Henry Jackman - Captain America 2 (2014) / Captain America 3
Re: Henry Jackman - Captain America 2: The Winter Soldier (2
Predator 2 to mega kult i wszystkie praca jackmana, z nim samym, moga sie schować 

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Tak, tak, brawo inteligentnego wniesienia czegokolwiek do dyskusji. Sam się możesz schować, a w zasadzie to posta powinienem usunąć jako offtop.
Co by było gdybym niechcący obraził samego Sinister... albo kogoś z Magnificent SixPaweł Stroiński pisze:Tak, tak, brawo inteligentnego wniesienia czegokolwiek do dyskusji. Sam się możesz schować, a w zasadzie to posta powinienem usunąć jako offtop.

Muzyka z Kapitana Ameryki 2 nie powala. Występują dobre momenty, ale dla kompozytora, który ma na swoim koncie naprawdę fajną muzykę do Xmen First Class czy nawet Ralpha, jest to poniżej pewnego poziomu, któremu nie może już przez długi okres dorównać, z co dopiero przeskoczyć samego siebie czy Silvestriego...
Szczerzemówiąc, więcej radości sprawiło mi słychanie score`a do Kapitana Ameryki 1 Alana niż części drugiej od jackmana. Mam nadzieję, że Brajan w Avengers 2 wykorzysta ten prawdziwy temat Kapitana w filmie

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Właśnie dlatego warto czasem pomyśleć o odsłuchaniu muzyki w kontekście. Podobno np. (filmu nie widzialem, ale coraz bardziej mnie korci) temat Silvestriego JEST cytowany w filmie przez Jackmana.
i to nie raz. to żadna tajemnica bo Alan jest normalnie skredytowany.
NO CD = NO SALE
Polecam film. Naprawdę kawał fajnej historii, a do tego dobrze zrealizowanej. Nawiązania do starych filmów z lat 70 (nie bez powodu mamy samego Redforda w jednej z ważnych ról). Dużo nawiązań do filmów z całego kinowego uniwersum Marvela (tych które już powstały i dopiero powstaną - szczególnie Avengers 2 czy...sam zobaczyszPaweł Stroiński pisze:Właśnie dlatego warto czasem pomyśleć o odsłuchaniu muzyki w kontekście. Podobno np. (filmu nie widzialem, ale coraz bardziej mnie korci) temat Silvestriego JEST cytowany w filmie przez Jackmana.

Muzyka Alana jest już cytowana od samego początku filmu....a nawet pokusiłbym się o stwierdzenie, że właśnie w tych początkowych scenach leci utwór Silvestriego z pierwszego Kapitana.
Jedynie muzyka mogłaby być o klasę lepsza. No ale Tobie może się spodobać ze względu na zastosowane pewne rozwiązania. Konstrukcja przypomina score do TDK Zimmera, szczególnie jeśli chodzi o ten ostatni utwór w filmie i na płycie, choć nie jest to całkowita zrzyna z Hansa.
Ostatnio zmieniony czw kwie 10, 2014 19:53 pm przez Agent, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Album mi się podoba częściowo i to nie z powodów eksperymentalnego materiału Winter Soldiera, choć go szanuję.
Film mam zamiar obejrzeć, ale niestety nie w kinie, bo nie pójdę na wersję z dubbingiem. Napisów nie ma w 2D. A nawet jeśli to Olgierd Łukaszewicz, to, z całym szacunkiem, Redford to jednak Redford. I jakoś mimo wielkiej sympatii Stelmaszyka sobie zamiast Samuela L. Jacksona nie potrafię wyobrazić.
Film mam zamiar obejrzeć, ale niestety nie w kinie, bo nie pójdę na wersję z dubbingiem. Napisów nie ma w 2D. A nawet jeśli to Olgierd Łukaszewicz, to, z całym szacunkiem, Redford to jednak Redford. I jakoś mimo wielkiej sympatii Stelmaszyka sobie zamiast Samuela L. Jacksona nie potrafię wyobrazić.
W takim razie pójdź na kompromis jak ja, i wybierz wersje 3d (sic!) z napisami, choć uprzedzam jest ciemno w początkowych scenach :/
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
No, właśnie, ja nie widzę przestrzennie, więc to tylko strata kasy, choć i tak cieszę się, że nie rzygam potem...
Fajny wywiad z Jackmanem o Kapitanie:
https://www.youtube.com/watch?v=s8sur-6Px04
https://www.youtube.com/watch?v=s8sur-6Px04
Nie chce mi się pisac o tym Kapitanie Ameryka . Jackman robi z muzyki filmowej taką psychodelie,że niech lepiej zajmię się pomagierstwem w RCP bo nic nie pamiętam z tego "Zimowego Szrotu" na wiosenne dni.Niewiem czy Zimmer go tak stłamsił czy ma kryzys twórczy, ale niech nie przynosi już wstydu nieżyjącemu ojcu i Marvelowi.
Dalej źle, przed kropką nie ma być spacjiOliver pisze:Nie chce mi się pisac o tym Kapitanie Ameryka . Jackman

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
w First Class był chociaż przyjemny dla ucha temat, a tu nie ma nic 

Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
To dlaczego piszesz?Oliver pisze:Nie chce mi się pisac o tym Kapitanie Ameryka .

E tam temat "Kaptana Ameryki" jest fajny i chwytliwy. A wywiad z Jackmanem bardzo fajny.bladerunner22 pisze:w First Class był chociaż przyjemny dla ucha temat, a tu nie ma nic
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Z banalnego powodu. Nawet Jackmana stac na coś więcej. Przynajmniej na kilka dobrych tematów.Wawrzyniec pisze:To dlaczego piszesz?Oliver pisze:Nie chce mi się pisac o tym Kapitanie Ameryka .![]()
Zobacz co Brian Tyler zrobił mimo,że tak wszyscy krytykują tego celebryte.