Zdjęcia bądź lista waszej kolekcji Soundtracków.

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

Re: Zdjęcia bądź lista waszej kolekcji Soundtracków.

#1201 Post autor: lis23 » sob kwie 12, 2014 19:19 pm

Rod Stewart:

Obrazek
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Michał Turkowski
Zdobywca nieistotnych nagród

#1202 Post autor: Michał Turkowski » sob kwie 12, 2014 20:01 pm

Czyli Verbatim mają dobre pudełka z dobrym plastikiem ? Sprawdzę, podobnie jak TDK :)

Awatar użytkownika
Marcin
Początkujący orkiestrator

#1203 Post autor: Marcin » sob kwie 12, 2014 21:39 pm

lis23 pisze:Williams:

Obrazek
Ooo... mój były Indiana :P
Będę szczery, Tylko Jerry 8)

Awatar użytkownika
Michal
Kserujący nuty

#1204 Post autor: Michal » sob kwie 12, 2014 22:39 pm

Michał Turkowski pisze:Czyli Verbatim mają dobre pudełka z dobrym plastikiem ? Sprawdzę, podobnie jak TDK :)
Verbatim omijaj szerokim łukiem :x kupiłem i żałowałem , fronty i tyły są ok , ale środek co trzyma płytę ma takie fabryczne dziury ..kurde jutro puszczę te zdjęcie na priv to zobaczysz o co mi chodzi :wink: , TDK są sprawdzone ,mają moją akceptację :)

Awatar użytkownika
Krzysiek
Nominacja do odkrycia roku

#1205 Post autor: Krzysiek » ndz kwie 13, 2014 19:48 pm

Ghostek pisze:No mi tym bardziej. Przecież pudełka zawsze można wymienić jak się porysują.
Ja przynajmniej temat zlewam.
A koledzy kolekcjonerzy, miłośnicy japońskich rarytasów i innych delikatesów co sądzą? :P
Też temat jak dla mnie obojętny. Nawet w przypadku super wydań nie opakowuję tego jeszcze w folie.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#1206 Post autor: lis23 » pn kwie 14, 2014 13:59 pm

W kwestii pudełek:
przyszedł mi dziś z Allegro: " Elton John Tumbleweed Connection Deluxe Edition " - płyta oryginalna, nówka, zafoliowana, niby wszystko ok ale po rozpakowaniu okazało się, że przednia część pudełka jest rozwalona - nic to, wymieniłem ją na jakąś inną ze starego pudełka ale okazało się, że pudełko się nie zamyka, trzeba było wymienić też drugą część, wraz z rozkładaną tacką na dwie płyty, zajął się tym mój ojciec i, oczywiście, rozpierdzielił mi tę tackę ... :? :cry: gdzie ja teraz coś takiego kupię?, byłem w komputerowym i powiedzieli mi, że w ogóle nie ma w hurtowni zwykłych, grubych pudełek, a co dopiero na dwie płyty ... w Empiku można pytać?.

Awatar użytkownika
Michal
Kserujący nuty

#1207 Post autor: Michal » pn kwie 14, 2014 14:41 pm

lis23 pisze:W kwestii pudełek:
przyszedł mi dziś z Allegro: " Elton John Tumbleweed Connection Deluxe Edition " - płyta oryginalna, nówka, zafoliowana, niby wszystko ok ale po rozpakowaniu okazało się, że przednia część pudełka jest rozwalona - nic to, wymieniłem ją na jakąś inną ze starego pudełka ale okazało się, że pudełko się nie zamyka, trzeba było wymienić też drugą część, wraz z rozkładaną tacką na dwie płyty, zajął się tym mój ojciec i, oczywiście, rozpierdzielił mi tę tackę ... :? :cry: gdzie ja teraz coś takiego kupię?, byłem w komputerowym i powiedzieli mi, że w ogóle nie ma w hurtowni zwykłych, grubych pudełek, a co dopiero na dwie płyty ... w Empiku można pytać?.
W sklepach już bieda :| tu masz linkahttp://allegro.pl/pudelka-na-1-cd-jewel-case-cd-box-clear-50-szt-i4089825932.html :wink: ja kupuje po 5 lub 10 sztuk i mam póżniej spokój

Awatar użytkownika
Michal
Kserujący nuty

#1208 Post autor: Michal » pn kwie 14, 2014 14:46 pm

tutaj jest najlepsza oferta jakości do ceny http://allegro.pl/pudelka-na-1-cd-jewel ... 59078.html :D

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#1209 Post autor: lis23 » pn kwie 14, 2014 14:49 pm

[quote="Michal"
W sklepach już bieda :| tu masz linkahttp://allegro.pl/pudelka-na-1-cd-jewel-case-cd-box-clear-50-szt-i4089825932.html :wink: ja kupuje po 5 lub 10 sztuk i mam póżniej spokój[/quote]

W Twoim linku nic nie mogę znaleźć, wpisałem osobno na Allegro ale mają same slimy ...

Templar

#1210 Post autor: Templar » pn kwie 14, 2014 14:55 pm

Michal pisze:W sklepach już bieda :| tu masz linkahttp://allegro.pl/pudelka-na-1-cd-jewel-case-cd-box-clear-50-szt-i4089825932.html :wink: ja kupuje po 5 lub 10 sztuk i mam póżniej spokój
Kupowałem kiedyś te pudełka, niestety sporo było bardzo porysowanych, pomimo wyjęcia prosto z opakowania zbiorczego przy odbiorze osobistym, także nie polecam. A lisowi to chyba chodziło o pudełko na 2CD, tylko nie wiem czy standardowy jewel czy coś innego, tutaj coś znalazłem:

http://allegro.pl/pudelko-case-2-cd-bez ... 53015.html

tylko nie oczekiwałbym zbyt wysokiej jakości po tej cenie. Jest parę sklepów zajmujących się sprzedażą różnych typów opakowań na CD/DVD/BR, ale oni to sprzedają w ilościach hurtowych, od 100 sztuk, jedną sztukę trudno będzie dostać.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#1211 Post autor: lis23 » pn kwie 14, 2014 15:02 pm

Na razie poradziłem sobie w ten sposób, iż dwupłytowy " Superman " Williamsa jest tak wydany, że książeczka i tak się ie mieści do pudełka / jest zbyt długa / i na przedzie jest tylko ulotka z okładką, więc przełożyłem " Supermana ' do dwóch pudełek CD a do dwupłytowego włożyłem Eltona - pfff
ciekawe, w jakim stanie Allegro przyśle mi pozostałe, dwupłytowe wydania płyt Eltona? ... :?

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#1212 Post autor: Bucholc Krok » śr kwie 16, 2014 10:57 am

Ja bym poprzycinał wkładki i książeczkę do wielkości normalnego pudełka i nie byłoby problemu, ale jak kto woli. ;)
A co do pudełek to kupowałem kiedyś w Media Markt i mieli nawet takie z plastykowymi paskami na wieczkach, a nie kropkami, które dziurawią książeczki i byłem zadowolony.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#1213 Post autor: lis23 » śr kwie 16, 2014 12:50 pm

Allegro zatrważa mnie w swojej skuteczności ... najpierw przysłali mi płytę w rozwalonym pudełku, ok. poradziłem sobie, dzisiaj natomiast przysłali mi zupełnie inną płytę, niż ta, którą zamówiłem, mianowicie zamiast " Captain Fantastic and the Dirt Brown Cowboy " przysłali mi " Tumbleweed Connection " , ponownie ;), teraz muszę im to odsyłać.

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#1214 Post autor: Ghostek » śr kwie 16, 2014 13:20 pm

To ktoś jeszcze kupuje na allegro? :)
Obrazek

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#1215 Post autor: lis23 » śr kwie 16, 2014 13:36 pm

Ghostek pisze:To ktoś jeszcze kupuje na allegro? :)
Wiesz, używek kupuję niewiele a te płyty Eltona to były nówki, zakupiłem z trzech różnych miejsc, min. z Giganta ale np. na Gigancie " Tumbleweed Connection Deluxe Edition " to koszt prawie 150 zł a ja dałem 55 zł za nówkę, na Giganice zakupiłem poprzez Allegro " Elton John Deluxe Edition " ale to już był koszt 109 zł a za " Captain Fantastic " dałem 70 zł ( niestety, jak pisałem już wyżej, przysłali mi co innego ;) ).

ODPOWIEDZ