Bear McCreary - Da Vinci Demons
Re: Bear McCreary - Da Vinci Demons
Jakoś nie widzi się, żeby ktoś mieszał filmy z serialami w jednej kategorii, są to różne formy rozrywki i jakoś dotychczas przez 3 edycje problemu z tym nie było, ale jak chcecie seriali to zawsze można zrobić stosowną ankietę 

Danielos wreszcie dobrze prawiDanielosVK pisze:Rozumiem odrzucenie muzyki gier z TOPów, ale odrzucenie telewizji jest bez sensu.

#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Dla jednego dobre "Da Vinci Demons" chcecie zmieniać zasady? Naprawdę współczesna muzyka do seriali nie prezentuje się aż tak świetnie, aby naprawdę zasługiwała na stawianie jej w jednym rzędzie z filmówką. Ten score to bardzo przyjemny wyjątek, ale naprawdę większość muzyki serialowej nie jest ciekawa. Nie ma więc co zmieniać.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Przesłuchałem to dwupłytowe wydanie: Naprawdę robi wrażenie i mimo czasu trwania, ani razu nie czułem się znudzony tym co słyszę. Lubię takie połączenie instrumentów z epoki, z nowocześniejszym brzmieniem. Naprawdę chyba najlepszy soundtrack na potrzeby produkcji telewizyjnej jaki się w tym roku ukazał!
4/5
4/5
making of muzy do 2 sezonu - http://www.youtube.com/watch?v=MH_zyqo9FDo
btw miał być wczoraj 1 odcinek i co jest?

btw miał być wczoraj 1 odcinek i co jest?

#FUCKVINYL
No i jest.Adam pisze:btw miał być wczoraj 1 odcinek i co jest?
Wersja cyfrowa wychodzi 27 maja, będzie 19 utworów i prawie 2 godziny muzyki. Później w tym roku ma wyjść limitowane wydanie 2CD.
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
No ciekawi mnie mocno jak tego się będzie słuchało na CD. W serialu wyraźna zmiana klimatu (wiadomo z jakiego powodu). Ale czy to wejdzie w estetykę podczas indywidualnego odsłuchu się obaczy 

Tracklista:
1. Florence Under Siege
2. Transfusion
3. Lucrezia and Leonardo
4. Palle! Palle! Palle!
5. Liberta Populi
6. Illumination
7. Machu Picchu
8. The Test of Worthiness
9. Ima Kama
10. The Antidote
11. The Voice in the Vault
12. The Undiscovered Land
13. Riario Confesses
14. Depth Perception
15. The Brazen Head
16. Bold and Fearless
17. The Ottoman Empire
18. In This Waking Life
19. The Fuse
1. Florence Under Siege
2. Transfusion
3. Lucrezia and Leonardo
4. Palle! Palle! Palle!
5. Liberta Populi
6. Illumination
7. Machu Picchu
8. The Test of Worthiness
9. Ima Kama
10. The Antidote
11. The Voice in the Vault
12. The Undiscovered Land
13. Riario Confesses
14. Depth Perception
15. The Brazen Head
16. Bold and Fearless
17. The Ottoman Empire
18. In This Waking Life
19. The Fuse
pewnie później wyjdzie 2cd tłoczone a to tylko na zachęte jak przy jedynce 

#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Te nazwy utworów rzeczywiście mogą sugerować, muzyczną zmianę. Może być ciekawie, ale dalej liczę na trochę neo-średniowiczo-renesenasowo-sakralnego grania.Mystery pisze:Tracklista:
7. Machu Picchu
9. Ima Kama
17. The Ottoman Empire
Czyli na Enigmę i Gregorian? Ja też. To jest fajne w tym serialu! Ameno!Wawrzyniec pisze:dalej liczę na trochę neo-średniowiczo-renesenasowo-sakralnego grania.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Za Gregorianem nigdy nie przepadałem, ale za to Era jak najbardziej. Za to Enigmy w dzieciństwie słuchałem namiętnie. Mam zresztą prawie całą dyskografię, przy czym te ostatnie albumy nie są już takie mocne. Za to trzy pierwsze to mistrzostwo świata. I kto wie, może niebawem coś się na stronie ukaże.

Przecież napisałem wyżej, że będzie później w tym roku limitowane wydanie 2CD, jakoś na jesieni ma się pojawić.Adam pisze:pewnie później wyjdzie 2cd tłoczone a to tylko na zachęte jak przy jedynce
Po tej zmianie miejscówki to trochę zaczął mnie nudzić ten serial, muzyka też nie porywała, najbardziej to mnie 6. odcinek wymęczył i jeszcze ta scena z Mona Lisą, wiadomo, że ten serial to bajeczka, ale tutaj to już trochę przesadziliGhostek pisze:No ciekawi mnie mocno jak tego się będzie słuchało na CD. W serialu wyraźna zmiana klimatu (wiadomo z jakiego powodu). Ale czy to wejdzie w estetykę podczas indywidualnego odsłuchu się obaczy