Michael Giacchino

Tutaj dyskutujemy w wątkach ogólnych o poszczególnych kompozytorach.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

Re: Michael Giacchino

#376 Post autor: Kaonashi » pn mar 24, 2014 20:39 pm

Nie będę ukrywał, że ze względu na kompozytora jak i sam projekt większe nadzieje pokładam u Ola :wink:
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

hp_gof

#377 Post autor: hp_gof » pn mar 24, 2014 21:31 pm

A ja właśnie mam nadzieję, że będzie co posłuchać u Giacchino. Poza tym Olo używa chóru w specyficzny sposób. Rzadko kiedy wypuszcza go na pierwszy plan i takiej Morii to my chyba nigdy nie doświadczymy :P Olo ma chyba jedynie tę przewagę, że może zaskoczyć, bo Giacchino specjalizuje się w takich projektach, a on nie, i może mieć świeże spojrzenie. Zobaczymy. Po zeszłorocznym Star Treku mam ochotę na kolejną dobrą pracę Michaela. A ma w zanadrzu dwa duże projekty. Nie mogę się doczekać.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#378 Post autor: Adam » pn mar 24, 2014 21:33 pm

Bonda niech mu dadzą, a nie ten Njuman ehhh :roll:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#379 Post autor: Mystery » pn mar 24, 2014 21:41 pm

Pewnie u jednego i drugiego będzie "uuu" i "aaa" :wink: Choć Desplat w Poterze miał 80 osobowy chór i niewiele z tego wynikało, a Giacchino z mniejszym składem potrafił robić efektowne rzeczy (The Prize Is Barsoom, The Kronos Wartet, Let Us Drink Milk).

Co do Jupiter Ascending to jestem ciekaw jak to będzie brzmiało, wszak to pierwszy score Giacchino robiony poza domem i na który miał tyle czasu i swobody.

Mefisto

#380 Post autor: Mefisto » wt mar 25, 2014 19:08 pm

Adam pisze:Bonda niech mu dadzą, a nie ten Njuman ehhh :roll:
Adam na polityka! Bo mniej więcej takie same farmazony sadzisz i niczym chorągiewka na wietrze...

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#381 Post autor: Wawrzyniec » czw mar 27, 2014 01:13 am

Może i Alexandre Desplat zawładnie Ziemię swoją "Godzillą". Ale czym jest mała planeta w porównaniu z całym KOSMOSEM, gdzie to EPICKĄ walkę stoczą Michael Giacchino i Hans Zimmer :!: :!: :!:

Drugi zwiastun "Jupiter Ascending":

http://www.youtube.com/watch?v=P5-8SRBnL2Y

Holy shit :!: :shock: Ależ epicka kosmiczna "rozpierducha" (przepraszam za to wyrażenia).

Go Giacchino :!: Go Giacchino :!: Go Giacchino Goooooooooooooo :!: :!: :!: :D :D :D
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#382 Post autor: Mystery » czw mar 27, 2014 10:16 am

Wow, świetnie to wygląda, apetyt na film i na score wzrósł kilkakrotnie.

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#383 Post autor: muaddib_dw » czw mar 27, 2014 14:35 pm

Majki da radę wieżę w niego. Obok jaszczurki Ola drugi najbardziej wyczekiwany przeze mnie score tego roku. Maj i lipiec będą gorące :wink: Yessss :!:

hp_gof

#384 Post autor: hp_gof » czw mar 27, 2014 14:46 pm

Obsada mi się nie podoba, efekty nie wnoszą nic nowego, choć prezentują się ładnie. Mam nadzieję, że scenariusz nie okaże się denny, a muzyka zespoli wszystko ładnie razem :) Bo ogólnym klimatem ten film kojarzy mi się z Johnem Carterem. A muza wtedy Michaelowi wyszła świetna, z oceną filmu bywało natomiast różnie... Go, Michael, go!

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#385 Post autor: Ghostek » sob mar 29, 2014 13:18 pm

No film się kupsztalowato zapowiada, ale pewnie dla wizualnej orgietki się zaliczy seansik. :)
Co do muzyki jestem spokojny. Miks Cartera ze Star Trekiem da solidną rozrywkę...choć pewnie wtórną do bólu. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#386 Post autor: Wawrzyniec » pn mar 31, 2014 15:16 pm

OK, to może ja za dużo się Gwiezdnych wojen i wszelakich space oper naoglądałem, ale dla mnie "Jupiter Ascending" zapowiada się świetnie! Może główna obsada mnie nie przekonuje i jeżeli chodzi o fabułę to znowu "wybraniec/wybranka" i takie tam. Ale wizualnie film wygląda pięknie, są pojedynki, lasery "pew pew pew", bitwy kosmiczne, latające smoko-stwory, statki kosmiczne. Dla mnie bomba :D :!: I niech Giacchino stworzy jakiś epicki score, ale z jakimś naprawdę dobrym tematem i już nic więcej nie potrzeba. :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#387 Post autor: Mystery » pn mar 31, 2014 17:30 pm

Może nie doczekałem się kolejnego Johna Cartera, ale Jupiter Ascending śmiało wypełni tą lukę. Mam nadzieję, że okoliczności jak i reżyserzy, wyciągnął z Giacchino co tylko się da.

Z innej beczki, nowy spot "Dawn of the Planet of the Apes miażdży! Jak zwiastun utrzyma ten klimat i efekty to będzie najbardziej oczekiwany przeze mnie film lata.
https://www.youtube.com/watch?v=PkycgrscWVM

+ nowy plakat
http://i.imgur.com/6koczGy.jpg

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#388 Post autor: Mystery » pn kwie 21, 2014 16:31 pm

Widzę, że Marek nie próżnuje, więc wstawiam tu, fotki z sesji Jupiter Ascending, Arnold jak zwykle najlepszy :mrgreen:
http://www.michaelgiacchinomusic.com/fe ... nding.html

Giacchino napisał, też muzykę do "Ratatouille: L’Aventure Totalement Toquée de Rémy", nowej atrakcji w parku rozrywki Disneya w Paryżu, która zadebiutuje w wakacje, zdjęcia z sesji:
http://www.michaelgiacchinomusic.com/fe ... 1UpQaLn2yU

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#389 Post autor: Kaonashi » pn kwie 21, 2014 20:16 pm

Mystery pisze:Widzę, że Marek nie próżnuje, więc wstawiam tu, fotki z sesji Jupiter Ascending, Arnold jak zwykle najlepszy :mrgreen:
Ale co on tam robi?
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#390 Post autor: Mystery » pn kwie 21, 2014 21:12 pm

Kaonashi pisze:
Mystery pisze:Widzę, że Marek nie próżnuje, więc wstawiam tu, fotki z sesji Jupiter Ascending, Arnold jak zwykle najlepszy :mrgreen:
Ale co on tam robi?
Pod zdjęciem jest opis " David Arnold dropped by to hear the score...prepared!" :)

Jak Giacchino bywa w Londynie, panowie nie omieszkają się spotkać
Obrazek

ODPOWIEDZ