The Pacific - Hans Zimmer, Geoff Zanelli & Blake Neely

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#46 Post autor: Mystery » czw mar 18, 2010 12:35 pm

Mystery Man pisze:Mała ciekawostka. Jak pisałem muzyka z intra "Pacyfiku" to mocny akcent serialu, ale według mnie mógłby być znacznie mocniejszy, toteż podmieniłem muzykę ze wstępu. Co myślicie o nowej wersji :)

http://www.youtube.com/watch?v=abPl2lSc_ac
Łoo... 172 wyświetleń, jestem sławny :P :wink:

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#47 Post autor: Paweł Stroiński » czw mar 18, 2010 12:49 pm

Mystery Man pisze:
Wawrzyniec pisze:Oj, Ty dobrze wiesz o kogo mi chodzi. A po za tym come on przecież nie bez powodu chyba jego nazwisko imię zresztą też widnieje przy tym projekcie. :)
Wiem, wiem, pewnie gdyby nie Hans to Zanneliego i pana, Neely byśmy tu nawet nie uświadczyli.

Na moviemusicuk "czwóreczka" i myślę, że jest to rozsądna ocena dla tego scoru.
Szkoda tylko, że Broxton nie kliknął parę razy myszką i nie dowiedział się kto, co zrobił. Pisze w recce, że nie wiadomo, a ZARÓWNO Neely jak i Zanelli podali to, co zrobili na swoich stronach!

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#48 Post autor: Wawrzyniec » czw mar 18, 2010 15:27 pm

Na moviemusicuk "czwóreczka" i myślę, że jest to rozsądna ocena dla tego scoru.
Też tak sądzę i cieszę się, że Tobie ta muzyka się spodobała. Właściwie to teraz trudno mi znaleźć kogoś, kto by napisał, że ta muzyka mu się nie podoba. Dobrze :)
Łoo... 172 wyświetleń, jestem sławny Razz Wink
Nie szpanuje już tak :wink: Zresztą ja to sobie mogę dopiero lans zrobić, gdyż mam filmik, który ma 21 652 oglądalność, nie licząc, innych :lol: :wink:
Wiem, wiem, pewnie gdyby nie Hans to Zanneliego i pana, Neely byśmy tu nawet nie uświadczyli.
Ej, tylko nie róbcie ze mnie typa, który chce wszędzie wpakować Zimmera, gdzie się da :P Chociaż chyba niestety Adam ma po trochu racji, z tą autopromocją Hansa, gdyż już nie wystarczą mu podpisy na płytach, teraz to się nawet na szyldach w miastach musi promować. Sam widziałem i aż musiałem zrobić zdjęcie, niedobry Hans:

Obrazek

:P :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#49 Post autor: Paweł Stroiński » czw mar 18, 2010 15:33 pm

Co do Pacyfiku, Zimmer na 100% skomponowal jeden/dwa tematy i nadzorowal caly projekt.

Co do zdjecia, tak, uwielbiam te pomysly, zwlaszcza nad polskim morzem i w gorach :D

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#50 Post autor: Mystery » pt mar 19, 2010 09:14 am

Zresztą ja to sobie mogę dopiero lans zrobić, gdyż mam filmik, który ma 21 652 oglądalność
Ojej, to z rok musiałeś odświeżać tą stronkę :wink:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#51 Post autor: Adam » pt mar 19, 2010 09:17 am

Mystery Man pisze:Ojej, to z rok musiałeś odświeżać tą stronkę :wink:
wcisnął zapałkę pod klawisz F5 i poszedł na ryby :lol:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#52 Post autor: Wawrzyniec » pt mar 19, 2010 11:24 am

Po pierwsze ja nie chodzę na ryby, a po drugiego niebezpiecznie zmierzamy w kierunku offtopa.
Co do zdjecia, tak, uwielbiam te pomysly, zwlaszcza nad polskim morzem i w gorach Very Happy
A to zdjęcie to akurat zrobiłem w Niemczech, dokładniej w urokliwym miasteczku Rothenburg ob der Tauber, tak w ramach ścisłości :wink: I na tym kończę me wtrącenie :wink:

Awatar użytkownika
Ele
Początkujący orkiestrator

#53 Post autor: Ele » pt mar 19, 2010 13:23 pm

Our process really evolved over time, so it's probably best to start at the beginning. The original idea was Hans would write the Main Title and Blake and I would score the show.
Hans initially wrote a gorgeous and very dark 12 minute suite which we tried parts of for the Main Title. That ended up instead being a very crucial piece on Iwo Jima. Part of Basilone's story is played with that music.
Hans then wrote another piece which was meant to be fleshed out as a new approach for the Main Title. Then Blake came in and he worked very hard on what would become the Main Title as you hear it now.
As for the episodes, you'd get mired in details trying to figure out who wrote what for each individual scene, but you can look at it this way: Episodes 1, 3, 4, 5 and 10 were cowritten by Blake and myself. Episodes 2 and 8 were Blake's, with one key scene in 8 being the piece of Hans' I mentioned earlier. Episodes 6 and 9 were mine, and with the exception of two one-minute cues, episode 7 was mine as well.
Wszystko jasne :)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#54 Post autor: Mystery » pt mar 19, 2010 13:53 pm

Wszystko jasne :)
Dzięki za to :)

Mefisto

#55 Post autor: Mefisto » pt mar 19, 2010 13:57 pm

No dobra, jestem po 3 odsłuchu. Temat główny i adagia są naprawdę fajne, choć zarówno do BoB, jak i TTRL im brakuje ze dwie klasy. Reszta ma momenty (Fallen Friend, Landing Peleliu, New Kind of Bomb), ale dalej jest dla mnie trochę zbyt monotonna i za długa - jakby tak utkać ze 40 minutowy album, to byłoby fajnie, a tak 3,5 (acz serialu nie oglądałem jeszcze - poczekam na całość)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#56 Post autor: Mystery » sob mar 20, 2010 10:01 am

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#57 Post autor: Wawrzyniec » ndz mar 21, 2010 00:37 am

Czytałem, czytałem :) Ale najbardziej to mnie zdziwiło jak ten Zanelli wygląda. Dla mnie to on zawsze będzie wyglądał tak:
Obrazek

Chyba trochę na wadze przybrał, a ogólnie wywiad ciekawy i proszę lubi Giacchino i Desplata. Tylko ciekawe czy tak naprawdę myśli, czy nawet w normalnym życiu kopiuje Zimmera i to co ten mówi :wink: :P

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#58 Post autor: Marek Łach » ndz mar 21, 2010 09:36 am

On Clash of the Titans we had the exact situation you talked about. I'd show the roughest versions of cues to Ramin or the other guys and vice versa, we'd throw ideas back and forth. It was "hey, what about that riff from your cue? I bet it'd work here..." or someone would come play a cello part on someone else's cue and keep things interesting. It was some of the most fun I've had writing music in years, working that way! And with that deadline, frankly, I didn't expect that it would be, I expected just three weeks of panic and hard work.
Katastrofa.

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#59 Post autor: Marek Łach » pn mar 22, 2010 23:34 pm

I jak po drugim odcinku? W zasadzie potwierdziło się to, czego można się było spodziewać - score to tylko tapetka. Trochę może szkoda, ale chyba niczego więcej się nie spodziewaliśmy jednak. Serial to czysta rekonstrukcja batalistyki, ni mniej ni więcej, nie będzie chyba miejsca choćby na ułamek filozofowania z TTRL.

Awatar użytkownika
Ele
Początkujący orkiestrator

#60 Post autor: Ele » pn mar 22, 2010 23:46 pm

Marek Łach pisze:
On Clash of the Titans we had the exact situation you talked about. I'd show the roughest versions of cues to Ramin or the other guys and vice versa, we'd throw ideas back and forth. It was "hey, what about that riff from your cue? I bet it'd work here..." or someone would come play a cello part on someone else's cue and keep things interesting. It was some of the most fun I've had writing music in years, working that way! And with that deadline, frankly, I didn't expect that it would be, I expected just three weeks of panic and hard work.
Katastrofa.
Przejmę rolę Adama, i zacznę przekonywać ludzi że to będzie dobry score.

To będzie dobry score

ODPOWIEDZ