How To Train Your Dragon - John Powell
- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Re: How To Train Your Dragon - John Powell
Nie będzie gorzej niż z pierwszej części, więc sukces gwarantowany. Pomiesza trochę z jedynki, trochę pododaje i gitara.
- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Wiadomo może coś na temat Dubbingu PL? Kamińska podkłada głos Astrid ( to już jest pewne), ale jaka jest sytuacja, jeśli chodzi o Czkawke z głosem Damięckiego? Ten Dorojewski który podkłada głos w trailerze jest średni.
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Drojewski dubbinguje Czkawkę w serialu, a przy okazji w trailerze. Ogólnie obsada serialowa, a filmowa jest zupełnie inna w tym przypadku, więc możemy zakładać, że Damięcki wróci. Nie ma pewności, ale tak może być. Zupełnie nie to samo co w Murice, gdzie zarówno film jak i serial dubbingują ci sami aktorzy, a jedynym wyjątkiem jest Leonidas, który w serialu głosu nie podkłada.
Ogólnie jeżeli chodzi o Czkawkę, to polska wersja ma lepszy głos od angielskiej. Nie mówi przez nos.
Ogólnie jeżeli chodzi o Czkawkę, to polska wersja ma lepszy głos od angielskiej. Nie mówi przez nos.
- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Oby tak było. Dziwne, że na Filmweb nie ma jeszcze żadnych inf na temat dubbingu, który powinien być już znany
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Ja również. Muza świetna
Kolejny tytuł który obok Maleficent mnie zaskoczył i to bardzo, bardzo pozytywnie. Jeszcze Jupiter Giacchina wjedzie, oj sezon wiosna-lato będziemy mieli mocarny.

- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Aż tak dobrze? Wyżej podany recenzent pisze o muzyce w samych superlatywach. Pogłębia to moje zainteresowanie. O zawód chyba nie ma co się obawiać.
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Wychodzi na to, że Powell bardzo lubi pisać muzykę do tej serii filmów skoro tak się postarał dla drugiej części.
- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Wiadomo, kiedy płyta będzie dostępna w Polsce? Premiera filmu 20 Czerwca. Mam nadzieje, ze w dzień premiery juz będzie. Ja z przesłuchanie poczekam do obejrzenia filmu
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Jest toto na Spotify?
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Niestety jeszcze nie mam, zresztą mam ledwie darmowe konto na Polskę.
Skąd masz już cały score?muaddib_dw pisze:Ja również. Muza świetna
to co napisał Southall było do przewidzenia. raz że usłyszał orkiestrę dużą z którą ktoś umiał zrobić dobry użytek (Desplat niestety tego nie potrafił), a najważniejsze - Pałel miał taki ogrom materiału z jedynki b.dobrego, że wystarczyło ją przepisać i mocna czwórka murowana. to było banalne zadanie, także nie jestem specjalnie zaskoczony. pytanie tylko czy ktoś chce dostawać wersję 2.0 tego samego. ja w dzisiejszych czasach skacze i szukam czegoś nowego choć oczywiście jak płyta będzie na poziomie jedynki serio, to oczywiście legnie mi na półce 

NO CD = NO SALE
Ale i tak też dał 5 Desplatowi, ostatnio to on rzuca tymi piątkami na lewo i na prawo, pewnie JNH też tyle dostanieAdam pisze:(Desplat niestety tego nie potrafił)

Pora zmienić temat na Where To Hear This DragonTemplar pisze:Skąd masz już cały score?