James Newton Howard - Maleficent (2014)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
ravaell
Asystent orkiestratora

Re: James Newton Howard - Maleficent (2014)

#91 Post autor: ravaell » pt maja 23, 2014 10:55 am

Mefisto pisze:CDK człowieku? Kiedy, jak, gdzie? :shock:
Ponawiam pytanie. Kto go można przesłuchać?

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#92 Post autor: lis23 » pt maja 23, 2014 11:25 am

Templar pisze:
A rzeczywiście, nie zwróciłem na to uwagi, bo już nie pamiętałem tej piosenki, teraz sobie przypomniałem.
.
https://www.youtube.com/watch?v=zpk7bccuY9s

Jesienią na Blu-Ray (u nas też, gdyż mamy dubbimg na wydaniu z 2009 roku, gdy dystrybutorem Disney'a był jeszcze Imperial).

Klip do tej nowej wersji: https://www.youtube.com/watch?v=bYrD_l3juoU

płyta zamówiona w Empiku za 50 zł, mam nadzieję, że przyjdzie wraz z "Watrch Dogs" na PC. ;)
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
WhiteHussar
Nominowany do Emmy
Kontakt:

#93 Post autor: WhiteHussar » pt maja 23, 2014 12:32 pm

Watch Dogs? Ja to nie wiem co ludzie w tej gierce widzą. Poczekam z kilka miesięcy i kupię na PSa żeby się przekonać.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#94 Post autor: lis23 » pt maja 23, 2014 12:45 pm

WhiteHussar pisze:Watch Dogs? Ja to nie wiem co ludzie w tej gierce widzą. Poczekam z kilka miesięcy i kupię na PSa żeby się przekonać.
Killera sprzętu PC, jak niegdyś "Crysis" ;)
a poważnie, mam nadzieję na niezłego sandbooxa, trochę podobnego do serii AC.

Awatar użytkownika
WhiteHussar
Nominowany do Emmy
Kontakt:

#95 Post autor: WhiteHussar » pt maja 23, 2014 14:00 pm

Oby, mnie jak na razie nie przekonuje. AC lepszy.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#96 Post autor: Wawrzyniec » pt maja 23, 2014 15:29 pm

Na razie tylko raz przesłuchałem, więc to może trochę za wcześnie na oceny. Ale jedno muszę przyznać, że brzmi to dobrze. W sumie jest tak jak JNH mówił w wywiadach. Jest orkiestra, jest też chór, który słychać, że jest chórem. Nie lubię, kiedy ktoś wciska, że będzie 100-osoby chór, a potem w finalnym scorze, raz dwa coś tam zawyje i tyle z obietnic. Tutaj jednak chór rzeczywiście słychać, temat przewodni też się mi po jednym razie chyba już krystalizuje. Liryka w dobrym JNH stylu. Plus na koniec bardzo ładna piosenka.
To na razie opinia po pierwszym przesłuchaniu, a więc z kolejnymi może tylko być lepiej. Wreszcie jakaś dobra blockbusterowa muzyka w tym roku.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#97 Post autor: lis23 » pt maja 23, 2014 15:38 pm

Moim zdaniem, "Godzilla" też jest dobra, dwa najlepsze soundtracki pierwszej połowy roku.

Mefisto

#98 Post autor: Mefisto » pt maja 23, 2014 17:09 pm

Dobry, pełnoorkiestrowy, oldskulowy score - potężny, zarówno w brzmieniu, jak i prezentacji, która niestety odrobinę męczy. Tak czy siak JNH pokazał wszystkim środkowy palec po latach posuchy.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#99 Post autor: Wawrzyniec » sob maja 24, 2014 12:01 pm

Przesłuchałem już parę razy ten score i rzeczywiście JNH pokazał środkowy palec. Co prawda nie pokazał od razu dwóch środkowych palców wykonując przy tym jakiś obsceniczny gest, ale i tak jest naprawdę dobrze.
Muszę się zgodzić z Mefisto i Templarem, że jednak soundtrack trochę za długi i niektóre momenty bym poucinał. Rzeczywiście często są momenty, gdzie mamy underscore, underscore, underscore, O YEAH ALE MUZA, underscore underscore. I to mam na myśli pojedyncze utwory.
Zaś co do "Christening" to mi się to nowocześniejsze brzmienie i te perkusje podobają - kawałek ma kopa. Plus ostatni końcówka też ma kopa. A piosenkę przesłuchałem już wiele razy i coraz bardziej mi się podoba, ale z tego co tutaj czytam, to znowu Lana nie dostanie Oscara. :(
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#100 Post autor: Adam » sob maja 24, 2014 20:23 pm

5 min video z sesji nagraniowej - http://hatak.pl/artykuly/wideo-o-muzyce ... czarownica

nawet on będąc w takim dołku twórczym od długiego czasu potrafił zawstydzić Desplata i wykrzesać coś dobrego z takiego dużego składu. no bo budżecik to tutaj Dżejms dostał, widać. i słychać. 8)

na razie o płycie nie piszę więcej, cza wyważyć emocje i się osłuchać jeszcze z 4 razy :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Marcin
Początkujący orkiestrator

#101 Post autor: Marcin » sob maja 24, 2014 20:33 pm

Adam pisze:na razie o płycie nie piszę więcej, cza wyważyć emocje i się osłuchać jeszcze z 4 razy :P
No ja ścieżkę w całości już chyba z 10 razy przesłuchałem i w dalszym ciągu uważam, że to za wcześnie żeby się o tej muzyce wypowiedzieć :mrgreen: Przesłucham jeszcze z 10 razy, obejrzę film, potem kupię soundtrack, przesłucham oryginał też z 10 razy i dopiero wtedy się wypowiem :mrgreen:
Na razie powiem tylko tyle, że się na Howardzie nie zawiodłem :!:
Będę szczery, Tylko Jerry 8)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#102 Post autor: Adam » sob maja 24, 2014 20:38 pm

dupa tam film! z oryginała cza przesłuchać jak universal przyśle a nie jakieś tam mp3..
#FUCKVINYL

hp_gof

#103 Post autor: hp_gof » sob maja 24, 2014 21:55 pm

Adam pisze:nawet on będąc w takim dołku twórczym od długiego czasu potrafił zawstydzić Desplata i wykrzesać coś dobrego z takiego dużego składu.
Odczep się od Desplata :mrgreen: Desplat powala ten score swoimi MM i GBH jednym plumknięciem orkiestry ;) No dobra, żartowałem, tak naprawdę nie da się porównać tych dzieł. I nie o to przecież chodzi ;) Cieszę się z sukcesu JNH, mam nadzieję, że to tylko zapowiedź jego zwyżkowej tendencji! Jednak tytułowa Maleficent upatrzyła sobie innego kompozytora do swojego filmu :mrgreen: Ja w przeciwieństwie do Adama chcę do kina! A to już komplement dla JNH, że samą swoją muzyką w lepszej czy gorszej jakości kompresji skłania mnie na pójście do kina na film, na który nie zamierzałem się wybrać. Chyba największy.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#104 Post autor: Adam » sob maja 24, 2014 22:20 pm

filmik o bavmordzie a w roli głównej wydziarana anorektyczka.. ile Wy macie lat żeby do kina chodzić na takie bajeczki? 5 ? :P toż za cenę biletu 2/3 płyty już macie kupione, a dorzucić popkorn to już cały score za free.
#FUCKVINYL

Templar

#105 Post autor: Templar » sob maja 24, 2014 22:23 pm

Adam pisze:filmik o bavmordzie a w roli głównej wydziarana anorektyczka.. ile Wy macie lat żeby do kina chodzić na takie bajeczki? 5 ? :P
Powiedział człowiek jarający się Transformersami :P
Adam pisze:toż za cenę biletu 2/3 płyty już macie kupione
Gdzie mogę dostać tę płytkę za 22zł?

ODPOWIEDZ