Harry Gregson-Williams Prince of Persia?

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#136 Post autor: Wawrzyniec » sob mar 20, 2010 23:22 pm

Harry zawsze dobrze spisuję się komponując muzykę do baśni czy przygód superbohatera. Tak X-Mena uważam za udaną pracę.
Tutaj bym polemizował, gdyż "Prince Caspian" to dla mnie wielki zawód i tutaj się HGW nie popisał, a bardziej nieudolnie skopiował. A niestety ten cały "Wolverine" to dla mnie też niestety dość nieudolna próba nawiązania do X3 Powella.
Tym niemniej bardzo chcę i życzę Harry'mu Gregsonowi-Williamsowi, aby "Prince of Persia" się udał. Przy takim projekcie też wątpię, aby się twórcy zadowolili byle czym.

P.S. Ile razy piszesz Williams, to tyle razy myślę o tym innym jedynym Williamsie :P :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#137 Post autor: lis23 » sob mar 20, 2010 23:34 pm

Żałuję trochę jednak, że drugi Scott nie zatrudnił Williamsa przy Robinie.
Oj,tego to i ja żałuję - zwłaszcza że tego nowego kompozytora piszącego obecnie dla Scotta w ogóle nie znam ...
Nie pogardziłbym też i Zimmerem,mimo ostatnich zawodów ;)

bladerunner

#138 Post autor: bladerunner » sob mar 20, 2010 23:34 pm

"Prince Caspian" to dla mnie wielki zawód i tutaj się HGW nie popisał, a bardziej nieudolnie skopiował
Wiele osób ceni ten score bardziej niż pierwszą narnię, za większą żywiołowość, oczywiście momenty kopiuj-wklej są słyszalne, ale to bardzo udana praca i leży sobie zaszczytnie na półce.

Ja bym chciał posłuchać HGW na żywo, bowiem jego wystąpienia wywołują ogromne doznania. Jako Fan chciałbym z nim zamienić kilka słów i oczywiście zdobyć autograf lub pamiątkowe zdjęcie.
:wink: nic dziwnego prawda?
Oj,tego to i ja żałuję - zwłaszcza że tego nowego kompozytora piszącego obecnie dla Scotta w ogóle nie znam ...
No cóż Streitenfeld pokazał, że potrafi choćby prześlicznym dobrym rokiem, za to słabe i nieciekawe w sieci kłamstw mnie zniechęciło, choć i ten score miał kilka niezłych pomysłów.

P.S. Ile razy piszesz Williams, to tyle razy myślę o tym innym jedynym Williamsie

Wyraźnych inicjałów HGW będę używał dla Ciebie. :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#139 Post autor: Wawrzyniec » sob mar 20, 2010 23:51 pm

Jako jedyna osoba na forum uważam, że Marc Streitenfeld wcale nie jest taki zły. Ostatnio skomponował muzykę do filmu "Welcome to the Rileys", ale nie wiem czy w ogóle została wydana :?
No cóż Streitenfeld pokazał, że potrafi choćby prześlicznym dobrym rokiem, za to słabe i nieciekawe w sieci kłamstw mnie zniechęciło, choć i ten score miał kilka niezłych pomysłów.
"Body of Lies" rzeczywiście jest nudne, ale np. "American Gangster" aż taki zły nie jest.
Nie pogardziłbym też i Zimmerem,mimo ostatnich zawodów Wink
No ba! :P Ja z wiadomych względów tak pisać nie mogę, ale wiadomo jak jest :wink:
Ja bym chciał posłuchać HGW na żywo, bowiem jego wystąpienia wywołują ogromne doznania. Jako Fan chciałbym z nim zamienić kilka słów i oczywiście zdobyć autograf lub pamiątkowe zdjęcie.
Wink nic dziwnego prawda?
Oczywiście, że nie. Normalne zachowanie każdego dobrego, lekko pozytywnie świrniętego fana. Oczywiście życzę Tobie spotkania z HGW. :D
Wyraźnych inicjałów HGW będę używał dla Ciebie.
Dziękuję uprzejmie :D Gdyż wiesz, dla mnie, nie obraź się, Williams to jest tylko jeden :P :wink:

bladerunner

#140 Post autor: bladerunner » ndz mar 21, 2010 00:09 am

ziękuję uprzejmie Very Happy Gdyż wiesz, dla mnie, nie obraź się, Williams to jest tylko jeden Razz Wink
Wiemy Wiemy Wawrzyniec . :)
na temat HGW przez kilka dni nie będę wypowiadał, bo zaliczyłem małą wpadkę z nim dotyczącą zresztą konkursu :) Za szybko po prostu odpowiedziałem :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#141 Post autor: Wawrzyniec » ndz mar 21, 2010 00:32 am

bladerunner20 pisze: na temat HGW przez kilka dni nie będę wypowiadał, bo zaliczyłem małą wpadkę z nim dotyczącą zresztą konkursu :)
Ej, dlaczego? Wypowiadaj się :) Fanboy HGW jest nam potrzebny. Zresztą dla wielu będzie to też powiew świeżości, niż słuchanie ciągle moich tekstów o Zimmerze czy Williamsie :P :wink:

bladerunner

#142 Post autor: bladerunner » ndz mar 21, 2010 00:37 am

Ej, dlaczego? Wypowiadaj się Smile Fanboy HGW jest nam potrzebny. Zresztą dla wielu będzie to też powiew świeżości, niż słuchanie ciągle moich tekstów o Zimmerze czy Williamsie Razz Wink
Adam Krysiński już mnie lekko podsumował
x-men wolverine
''litości''

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#143 Post autor: Wawrzyniec » ndz mar 21, 2010 00:40 am

bladerunner20 pisze:Adam Krysiński już mnie lekko podsumował
x-men wolverine
''litości''
Z całym szacunkiem do Adama, ale to chyba po "lolach" taki jego nowy znak rozpoznawczy. Dzisiaj to chyba już z dwa razy wobec mnie i moich tekstów, komentarzy i uwag użył tego zwrotu :P :wink:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#144 Post autor: Adam » ndz mar 21, 2010 08:00 am

to było litosci z oczkiem :) nić złego! po prostu ten score jest dla mnie.. i nie tylko dla mnie przecież.. czymś.. ehhh.. za to inne pochwaliłem :) więc nie jestem taki zły :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#145 Post autor: Marek Łach » ndz mar 21, 2010 10:22 am

Powell swoimi nowymi smokami pokazał HGW jak powinna brzmieć dobra, nowoczesna muza przygodowa, więc ciekaw jestem jaka będzie odpowiedź Harry'ego.

bladerunner

#146 Post autor: bladerunner » ndz mar 21, 2010 10:35 am

Powell swoimi nowymi smokami pokazał HGW jak powinna brzmieć dobra, nowoczesna muza przygodowa, więc ciekaw jestem jaka będzie odpowiedź Harry'ego.
Jeżeli ktoś wkręcił się w klimat x-mena to i oczaruje go prince of persia, z tych sampli co słyszałem na stronce uważam, że to stary dobry Harry.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#147 Post autor: Wawrzyniec » ndz mar 21, 2010 11:45 am

Ale nawet jako fan HGW musisz przyznać, że jednak poprzedni rok był wyjątkowo słaby w jego wykonaniu. Ja życzę mu jak najlepiej, szczególnie przy "Prince of Persia", ale dla mnie nie ma wątpliwości, że Powell jest w zdecydowanie lepszej formie. I tak jak kiedyś częściej sięgałem po HGW, tak teraz częściej sięgam po Powella. Szkoda, że w tym roku nie sięgnę sobie tak często jakbym tego sobie życzył:/

bladerunner

#148 Post autor: bladerunner » ndz mar 21, 2010 11:54 am

Ale nawet jako fan HGW musisz przyznać, że jednak poprzedni rok był wyjątkowo słaby w jego wykonaniu. Ja życzę mu jak najlepiej, szczególnie przy "Prince of Persia", ale dla mnie nie ma wątpliwości, że Powell jest w zdecydowanie lepszej formie. I tak jak kiedyś częściej sięgałem po HGW, tak teraz częściej sięgam po Powella. Szkoda, że w tym roku nie sięgnę sobie tak często jakbym tego sobie życzył:/

Dostałem X-mena od HGW i jak dziecko się bawiłem tym scorem. Ja uważam ostatnie 2 lata za po prostu udane, ale bez szału i rewelacji.
John jak to John jeden z moich ulubionych kompozytorów o czym już zresztą wspominałem, lepsza formę miał niewątpliwie od HGW.
Hancock, Jumper , Ultimatum, Bolt no same wspaniałe kompozycje :)

kto wie może nawet wyślę do HGW list pochwalny z prośbą o autograf, w wolnym czasie chociaż wolałbym na żywo Go spotkać.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#149 Post autor: Adam » czw mar 25, 2010 10:53 am

25 maja premiera scoru.
Tracklista :

1. The Prince of Persia
2. Raid on Alamut
3. Tamina Unveiled
4. The King and His Sons
5. Dastan and Tamina Escape
6. Journey Through the Desert
7. Ostrich Race
8. Running from Sheik Amar
9. Trusting Nizam
10. Visions of Death
11. "So, You're Going to Help Me?"
12. The Oasis Ambush
13. Hassassin Attack
14. Return to Alamut
15. No Ordinary Dagger
16. The Passages
17. The Sands of Time
18. Destiny
19. I Remain - Performed by Alanis Morissette

pozytywny plusik to ostatni utwór - nie wiedziałem że Alanka będzie tu spiewać title song!
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#150 Post autor: Althazan » czw mar 25, 2010 10:55 am

Jestem z Bladem - to MUSI być fajne! :D

ODPOWIEDZ