Jan Duszyński - Jack Strong (W. Pasikowski)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: Jan Duszyński - Jack Strong (W. Pasikowski)

#31 Post autor: Adam » czw sty 16, 2014 19:58 pm

tak mi się wydawało - wnioskowałem po projekcie okładki, czytaj robił pewnie ten sam typ co do Sępa :mrgreen:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#32 Post autor: Wawrzyniec » sob sty 18, 2014 19:31 pm

To ile łącznie jest na tej płycie score'u? Ale jak na polskie warunki to i tak pewnie dużo, więc trzeba się cieszyć z tego co jest. A i okładka też jak na polskie warunki nie taka zła i ogólnie jak na polskie warunki to chyba zapowiada się nawet ciekawie, oczywiście jak na polskie warunki. :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
swordfish
Zdobywca Oscara

#33 Post autor: swordfish » ndz sty 26, 2014 20:03 pm

Z okazji 100. notowania Listy Przebojów Muzyki Filmowej RMF Classic zaprezentowano pierwsze fragmenty tej ścieżki. Jak dla mnie brzmi jak żywcem wyjęte z amerykańskiego filmu sensacyjnego z przełomu lat 80. i 90. (mix Ennia Morricone, JNH i Johna Barryego). Jakbym nie wiedział, co to jest, to zgadywałbym, że to underscore ze Ściganego lub Nietykalnych. Absolutnie nie pomyślałbym, że to muzyka do polskiego filmu.
Na pytanie o ważnego kompozytora pan Jan nie ukrywał, że dla niego muzycznym Bogiem jest Ennio.

hp_gof

#34 Post autor: hp_gof » ndz sty 26, 2014 20:07 pm

No to fajnie, będzie co posłuchać :)

Templar

#35 Post autor: Templar » ndz sty 26, 2014 20:11 pm

To akurat nie dziwi, bo prawie wszyscy zwracają uwagę, że sam film oparty bardzo mocno na amerykańskich wzorach i w ogóle nie przypomina typowego polskiego kina :P

hp_gof

#36 Post autor: hp_gof » pt lut 07, 2014 16:57 pm

Jack Strong jest na spotify (warto było założyć konto) :mrgreen: Zaczynam słuchać. Ktoś był już w kinie?

Templar

#37 Post autor: Templar » pt lut 07, 2014 21:46 pm

Ja jutro idę, bo dzisiaj nie dałem rady. Kolejny raz dystrybutor u nas daje dupy z dostępnością płyty w dniu premiery. Nigdzie jej nie ma, w żadnym Empiku, Saturnie, MM, dopiero w przyszłym tygodniu. A na empik.com 3 dni czekania na wysyłkę, na Merlinie chyba najszybciej 48h i tam zamówiłem, zobaczymy kiedy dostanę :P Ale dobrze, że chociaż na Spotify jest, posłucham sobie później.

hp_gof

#38 Post autor: hp_gof » pt lut 07, 2014 22:26 pm

Dość ciężko się tego słucha. Zwłaszcza, że naprzemiennie leci dialog i muzyka, dialog i muzyka... Gdybym miał w mp3 to bym sobie pousuwał śmieci i by było jakoś lepiej. Ale to już niestety dla mnie dyskwalifikuje płytę jeśli chodzi o zakup. Muzykę ciężko mi jest ocenić po jednym odsłuchu, na pewno nie jest jakaś super charakterystyczna, jest dużo akcji, oczywiście plusem jest to że jest na orkiestrę i ładnie brzmi, czego jak na warunki polskie często nie doświadczamy. Pokłosie jednak miało to coś, ale to był zupełnie inny film. Muszę chyba poczekać na sam score i obejrzeć film.

Templar

#39 Post autor: Templar » pt lut 07, 2014 22:27 pm

hp_gof pisze:Dość ciężko się tego słucha. Zwłaszcza, że naprzemiennie leci dialog i muzyka, dialog i muzyka... Gdybym miał w mp3 to bym sobie pousuwał śmieci i by było jakoś lepiej.
To nie możesz se po prostu pododawać do osobnej playlisty samej muzyki? :P Nie będziesz musiał dialogów słuchać.

hp_gof

#40 Post autor: hp_gof » pt lut 07, 2014 23:09 pm

Jeszcze się nie nauczyłem :P Mam spotify dopiero od kilku dni :mrgreen:

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#41 Post autor: kiedyśgrześ » pt lut 07, 2014 23:48 pm

offtop:

Spotify megakult swoją drogą, ja już mam pozakładane apki na mobilesach, znalazłem tam nawet ostatnie wznowienie starego Carpentera z jakiejś angielskiej manufaktury. Ciekawe czy LaLki i inne Intrady się przyłączą. Czytałem na jakimś biznesowym portalu, że oni są w dwudziestu kilku krajach, na teraz mają jakieś 6 milionów płatnych abonentów (tych po dwie dychy za miesiąc), ale żeby ten model tak jak jest przedstawiany inwestorom się zamknął to muszą mieć minimum 25 milionów, tak, że niech sobie Adam wreszcie konto założy i buli zamiast pytać "skąd macie" :) bo inaczej dobrodziejstwo się zwinie :)
Obrazek

Templar

#42 Post autor: Templar » sob lut 08, 2014 00:03 am

hp_gof pisze:Jeszcze się nie nauczyłem :P Mam spotify dopiero od kilku dni :mrgreen:
Wiesz już jak? Jak nie to - prawym przyciskiem myszy klikasz na utwór (w miejscu nazwy utworu) i wybierasz "Dodaj do..." -> "Nowa playlista", a kolejne utwory dodajesz już do utworzonej playlisty, której możesz później zmienić nazwę, bo domyślnie będzie taka jak pierwszy dodany utwór :P
kiedyśgrześ pisze:offtop:

Spotify megakult swoją drogą, ja już mam pozakładane apki na mobilesach, znalazłem tam nawet ostatnie wznowienie starego Carpentera z jakiejś angielskiej manufaktury. Ciekawe czy LaLki i inne Intrady się przyłączą. Czytałem na jakimś biznesowym portalu, że oni są w dwudziestu kilku krajach, na teraz mają jakieś 6 milionów płatnych abonentów (tych po dwie dychy za miesiąc), ale żeby ten model tak jak jest przedstawiany inwestorom się zamknął to muszą mieć minimum 25 milionów, tak, że niech sobie Adam wreszcie konto założy i buli zamiast pytać "skąd macie" :) bo inaczej dobrodziejstwo się zwinie :)
No Spotify to rewelacja i naprawdę warto kupić Premium, te 20zł miesięcznie to jest śmieszna kwota w porównaniu do tej biblioteki, którą oferuje i to wszystko w dobrej jakości 320 kb/s.

Szkoda tylko, że u nas T-Mobile nie oferuje u siebie Spotify i tym samym też bezpłatnego streamowania przez ich sieć. Bo ogólnie to na świecie właśnie T-Mobile ma umowę ze Spotify i jest taka opcja w wielu krajach, tak samo jak Orange ma z Deezerem i Play z WiMP. A nasz polski oddział T-M nie był zainteresowany :? U Orange do jeszcze dodatkowo Deezera można było mieć przez jakiś czas za darmo przy niektórych umowach abonamentowych, ale już promocja się skończyła, mój brat skorzystał wtedy i ma jeszcze rok za darmo.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#43 Post autor: Adam » sob lut 08, 2014 07:33 am

kiedyśgrześ pisze:tak, że niech sobie Adam wreszcie konto założy i buli zamiast pytać "skąd macie" :) bo inaczej dobrodziejstwo się zwinie :)
nigdy nie będę się bawił w cyfrową filmowkę.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#44 Post autor: Adam » sob lut 08, 2014 08:36 am

#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#45 Post autor: Paweł Stroiński » sob lut 08, 2014 13:18 pm

Adam pisze:
kiedyśgrześ pisze:tak, że niech sobie Adam wreszcie konto założy i buli zamiast pytać "skąd macie" :) bo inaczej dobrodziejstwo się zwinie :)
nigdy nie będę się bawił w cyfrową filmowkę.
Ja owszem, bo nie kupuję muzyki, której nie lubię :) więc sprawdzę sobie co trzeba na Spotify (na legalu), a jak mi się spodoba i jest wydanie płytowe, to bieriem!

ODPOWIEDZ