy do roku, a przysługuję Ci przez rok od daty w dyplomie.
a pracodawcy wymagają najlepiej rocznego stażu albo dwuletniego
.
To tyle z mojej strony, jeżeli pytać się jaki obrać kierunek na studiach, to odpowiem, że na zachód

W Polsce trzeba radykalnych zmian, które są niebezpieczne, ale nie wiem czy inaczej się już da.
Rzeczą oczywistą jest, że głosowanie na PO świadczy o brakach w logicznym rozumowaniu, ale na PO głosują różne grupy zawodowe, które w Polsce są najliczniejsze, jak administracja.
Mieszkałem w Łodzi i tu też sam stek bzdurnych decyzji, jak budowa w ciągu ostatnich 10 lat uniwerków nowych, która chyba przekroczyła 1 mld złotych

W sprawie Zusu i podatków:
Zlikwidować podatek i chociaż przymus płacenia ubezpieczenia emerytalnego(19,52%) resztę czyli 10% z kawałkiem innych ubezpieczeń bym zostawił. Całego Zusu bym nie likwidował. Z tymi co już są na emeryturze, postąpiłbym tak samo jak Korwin.
W sprawie urzędów Pracy :
Większość urzedów Pracy bym zlikwidował, zostawił po 2 na większe miasta Poznań, Kraków, Na cały województwo łódzkie, zrobiłbym tylko kilka urzędów. Np. w Piotrkowie Trybunalskim, po co w Bełchatowie i radomsku ?Bezrobocie w Polsce( prawdziwe) wynosi około 25 %. Sam próbowałem załapać się na szkolenia organizowane w UP na dofinansowanie studiów podyplomowych, czy staż. Nie da rady, a staż organizowany raz albo dwa razy do roku, a przysługuję Ci przez rok od daty w dyplomie.

To tyle z mojej strony, jeżeli pytać się jaki obrać kierunek na studiach, to odpowiem, że na zachód

Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Nie będzie alkoholu, złodziejstwa. Nie będzie niczego...
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
bladu nie dostał się na Wojtkową listę formowych trolli, a już tu ma przygotowany program wyborczy do parlamentu widzę
grunt się nie poddawać
nieważne, znalazłem doskonałe podsumowanie wyników eurowyborów w Polsce: http://biznes.onet.pl/praca/polskie-opi ... news-detal
ps. i specjalne podziękowania dla Adama za to, że mnie uratował przed kolejnym uber drogim lodowiskiem, dzięki stary
ps2. no i oczywiście wyrażam szczere ubolewanie z powodu odejścia ostatniego dyktatora polski zniewolonej i zarazem pierwszego prezydenta już tej wolnej uff

ps. i specjalne podziękowania dla Adama za to, że mnie uratował przed kolejnym uber drogim lodowiskiem, dzięki stary

ps2. no i oczywiście wyrażam szczere ubolewanie z powodu odejścia ostatniego dyktatora polski zniewolonej i zarazem pierwszego prezydenta już tej wolnej uff

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Poglądy blada, zwłaszcza na temat podatków, świadczą tylko o tym, że zamiast się uczyć, całe studia przeruchał z różnymi reprezentantami mniejszości etnicznych.
Wiesz, co to jest podatek i jaki ma cel? Jak zlikwidujesz zupełnie podatki, to jedyne, co nam zostanie to pełne bankructwo. W jaki sposób państwo ma na siebie zarabiać? Skąd brać pieniądze na utrzymanie państwa i budżetu? Abstrahuję (tak wiem, trudne słowo, i jedyne, co tu dostrzeżesz to źle napisane słowo "chuj") od tego, jak ten budżet jest zarządzany, bo nie o to chodzi. Chodzi o to, że jak zlikwidujemy podatki, to żadnego budżetu nie będzie.
Ale tak to jest, jak się głosuje na partię, gdzie IQ wyborców wynosi średnio -100.
Wiesz, co to jest podatek i jaki ma cel? Jak zlikwidujesz zupełnie podatki, to jedyne, co nam zostanie to pełne bankructwo. W jaki sposób państwo ma na siebie zarabiać? Skąd brać pieniądze na utrzymanie państwa i budżetu? Abstrahuję (tak wiem, trudne słowo, i jedyne, co tu dostrzeżesz to źle napisane słowo "chuj") od tego, jak ten budżet jest zarządzany, bo nie o to chodzi. Chodzi o to, że jak zlikwidujemy podatki, to żadnego budżetu nie będzie.
Ale tak to jest, jak się głosuje na partię, gdzie IQ wyborców wynosi średnio -100.
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
Po pierwsze, budowa budynków UŁ jest finansowane z pieniędzy uczelni, a nie miasta (plus dofinansowanie z UE). Po drugie kumulacja wydziałów w konkretnych gmachach to nie tylko poprawa warunków studiowania (chyba nie pamiętasz tych czasów, kiedy był skansen), ale i jakaś tam oszczędność i wygoda, bo wynajmowanie kilkudziesięciu lokali w mieście wcale taniej nie wychodzi. Po trzecie, swoich frustracji nie przelewaj na innych, bo jeśli jesteś dobry w tym co robisz i wstrzelisz się w niszę, to znajdziesz pracę. Po prostu będąc na studiach humanistycznych trzeba dokształcać się dodatkowo w trakcie studiów, kombinować z praktykami, stażami, znaleźć pomysł na siebie, a nie obudzić się z ręką w nocniku po piątym roku. Wiem, będąc studentem nie chce się myśleć o przyszłości, no ale niestety jak sobie pościelesz, tak się wyśpisz. Przykro mi, ale uniwerek sam za Ciebie pracy nie znajdzie, on ma Ci tylko zapewnić warunki do rozwoju i podstawową wiedzę, a to czy się rozwijasz czy nie, zależy wyłącznie od Ciebie. Natomiast wyjazd za granicę to objaw słabości i lenistwa ("bo lepiej wyjechać na gotowe"). Oczywiście rozumiem decyzję ludzi, którzy opuszczają kraj, zresztą się im nie dziwię, ale to nie jest rozwiązanie. Ktoś mądry musi zostać i porządek zrobić. A na miasto złego słowa nie dam powiedziećbladerunner22 pisze:Mieszkałem w Łodzi i tu też sam stek bzdurnych decyzji, jak budowa w ciągu ostatnich 10 lat uniwerków nowych, która chyba przekroczyła 1 mld złotych. No i po co ? Pieniądze w błoto, a teraz budują znowu za ponad 100mln złotych wydział filologiczny bodaj o ile już nie skończyli. Te uniwerki produkują bezrobotnych masowo, nie ponosząc za to żadnej odpowiedzialności, mamiąc ludzi, wmawiając im, że znajdą pracę. Biorąc pod uwagę Wydział Prawa I Administracji, na stacjonarne prawo 270 to i tak lepiej niż w Krakowie gdzie głupota UJ przekroczyła granicę 500
, jak się z tych 270 poszczęści połowie, która znajdzie pracę w urzędzie za 1300 to będzie dobrze
, bo taki los prawnika bez aplikacji.

A te pieniądze uczelnia to niby skąd ma, z nieba jej spadły?hp_gof pisze:Po pierwsze, budowa budynków UŁ jest finansowane z pieniędzy uczelni, a nie miasta (plus dofinansowanie z UE).)

Urban dzisiaj pozamiatał, o pogrzebie Jaruzela:
http://www.youtube.com/watch?v=Gwzcfa9rm5Y

- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
praktykowałem i stażowałem, pracowałem też. Inna sprawa, że nie byłem na tyle zdolny, żeby sie na medycyne dostać jak Ty
Jak wiadomo na uniwerku to chyba jeden z niewielu kierunków, który jest coś wart

Jak wiadomo na uniwerku to chyba jeden z niewielu kierunków, który jest coś wart
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Przecież ten miliard złotych to się uzbierał z opłat rekrutacyjnych i za warunki...A te pieniądze uczelnia to niby skąd ma, z nieba jej spadły?![]()

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
akurat łódzki ma jedne z najniższych opłat w Polsce, a warunki ? to chyba na najlepszych kierunkach, albo komuś i się przyjść nie chciało , bo imprezował dzień wcześniejDanielosVK pisze:Przecież ten miliard złotych to się uzbierał z opłat rekrutacyjnych i za warunki...A te pieniądze uczelnia to niby skąd ma, z nieba jej spadły?![]()

''Zabić Strach''
''Zabić Strach''