Hans Zimmer - The Amazing Spider-Man 2 (2014)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor

Mefisto

Re: Hans Zimmer - The Amazing Spider-Man 2 (2014)

#302 Post autor: Mefisto » ndz kwie 13, 2014 17:18 pm

No ja na razie przesłuchałem tylko piosenki i ten remiks z końcówki - średnie to wszystko.

Templar

#303 Post autor: Templar » ndz kwie 13, 2014 17:50 pm

Z piosenek to jest też jeszcze m.in. "On Top of the World" Jetta Rebela na rynek holenderki, "The Edge" zespołu Tonight Alive na rynek australijski oraz brytyjski, "Amazing" Francesci Michielin na rynek włoski, "Trigger to the Thunder of Love" Elvy Hsiao na rynek chiński, "Superhero" Basty na rynek rosyjski. The Edge jest fajne, reszta lipa :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#304 Post autor: Wawrzyniec » ndz kwie 13, 2014 17:59 pm

A na rynek polski jest coś specjalnego?

I nie chcę wyjść na starą zgryźliwą męłkołę albo na hipstera, ale niestety najlepszą piosenka do Spider-Mana i tak pozostanie "Hero" Chada Kroegera:

https://www.youtube.com/watch?v=etp8L9pbqeM
#WinaHansa #IStandByDaenerys

hp_gof

#305 Post autor: hp_gof » ndz kwie 13, 2014 17:59 pm

Podoba mi się nawet ten score. Nie jest może zbyt oryginalny, ale dobrze się go słucha i ma fajne momenty. Normalnie chyba się przejdę do kina!

Templar

#306 Post autor: Templar » ndz kwie 13, 2014 18:01 pm

Wawrzyniec pisze:A na rynek polski jest coś specjalnego?
Nie ma.
Wawrzyniec pisze:I nie chcę wyjść na starą zgryźliwą męłkołę albo na hipstera, ale niestety najlepszą piosenka do Spider-Mana i tak pozostanie "Hero" Chada Kroegera:

A tu się zgodzę, Hero jest zajebiste i żadna z tych do TASM2 tego nie przebija 8)

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#307 Post autor: Kaonashi » ndz kwie 13, 2014 18:05 pm

Wawrzyniec pisze:I nie chcę wyjść na starą zgryźliwą męłkołę albo na hipstera, ale niestety najlepszą piosenka do Spider-Mana i tak pozostanie "Hero" Chada Kroegera:

Średnie to, takie rockowe pitupitu. A najlepsze piosenka do Spider-Mana to oczywiście:
https://www.youtube.com/watch?v=4o29VoxtsFk :)
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#309 Post autor: Ghostek » pn kwie 14, 2014 10:15 am

Obrazek

Oliver
Szofer w RCP

#310 Post autor: Oliver » pn kwie 14, 2014 10:24 am

I jeszcze jedna sugestia dotycząca tej całej promocji i szumu wokół Hansa. Napewno są osoby, które sugerują, że niemiec jest 'mistrzem promocji' ,ale nie zapominajmy,że on nie ma na to prawie żadnego wpływu. Owszem często udziela wywiadów i lubi pokazywac swoje 'dziecko' czyli te okazałe,stylowe studio,w którym spędza sporo czasu, ale jak na gawędziarza to jest bardzo zachowawczy.Głównie mówi o muzyce a na pokazach przedpremierowych jest raczej lakoniczny i świadomy, że muzyka w filmie aż tak bardzo ludzi nie interesuję; sądze, że to nie on napompował to wszystko bo jak na zdobywce oscara i wysoką pozycje w branży filmowej chcąc nie chcąc musi dzielic się odpowiedzialnością dlatego wątpie, że Zimmer nawet gdyby tego chciał to mógłby uniknąc styczności z mediami bo wiele osób zwyczajnie w świecie lubi jego muzyke. Wiadomo, że nie jest to sytuacja komfortowa a ludzie szukający artystycznych pierwiastów staną oko w oko z człowiekiem napiętnowanym przez cynizm i snobistyczną śmietanke towarzystwa ludzi z showbiznesu, ale co shit happens :P

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#311 Post autor: Paweł Stroiński » pn kwie 14, 2014 10:28 am

Nieprawda. Hans raz powiedział niedawno, że zapłacono mu bardzo mało za sam score, a bardzo dużo za PR. Oni mu za to płacą.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#312 Post autor: Adam » pn kwie 14, 2014 10:29 am

własnie taka łatwowierność fanów jak w poście Oliviera wyżej mnie rozwala :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#313 Post autor: Paweł Stroiński » pn kwie 14, 2014 10:33 am

Ta łatwowierność bierze się chyba stąd, że dopiero od Hansa kompozytor stał się częścią tej machiny. Jak mówiłem, przy okazji Book Thiefa Williams udzielił chyba więcej wywiadów różnym portalom niż w ciągu całej dotychczasowej kariery razem wziętej.

Oliver
Szofer w RCP

#314 Post autor: Oliver » pn kwie 14, 2014 10:36 am

Nie o to chodzi. Nie można doszukiwac się we wszystkim zepsucia bo nie tak należy na to patrzec zwłaszcza jak lubisz słuchac muzyke filmową. Ja tak samo nie mam zamiaru propagowac konsekwentnie idei 'wysokiej stopy zwrotu' bo wtedy to bym raz na zawsze pożegnał się z zainteresowaniami a lepiej dążyc do szerszych horyzontów i pewnego balansu. Zwłaszcza tutaj na forum. Nie można sobie wyrobic opini na podstawie informacji z internetu i jednorazowych wizyt w studiu nagraniowym i propagandy Hybrid Soldiera. :)

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#315 Post autor: Paweł Stroiński » pn kwie 14, 2014 10:40 am

Ja Hybridowi wierzę tylko w kwestiach kto, co robił przy jakim kawałku u Hansa.

To, co mówiłem o PR, Hans rzucił na forum muzyków, takie jak nasze.

ODPOWIEDZ