Hans Zimmer - The Amazing Spider-Man 2 (2014)
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Re: Hans Zimmer - The Amazing Spider-Man 2 (2014)
Czarina Russell?! To już osobiści asystenci komponują?!
Maskara to te klipy, tylu chłopa, drugi track, a tam już bodajże The Ring leci w tleScrobblowanie tego na last.fm to będzie jakaś masakra.

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Materiał Electro... Lol.
Będzie wesoło. 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Dla kogo będzie dlatego będzie.Marek Łach pisze:Materiał Electro... Lol.Będzie wesoło.

Aha i temat, który tutaj wszyscy wmawiali, że nie jest tematem Spider-Mana, tylko jakimś tak trailerowymczymś tam jednak jest tematem Spider-Mana.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Mało nie jebłem ze śmiechu jak obadałem klipy. Genialny rok w filmówce mamyMarek Łach pisze:Materiał Electro... Lol.Będzie wesoło.

to jest wersja deluxe - 115 min.. zwykła ma 1cd. ot zabieg marketingowy..hp_gof pisze:Jezu, aż dwie płyty?!
Ghostek pisze:Mało nie jebłem ze śmiechu jak obadałem klipy. Genialny rok w filmówce mamyMarek Łach pisze:Materiał Electro... Lol.Będzie wesoło.

tymczasem większy cover:

spoko, drugi mistrzunio wszystkich pogodzi przy Żółwiach i Into The Storm

#FUCKVINYL
- bartex9
- Spec od additional music
Ależ to jest śmieszne
I jeszcze ta okładka 

Ale szczerze, w tych krótkich klipach słychać cały dorobek Zimmera. Nawet Man of Steel gdzieś wyłapałem (I Need to Know). Motyw Electro - nie chce mi się komentować. Może mnie wyśmiejecie, ale w There He Is słyszę Anioły i Demony i charakterystyczne świstawki Desplata
No nieważne 

Klipy nie nastrajają optymistycznie. Materiał elektro do niczego jak na razie, za dużo tej przedziwnej elektroniki, a szkoda. Jednak utwory 2 i 3 dają nadzieję na fajny temat dla Spidermana, który może przybliżyć się do tego Elfmana.
Jak czytam Wasze komentarze to dochodzę do wniosku, że chyba mi coś padło na uszy, bo sampelek z "The Electro Suite" mi się całkiem podoba. Z resztą już w tym klipie zwróciło to moją uwagę.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
Ale jest też 30 innych sampli
A od "The Electro Suite" zacznę pewnie słuchanie, to śpiewanie, rytm, motyw brzmi jak jakiś znany kawałek, nie koniecznie z filmówki, jak na razie moje pierwsze odległe skojarzenie to "Technologic" Daft Punk.

A to innych sampli nie słuchałem, bo szkoda czasu na nie. Nigdy nie bawię się w sample, ale tu zwęszyłem jakąś bekę z materiału Elektro, a tymczasem nie takie to złe 

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
No właśnie też nie ogarniam tych komentarzy, nie słuchałem wszystkich klipów, bo prawie zawsze tylko parę utworów przelatuję, nie będę marnował kupy czasu na słuchanie jakichś z dupy wyrwanych fragmentów 30-sekundowych
Ale ten fragmencik "The Electro Suite" jest świetny i jestem bardzo ciekaw całości, reszta która się nawinęła też była całkiem OK 
Wiadomo coś o jakichś digipakach, steelbookach? Jak już dają dwa wydania, w tym drugie to 2-płytowe Deluxe, to liczę, że jakoś zajebiście to wydadzą
No i mam nadzieję, że będzie aplikacja z DTS 

Wiadomo coś o jakichś digipakach, steelbookach? Jak już dają dwa wydania, w tym drugie to 2-płytowe Deluxe, to liczę, że jakoś zajebiście to wydadzą

Błagam, właśnie Electro Suite to straszna tandeta... To brzmi jak kiepskiej jakości demo na starym syntezatorze... I do tego to jest kolejny kawałek w tym samym stylu, oparty na wyświechtanym od lat schemacie. Zero zaskoczenia. No ale ok, to są tylko klipy. Nic nie mówię.
Łat? Demo na starym syntezatorze? Chyba jakieś inne sample macie tam u siebie