STEVEN PRICE - GRAVITY (2013)
Re: STEVEN PRICE - GRAVITY (2013)
Drugie (powiedzmy, bo tak naprawdę któreś tam) podejście do tej muzyki - w ciszy, spokoju. I jak można się domyślać zero rewolucji. Zdania nie zmieniam - zarówno na płycie, jak i w filmie wartość ma jakiś maks 5 ścieżek, a resztę jakby w kiblu spuścić, to nikt by nie zauważył.
kolejny raz wypisz wymaluj 2 zdanie o większości kariery Newmana
Mefi musisz się niestety pogodzić że score z Gravity to zwrot w historii muzyki filmoweji za parę lat będzie stawiany z tuzami w tym gatunku - ten score przedefiniuje brzmienie muzy w kosmicznym kinie współczesnym w najbliższych latach. wreszcie.

#FUCKVINYL
Zmień płytę.Adam pisze:kolejny raz wypisz wymaluj 2 zdanie o większości kariery Newmana
tak, bo nigdy wcześniej nie było sound designuto zwrot w historii muzyki filmowej

Po pierwsze: w czym? Filmy kosmiczne to jakiś kosmos, bo jest ich garstka.i za parę lat będzie stawiany z tuzami w tym gatunku - ten score przedefiniuje brzmienie muzy w kosmicznym kinie współczesnym w najbliższych latach.
Po drugie: mniej więcej z takimi tuzami jak Santaolalla

Po trzecie: ten score zżyna z wcześniejszych, więc nie wiem jak można zdefiniować na nowo RCP
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Tuzy gatunku, zwrot w historii muzyki filmowej, redefinicja brzmienia... ja pieprzę, co za bzdury przyszło mi już czytać.
Żeby nie było, nie uważam tego score'u za zły.

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
a i jeszcze jedno dla niedowiarków - ostatnio do jednego ze znanych polskich kompozytorów zgłosiła się znana agencja talentowa z LA w której jest wielu tuzów gatunku. przedstawiciel nawet pofatygował się na wycieczkę do Wawy. i co wyszło m.in z rozmów? że już teraz z połowa filmów będacych w produkcji w hollywood ma za tempa Gravity...
a sound design był owszem tylko nikt go wtedy nie docenił! Vangelisa po latach doceniono.. a teraz hollywood zaczęło zauważać ten nurt. proste. po protu odrodzenie.
a sound design był owszem tylko nikt go wtedy nie docenił! Vangelisa po latach doceniono.. a teraz hollywood zaczęło zauważać ten nurt. proste. po protu odrodzenie.
Ostatnio zmieniony czw lut 27, 2014 20:34 pm przez Adam, łącznie zmieniany 1 raz.
#FUCKVINYL
Oj Adam, Adam, przypomnę Ci Twoje słowa:
także odstaw to, nim będzie za późno!Adam pisze:zażywasz przegrywasz.
o to się nie martw
nie ma większej głupoty niż szprycowanie się takimi gównami 

#FUCKVINYL
Tylko że temp track to najgorsza rzecz jaka filmowi i kompozytorowi może się przydarzyć, a sound design nie jest rozwiązaniem dla każdego filmu.
toż nawet Cameron mówi że ten film to historyczne wydarzenie ale co ja się z Wami będę kłócił
zobaczycie za parę lat, a może już za rok przy najbliższych filmach sci-fi poczujecie róznicę...

#FUCKVINYL
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Film, ale nie score, na litość boską. Bądźmy poważni. 

Fe.
score też bo 3 dekady temu hollywood było za głupie żeby docenić sound design. teraz zmądrzało. lepiej późno niż wcale.
#FUCKVINYL
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Ano tak, zapomniałem. Bo Ty dalej wierzysz w swoją teorię, że nagradzają muzykę za muzykę. OK. 

Fe.
w tamtym roku były lepsze filmy niż gravity, co widać po nagrodach, a jakoś nikt muzy nie docenił tak jak tu. to jest bullshit że muze doceniają bo film dobry.. i oskary nie raz już to udowodniły w ostatnich latach.
#FUCKVINYL
Ale mnie nie interesuje czy muzyka jest dobra czy nie jest dobra, czy mogłaby być lepsza czy nie. Mówię tylko o tym, że sound design ma swoje ogromne ograniczenia i nie zastąpi nigdy orkiestry, a jeśli zastąpi to bardzo zuboży świat muzyki. Jak dla mnie może jedynie uzupełnić.
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Życie Pi, Social Network, Artysta, Up, Slumdog Millionaire... nie no, rzeczywiście udowodniły.to jest bullshit że muze doceniają bo film dobry.. i oskary nie raz już to udowodniły w ostatnich latach.

Fe.