Hans Zimmer - The Amazing Spider-Man 2 (2014)
Re: Hans Zimmer - The Amazing Spider-Man 2 (2014)
słuchałem 3 dni tego scoru (bez piosenek i bez irytującego remixu w ostatnim traku na 2cd) i niestety nie jest to to na co liczyłem. pomysły są i super, tylko że score w takim monstrualnym wydaniu 90 ileś minut jest po prostu.... nudny i nijaki. to najlepsze określenie. 30 min spoko muzy można skleić, temat jest fajny, temat Elektro też - brzmi to może śmiesznie przy słuchaniu ale jest w tym pomysł i to taki temat Jokera Vol.2 w sumie, liryka jest ładna i prosta, bez wydziwiactw, no ale bez jaj, po 90 min. wszystko zlewa się w jedno. pomijam już debilny fakt (znów!) że chyba wszystkie utwory są zlane w jeden, bez przerw pomiędzy, także słuchać tego nie po kolei albo w randomie to se idzie w łeb strzelić.
wygląda mi to na score (płytowo) gdzie prawdziwych pomysłów, zmysłu i twórczej pracy ludkom starczyło właśnie na 30 min - suita Elektro i Harryego. a reszte dopchali byle co i jak. może we filmie to się sprawdzi, ale płytowo w aż takim wydaniu to wg. mnie pomyłka. wydanie 2cd MOSa bije Spajdiego 2, wg mnie na głowę w podskokach.
sa traki do których będę wracał chętnie i często, ale niestety ten score się nie załapie do Top10 w tym roku u mnie... źle, źle i jeszcze raz za dużo wydany. jestem rozczarowany.
ocena całego deluxa (scorowe traki) - 2,5/5
ocena songów - brak
wygląda mi to na score (płytowo) gdzie prawdziwych pomysłów, zmysłu i twórczej pracy ludkom starczyło właśnie na 30 min - suita Elektro i Harryego. a reszte dopchali byle co i jak. może we filmie to się sprawdzi, ale płytowo w aż takim wydaniu to wg. mnie pomyłka. wydanie 2cd MOSa bije Spajdiego 2, wg mnie na głowę w podskokach.
sa traki do których będę wracał chętnie i często, ale niestety ten score się nie załapie do Top10 w tym roku u mnie... źle, źle i jeszcze raz za dużo wydany. jestem rozczarowany.
ocena całego deluxa (scorowe traki) - 2,5/5
ocena songów - brak
#FUCKVINYL
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Regulara nie sprawdzałeś? Jest krótszy 

tylko że ten regular mógł mieć z 5 traków - dwie najdłuższe suity z cd2 (hipnotyczna muza i szacun za pomysły i kolaże brzmień!!!) i jeden liryczny ten na fortepian, drugi liryczny na smyki, oraz temat z trąbkami. i to bym dał wtedy 4 z pocałowaniem w ręce i by do mojego Top5 w tym roku wskoczyło. wydanie 1cd w takiej formie w jakiej je wydali to jeszcze większa pomyłka wg mnie.
aaa i najważniejsze - temat dla Elektro i cała ta suita to najoryginalniejszy temat dla bad guya jaki słyszałem od czasów... Jokera u Nolana ? raczej tak... mega szacun dla mistrzunia za to
aaa i najważniejsze - temat dla Elektro i cała ta suita to najoryginalniejszy temat dla bad guya jaki słyszałem od czasów... Jokera u Nolana ? raczej tak... mega szacun dla mistrzunia za to

#FUCKVINYL
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Ja zdecydowałem się na regulara + na dysku suity, I'm Goblin i może te dwa ostatnie tracki score'u z drugiej płyty.
Właśnie ta ścieżka ma to do siebie, że mamy bardzo ciekawy materiał czarnego charakteru - jeden z najlepszych w ostatnich latach i fatalny temat głównego bohatera - jeden z najgorszych w ostatnich latach.Adam pisze:aaa i najważniejsze - temat dla Elektro i cała ta suita to najoryginalniejszy temat dla bad guya jaki słyszałem od czasów... Jokera u Nolana ? raczej tak... mega szacun dla mistrzunia za to
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Za dużo szczęśliwości na bogatości byłoby jakbyśmy dostali ścieżkę idealną od Hansa 

Jest już cały klip do "It's On Again":
https://www.youtube.com/watch?v=Okn0WpJqgHE
https://www.youtube.com/watch?v=Okn0WpJqgHE
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Piosenka, wiadomo, o kant dupy rozbić, ale widać, że Hansu z Farelką świetnie się bawią nawet i w takim szmelcu. 

Będzie szmelc jak Hans zacznie ze Snoop Dogiem i z Eminemem na pielgrzymki do kaplicy 2-packa chodzic. 
Nie zdziwie się jak do Batman vs.Superman 50 Centa do współpracy zaprosi na kaszanke-zone.

Nie zdziwie się jak do Batman vs.Superman 50 Centa do współpracy zaprosi na kaszanke-zone.

- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Każdy ma swój gust, dla mnie, temat Electro to największe dnop, jakie Zimmer osiągnął przez ostatnie 10 lat i wiem, że już nigdy nie wrócę do tego tracku, podobnie jak do tego score - był już koszmarny " Kraken ", były eksperymenty z Batmanów ale to jest najgorsze z tego wszystkiego.Kaonashi pisze:Właśnie ta ścieżka ma to do siebie, że mamy bardzo ciekawy materiał czarnego charakteru - jeden z najlepszych w ostatnich latach i fatalny temat głównego bohatera - jeden z najgorszych w ostatnich latach.Adam pisze:aaa i najważniejsze - temat dla Elektro i cała ta suita to najoryginalniejszy temat dla bad guya jaki słyszałem od czasów... Jokera u Nolana ? raczej tak... mega szacun dla mistrzunia za to
Wawrzyńcu,a Tobie to już tylko krzyża brakuje

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Nie chciałbym Ci umniejszyć Lisie, bo rzecz jasna każdy ma swój gust, ale dla Ciebie wszystko co elektroniczne jest ble, a symfoniczne ok, dlatego ciężko brać Twoje opinie za sensowną krytykę.lis23 pisze: Każdy ma swój gust, dla mnie, temat Electro to największe dnop, jakie Zimmer osiągnął przez ostatnie 10 lat i wiem, że już nigdy nie wrócę do tego tracku, podobnie jak do tego score - był już koszmarny " Kraken ", były eksperymenty z Batmanów ale to jest najgorsze z tego wszystkiego.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Nie lubię elektroniki, podobnie jak techno, rapu, hip hopu czy disco polo ale to nie znaczy, że nie lubię muzyki mniej tradycyjnej: Vangelis, Eric Serra czy Peter Gabriel są tego dowodem.Kaonashi pisze:Nie chciałbym Ci umniejszyć Lisie, bo rzecz jasna każdy ma swój gust, ale dla Ciebie wszystko co elektroniczne jest ble, a symfoniczne ok, dlatego ciężko brać Twoje opinie za sensowną krytykę.lis23 pisze: Każdy ma swój gust, dla mnie, temat Electro to największe dnop, jakie Zimmer osiągnął przez ostatnie 10 lat i wiem, że już nigdy nie wrócę do tego tracku, podobnie jak do tego score - był już koszmarny " Kraken ", były eksperymenty z Batmanów ale to jest najgorsze z tego wszystkiego.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
A ja powiem o lekkim szoku, który mnie trafił.
Southall Southallem, ale wyrazy uznania dla tego score'u dali ludzie tacy jak Leigh Phillips (orkiestrator Prażan, gość, który na codzień przepisuje orkiestracje takich tuzów jak Rozsa, Tiomkin czy Goldsmith), poza tym fanboje Barry'ego i Goldsmitha, Williamsa.
Ktoś z hejterów wyjaśni dlaczego ten score się podoba ludziom bardzo ceniącym tradycję? I często jadącym po współczesnych score'ach, którzy znieśli Man of Steel z powierzchni Ziemi?
Southall Southallem, ale wyrazy uznania dla tego score'u dali ludzie tacy jak Leigh Phillips (orkiestrator Prażan, gość, który na codzień przepisuje orkiestracje takich tuzów jak Rozsa, Tiomkin czy Goldsmith), poza tym fanboje Barry'ego i Goldsmitha, Williamsa.
Ktoś z hejterów wyjaśni dlaczego ten score się podoba ludziom bardzo ceniącym tradycję? I często jadącym po współczesnych score'ach, którzy znieśli Man of Steel z powierzchni Ziemi?
Paweł Stroiński pisze:A ja powiem o lekkim szoku, który mnie trafił.
W sumie za mało wiem,żeby się na taki temat wypowiadac. Coś w tym jest jednak, że od dawien dawna nie było takiej rozbieżności. Co na to Clemmensen?Też cztery gwiazdki ?

Ostatnio zmieniony wt kwie 15, 2014 16:57 pm przez Oliver, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Rozbieżności? Hejtują ten score Myster, lis i ty. Tomek Goska, ja jesteśmy fanami. Kaonashi i paru innych uznają to za średniak.
Na zachodzie jedyni, którzy nie znoszą Spidermana, przyznają się do dawania Man of Steel 4 lub 5 gwiazdek. Reszta albo jest pod dużym wrażeniem tego score, albo mówi o "lekkim rozczarowaniu", choć pewna część z nich ma nadzieję, że film rozwieje ich wątpliwości na ten temat.
Na zachodzie jedyni, którzy nie znoszą Spidermana, przyznają się do dawania Man of Steel 4 lub 5 gwiazdek. Reszta albo jest pod dużym wrażeniem tego score, albo mówi o "lekkim rozczarowaniu", choć pewna część z nich ma nadzieję, że film rozwieje ich wątpliwości na ten temat.