Transformers 4, 5, 6 - pośmiertne newsy
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Re: Transformers 4, 5, 6 - pośmiertne newsy
Co wam powiem, to wam powiem, ale wizualnie ten film będzie mega orgią, którą przeżyję co najmniej ze 2 razy w kinie 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Właśnie z tą orgią to mam tak sobie, gdyż nie wiem ile razy można przeżywać orgazm widząc właściwie to samo.
A muzycznie to ja coś czuję, że to będzie "MoS". Zresztą obczajcie trailer i policzcie ile razy widać w nim flagę amerykańską i jakiś symbol amerykańskości. Coś czuję, że Steve wpadnie na pomysł, aby wykorzystać do tego celu pedal steel guitar.
A i widzę, że restart serii oznacza też pojawienie się nowego zespołu. Tym razem bez Linkin Park. Szkoda, gdyż muzycznie "New Divide" uwielbiałem i chyba dalej wysoko cenię.
A muzycznie to ja coś czuję, że to będzie "MoS". Zresztą obczajcie trailer i policzcie ile razy widać w nim flagę amerykańską i jakiś symbol amerykańskości. Coś czuję, że Steve wpadnie na pomysł, aby wykorzystać do tego celu pedal steel guitar.

A i widzę, że restart serii oznacza też pojawienie się nowego zespołu. Tym razem bez Linkin Park. Szkoda, gdyż muzycznie "New Divide" uwielbiałem i chyba dalej wysoko cenię.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Już w piosence promującej słychać w tle ten vibe mosowskiej perkusji, a że ma to być ważny element filmu i Hans macza tam palce, także dobrze przeczuwasz, zresztą jak tu ktoś ładnie wykazał, każde Transformersy brały na tapetę to co było aktualnie na czasieWawrzyniec pisze:A muzycznie to ja coś czuję, że to będzie "MoS".

o maj gad, pełny trailer a konkretnie to co w nim pokazali wizualnie zniszczył mi psychę. jesli tylko nie spieprzy Bay montażu to będzie najwieksza rozpierducha w dziejach kina 

#FUCKVINYL
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Odkurzacze do miast były w Skyline, wiemy jaki był ten film całościowo, to spuśćmy zasłonę milczenia nad nim.Adam pisze:o maj gad, pełny trailer a konkretnie to co w nim pokazali wizualnie zniszczył mi psychę. jesli tylko nie spieprzy Bay montażu to będzie najwieksza rozpierducha w dziejach kina
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Niemniej sam koncept zasysania miasta przez wielki odkurzacz pochodzi właśnie z tego filmu.Adam pisze:tylko że jakie tam były efekty? żałosne.
film.org.pl pisze:Drugi plus to masowe "wsysanie" ludzi. Powinien jakiś Blomkamp czy Spielberg wziąć tę genialną scenę i nakręcić do niej nowy film!
ale to nie ma nic do rzeczy, filmy Baya zawsze mają genialne efekty, ale ostatnio kulał montaż, który efekt wizualny stłamszał tym samym o jakieś 30 %. T3 były tego właśnie przykładem.
chodzi o to jak to zostanie zmontowane i jakie będę efekty - korelacja tychdwóch czynników daje efekt. a w Skyline nie było ani tego, ani tego. film klasy c za marne parę dolców i tyle.
chodzi o to jak to zostanie zmontowane i jakie będę efekty - korelacja tychdwóch czynników daje efekt. a w Skyline nie było ani tego, ani tego. film klasy c za marne parę dolców i tyle.
#FUCKVINYL
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Widzę, że mamy w tej kwestii podobne poglądy. Jak pokazać jakąś osom epicką wbijającą w fotel scenę rozwałki, skoro zostanie zaraz zniszczona przez teledyskowy montaż i ujęcia trwające 0,05 sekundy? Znacznie lepiej ogląda się je, gdy twórcy umiejętnie je dawkują, a jak się taka pojawia to możemy się napawać widokiem destrukcji przez kilkanaście sekund, w porywach do kilkunastu minut pojedynczego ujęcia.
Ale ten trailer dupy nie urywa.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
trailer nie, ale rozpierducha jaką w niej pokazali tak 

#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Tylko, że ta rozpierducha też potrafi męczyć. I niestety Bay ma pewna manierę jeżeli chodzi o montaż, że czasami nie można się skupić na tej rozpierdusze. Tutaj polecam Pacific Rim, gdzie wszystkie walki i rozpierducha jest widoczna i właśnie dzięki temu cieszy oko.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
ehh to o tym własnie pisałem, że psuje sobie ostatnio filmy złym montażem 

#FUCKVINYL
- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Wawrzyniec pisze:Tylko, że ta rozpierducha też potrafi męczyć. I niestety Bay ma pewna manierę jeżeli chodzi o montaż, że czasami nie można się skupić na tej rozpierdusze. Tutaj polecam Pacific Rim, gdzie wszystkie walki i rozpierducha jest widoczna i właśnie dzięki temu cieszy oko.
Jak dla mnie to "Pacific Rim" nie robi wrażenia. Transformers mimo iż nie miał takiego rozmachu w walkach to jest lepszy.
za sam tylko efekt transformacji z aut w autoboty powinna każda część dostać po oskarze. to jest śmieszne z jakimi filmami te filmy przegrywały w tej kategorii na oskarach.
#FUCKVINYL