Najlepsze Słuchawki i Mp3 ?

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
bladerunner

Najlepsze Słuchawki i Mp3 ?

#1 Post autor: bladerunner » ndz mar 21, 2010 10:43 am

Witam chłopaków dawno mnie nie było :).

Mam pytanie trochę wałkowane na innych forach, ale wy jesteście specjalistami od dźwięku jaką mp trójkę posiadacie i polecacie ? i jakie słuchawki ?

Myślę o czymś takim : Co wy na to ?

http://www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=juBVp-0qxmk

Co do słuchawek myślę o jakichkolwiek senheiserach, no ale czekam na wasze opinie. :)

Przy okazji doradzilibyście mi co do zakupu wieży takiej do 700zł maksymalnie..

Łukasz Koperski Udało się już kupić ?

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#2 Post autor: Ghostek » ndz mar 21, 2010 12:59 pm

iRiver okej, bo to dobry sprzęcik, ale polecałbym zainwestować w słuchawki nauszne jednak. Np Sennheisera. Ło takie:

http://www.sennheiserusa.com/media/prod ... _hires.jpg

Uwierz. Zostaniesz zmasakrowany doszczętnie przez dźwięk :D
Ostatnio zmieniony ndz mar 21, 2010 13:04 pm przez Ghostek, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#3 Post autor: Ghostek » ndz mar 21, 2010 13:03 pm

Co do wieży...
za 700zł to ty nic nie kupisz co grałoby na przyzwoitym poziomie. Już lepiej kupić normalne stereo do kompa na to konto :] Tzn kupujesz wzmaka jakiegoś na allegro, najlepiej lampowego. Do tego dorzucasz jakieś pasywne kolumienki i już Ci gra przyzwoicie :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

Re: Najlepsze Słuchawki i Mp3 ?

#4 Post autor: Koper » ndz mar 21, 2010 14:37 pm

bladerunner20 pisze: Łukasz Koperski Udało się już kupić ?
Nie właśnie. Jakoś ostatnio trochę zaniedbałem ten temat mówiąc szczerze. :)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Ele
Początkujący orkiestrator

#5 Post autor: Ele » ndz mar 21, 2010 15:24 pm

Ja używam Creative ZEN X-fi, chociaż właściwie z tego X-fi za bardzo nie korzystam. Cena za 16 GB to coś koło 700-800 zł. Co do słuchawek to ja dousznych nie lubię, dlatego stawiam na tradycyjne pchełki. Aktualnie jestem szczęśliwym posiadaczem Sennheisera MX60. Jestem niesamowicie zadowolony. Trzeba tylko troszkę ustawić EQ w odtwarzaczu i dźwięk jest niesamowity :) Najbardziej lubię słuchać jakieś action-scory, wtedy słychać dosłownie każdy trzask. Oprócz tego świetnie brzmi np. The All Spark - właśnie słuchając na tym sprzęcie zakochałem się w tym utworze :)

bladerunner

#6 Post autor: bladerunner » ndz mar 21, 2010 15:34 pm

Nieźle ELE :)

Idąc za radą Tomka wybrałem iRiver E50 8 GB(naturalnie by flac był odtwarzany) + Sennheisery 380 HD.

Awatar użytkownika
filold
Kserujący nuty

#7 Post autor: filold » ndz mar 21, 2010 17:22 pm

bladerunner20 pisze:Nieźle ELE :)

Idąc za radą Tomka wybrałem iRiver E50 8 GB(naturalnie by flac był odtwarzany) + Sennheisery 380 HD.
Nie wiem, czy będzie Ci to razem dobrze wspołgrało biorąc pod uwagę jaką impedancję mają te słuchawki - 54 ohmy to trochę sporo jeśli chcesz używać jej z odtwarzaczem, przez co cały zestaw moze grać trochę za cicho.
Ja bym polecał coś z impedancją 24-32 ohmy. Sam używam AKG K512 (32 ohmy) i zarówno na jakość dźwięku, jak i poziom głośności nie narzekam, a i cenowo prezentują się dużo korzystniej od S320HD

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#8 Post autor: Ghostek » ndz mar 21, 2010 20:28 pm

filold pisze:
Nie wiem, czy będzie Ci to razem dobrze wspołgrało biorąc pod uwagę jaką impedancję mają te słuchawki - 54 ohmy to trochę sporo jeśli chcesz używać jej z odtwarzaczem, przez co cały zestaw moze grać trochę za cicho.
Grało będzie ciszej, niźli możliwości słuchawek pozwalają, to fakt. Nie demonizowałbym jednak tego problemu aż tak bardzo, choć oczywiście proponowałbym dokonać odsłuchu kontrolnego przed zakupem, żeby być pewnym na 100%. 380HD to zakup IMO trafny, bo pozwala cieszyć się zajebistym dźwiękiem nie tylko w podpięciu z odtwarzaczem. Ja moje Sennheisery wykorzystuje przy każdej okazji, między innymi przy odsłuchu kontrolnym dokonywanych na swojej stacji roboczej miksów.
AKG też nie są najgorsze. Myślę, że w połączeniu z iRiverem sprawdzałyby się niezgorszo. No ale tymi słuchawkami już wiele poza wykorzystaniem w przenośnych odtwarzaczach już nie zdziałasz :)
Obrazek

Awatar użytkownika
filold
Kserujący nuty

#9 Post autor: filold » ndz mar 21, 2010 22:21 pm

Tomasz Goska pisze: AKG też nie są najgorsze. Myślę, że w połączeniu z iRiverem sprawdzałyby się niezgorszo. No ale tymi słuchawkami już wiele poza wykorzystaniem w przenośnych odtwarzaczach już nie zdziałasz :)
Wypraszam sobie! Przy kompie też się dobrze sprawują i w dalszej perspektywie w przypadku kupna odtwarzacza CD, ew. wieży liczę też na ich dalszą eksploatację. A że na szczęście (?) nie jestem audiofilem strasznym, to jakoś dźwięku przez nie serwowana starcza mi w zupełności.

bladerunner

#10 Post autor: bladerunner » wt maja 04, 2010 22:26 pm

a co myślicie np o takowej wieży
http://www.sony.pl/product/hfs-cd-music ... tab/manual :P

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#11 Post autor: Koper » wt maja 04, 2010 23:28 pm

Ten temat to jeden wielki oftop w tym dziale i powinien być przeniesiony. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#12 Post autor: Ghostek » śr maja 05, 2010 00:17 am

bladerunner20 pisze:a co myślicie np o takowej wieży
http://www.sony.pl/product/hfs-cd-music ... tab/manual :P
Nazywanie tego wieżą jest grubo przesadzone ;p

Osobiście polecałbym za to konto zakupienie jakiegoś używanego wzmacniacza, podpięcie pod to dwóch kolumienek (na allegro można zajebiste Tonsilki znaleźć) i ten zestaw totalnie zawstydzi prezentowaną w linku pierdziawkę :]
Obrazek

Mefisto

#13 Post autor: Mefisto » śr maja 05, 2010 00:52 am

Jest tylko jedna wieża - Wieża Eiffla 8)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#14 Post autor: Wawrzyniec » śr maja 05, 2010 00:55 am

Mefisto pisze:Jest tylko jedna wieża - Wieża Eiffla 8)
Słyszałem jeszcze o Wieży Babel, ale raczej nieprzychylne opinie :P
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#15 Post autor: Adam » pn maja 10, 2010 11:07 am

ja nie jestem wszyscy :lol:
a wracając do tematu to widząc nazwę postu już mi się włacza lampka ze słowem paradox.. mp3 i słuchawki? Obrazek
no chyba że mówimy o imadżu płyty czy ape/flac.. wtedy to rozumiem ewentualnie, ok!
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ