Niepotrzebnie są te czerwone pasy :/Szczypior pisze:Ale ta okładka jest okropna
Co ostatnio kupiliście?
- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Re: Co ostatnio kupiliście?
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
John Williams:
" Superman " - 2CD
" Hook " - 2CD
" Jurrasic Park "
" Sabrina "
James Horner:
" The New World "
" For Great Glory "
HG - Williams: " Kingdom of Heaven "
Hans Zimmer, Elton John: " The Lion King "
Phil Collins: " Dances Into The Light "
płyty dotarły do mnie wczoraj, przesłuchałem już Collinsa i właśnie słucham " Króla Lwa " i pierwsze co się rzuca w uszy, to bardzo ciche nagranie całej płyty ( oryginał z 1994 roku ), przez co wszelkie niuanse są na moim sprzęcie niesłyszalne, szczególnie te delikatne akcenty ( np. podczas " Circle Of Life ", gdy mamy swoistą solówkę, podczas sceny namaszczania lwiątka ) ... płyta gra trochę tak, jakby to była wersja mono, najgorsze wrażenie robią wokale w piosenkach, są ciche i takie jakby głuche, muzyka Zimmera sprawuje się ciut lepiej, jak użyję Incrable Sourand to jest w miarę ok ale tracą na tym afrykańskie wstawki, bez IS jest podobnie jak w przypadku piosenek, wykonania Eltona też brzmią tak sobie, nie wiem, co jest tego przyczyną, obawiam się też, że nawet lepszy sprzęt nie pomoże tej płycie ... czy inni posiadacze tego oryginalnego wydania też tak mają?.
Zastanawiam się też, czy podobnie słabą jakością mogą się poszczycić Menkeny z tego okresu? ( " Beauty and the Beast ", " Aladin ", " Pocahontas ", " The Huncback of Notre Dame " i " Hercules " ).
" Superman " - 2CD
" Hook " - 2CD
" Jurrasic Park "
" Sabrina "
James Horner:
" The New World "
" For Great Glory "
HG - Williams: " Kingdom of Heaven "
Hans Zimmer, Elton John: " The Lion King "
Phil Collins: " Dances Into The Light "
płyty dotarły do mnie wczoraj, przesłuchałem już Collinsa i właśnie słucham " Króla Lwa " i pierwsze co się rzuca w uszy, to bardzo ciche nagranie całej płyty ( oryginał z 1994 roku ), przez co wszelkie niuanse są na moim sprzęcie niesłyszalne, szczególnie te delikatne akcenty ( np. podczas " Circle Of Life ", gdy mamy swoistą solówkę, podczas sceny namaszczania lwiątka ) ... płyta gra trochę tak, jakby to była wersja mono, najgorsze wrażenie robią wokale w piosenkach, są ciche i takie jakby głuche, muzyka Zimmera sprawuje się ciut lepiej, jak użyję Incrable Sourand to jest w miarę ok ale tracą na tym afrykańskie wstawki, bez IS jest podobnie jak w przypadku piosenek, wykonania Eltona też brzmią tak sobie, nie wiem, co jest tego przyczyną, obawiam się też, że nawet lepszy sprzęt nie pomoże tej płycie ... czy inni posiadacze tego oryginalnego wydania też tak mają?.
Zastanawiam się też, czy podobnie słabą jakością mogą się poszczycić Menkeny z tego okresu? ( " Beauty and the Beast ", " Aladin ", " Pocahontas ", " The Huncback of Notre Dame " i " Hercules " ).
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Krzysiek
- Nominacja do odkrycia roku
Przepraszam, ale nie wiem dlaczego wchodzą mi tylko nieobrobione zdjęcia a te są trochę za duże.....

Ostatnio zmieniony pt lut 28, 2014 16:53 pm przez Krzysiek, łącznie zmieniany 3 razy.
- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
lis23 pisze:płyty dotarły do mnie wczoraj, przesłuchałem już Collinsa i właśnie słucham " Króla Lwa " i pierwsze co się rzuca w uszy, to bardzo ciche nagranie całej płyty ( oryginał z 1994 roku ), przez co wszelkie niuanse są na moim sprzęcie niesłyszalne, szczególnie te delikatne akcenty ( np. podczas " Circle Of Life ", gdy mamy swoistą solówkę, podczas sceny namaszczania lwiątka ) ... płyta gra trochę tak, jakby to była wersja mono, najgorsze wrażenie robią wokale w piosenkach, są ciche i takie jakby głuche, muzyka Zimmera sprawuje się ciut lepiej, jak użyję Incrable Sourand to jest w miarę ok ale tracą na tym afrykańskie wstawki, bez IS jest podobnie jak w przypadku piosenek, wykonania Eltona też brzmią tak sobie, nie wiem, co jest tego przyczyną, obawiam się też, że nawet lepszy sprzęt nie pomoże tej płycie ... czy inni posiadacze tego oryginalnego wydania też tak mają?.
U mnie płytka działa rewelacyjnie. Za mało Zimmera na tej płycie, ogromny minus
- Krzysiek
ufff wreszcioe coś poszło.....

- lis23
Ale oryginał z 1994 roku? ( bo takowy zakupiłem ), z tego co słyszałem, jakość nagrania na tym wydaniu tak słaba powinna być i jest to jedna z jego największych wad i dlatego Zimmer chciałby wydać wznowienie / complete.WhiteHussar pisze:
U mnie płytka działa rewelacyjnie. Za mało Zimmera na tej płycie, ogromny minus
Ja zakupiłem dziś 11 albumów Roda Stewarta i już wiem, dlaczego były one tak tanie ...
http://www.empik.com/every-picture-tell ... 6,muzyka-p
wydanie jeszcze gorsze, niż " Hobbit " w tekturce, wyjęcie płyt to masakra ...
http://www.empik.com/original-album-ser ... 3,muzyka-p
wszystkie płyty w tekturowych kopertach
http://www.empik.com/the-triple-album-c ... 0,muzyka-p
ponownie koperty
http://www.empik.com/atlantic-crossing- ... 3,muzyka-p
i tylko ten album jest normalnie wydany, masakra ...
zakupiłem też coś takiego:
http://www.empik.com/the-ultimate-miles ... 2,muzyka-p
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Re: Odp: Co ostatnio kupiliście?
Wydanie z 1994 roku
- lis23
To dziwne, bo moja płyta brzmi tak, jak to wyżej opisałem i z tego co słyszałem, powinna tak źle brzmieć ... sam już nie wiem, co o tym myśleć ...
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Krzysiek
Zmień sprzęt na odpowiadający "współczesnym normom" słuchania CD 

- lis23
Inne płyty grają znacznie lepiej nawet na moim archaicznym sprzęcieKrzysiek pisze:Zmień sprzęt na odpowiadający "współczesnym normom" słuchania CD

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- lis23
Warto kupować polskie wydania płyt Queen? - są to dwu płytowe i zremasteryzowane wydania ale szpeci je ten napis " zagraniczne nagrania, polska cena ", czy jakoś tak a i cena do niskich nie należy, prawie 50 zł za sztukę, zastanawiam się, jak jest z książeczkami w tych wydaniach?.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Krzysiek jak oceniasz dźwięk z tych wydań 2K HDKrzysiek pisze:Zmień sprzęt na odpowiadający "współczesnym normom" słuchania CD

- Krzysiek
Akurat z tych, które dzięki Althazanowi posiadam, większość to głębokie remastery. Vangelis "Themes", "Antarctica" grają zdecydowanie lepiej niż standardowe wydania, które posiadałem od ponad lat 20stu. To samo dotyczy Czajkowskiego 1812. Symfonie 4, 5, 6 pod batutą Mrawińskiego (na 2CD) powalają jakością remasteru i dźwięku
Wydania FIMu to już inna bajka. Ogromna scena i głębia.
Kiedyś słuchałem dużo na sprzęcie Sony z serii ES i tam ten dźwięk brzmiał tak samo ze zwykłych płyt. Bardzo trudno mi opisać o co dokładnie chodzi... analityczność, lekka metaliczność (?) lub może raczej trochę nierealne momentami wybrzmienia przy końcach wysokich tonów. Słychać to w skrzypcach, perkusji. Dźwięk jest jakby nazbyt czysty.
Ale moje głośniki i niska jakość odtwarzacza to maskuje. Więc chwilowo nie przejmuję się tym
Wg. mnie remastery w SHMie brzmią zdecydowanie inaczej niż K2HD (lepiej). Coś jakby zwykłą płytę przyrównac do SACD. Kiedy pierwszy raz usłyszałem zastanawiałem się czy można osiągnąć coś więcej z płyty CD..... Okazuje się że tak

Wydania FIMu to już inna bajka. Ogromna scena i głębia.
Kiedyś słuchałem dużo na sprzęcie Sony z serii ES i tam ten dźwięk brzmiał tak samo ze zwykłych płyt. Bardzo trudno mi opisać o co dokładnie chodzi... analityczność, lekka metaliczność (?) lub może raczej trochę nierealne momentami wybrzmienia przy końcach wysokich tonów. Słychać to w skrzypcach, perkusji. Dźwięk jest jakby nazbyt czysty.
Ale moje głośniki i niska jakość odtwarzacza to maskuje. Więc chwilowo nie przejmuję się tym

Wg. mnie remastery w SHMie brzmią zdecydowanie inaczej niż K2HD (lepiej). Coś jakby zwykłą płytę przyrównac do SACD. Kiedy pierwszy raz usłyszałem zastanawiałem się czy można osiągnąć coś więcej z płyty CD..... Okazuje się że tak

- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Dzięki Krzysiek za info. Zastanawiam się nad Listą Schindlera z serii 2K HD. Mam co prawda wydanie MCA Ultimate Master Disc na złocie i ciekawi mnie czy na tym 2K HD jest jeszcze lepiej. Masz może porównanie jakiegoś tytułu z tych dwóch wydań?
- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:

Tańczący z Wilkami - wersja Amerykańska 24 utwory
Finding Nemo, Cars, Tarzan, Brother Bear - wersja ANG