Brian Reitzell – Hannibal (TV Series)
Re: Brian Reitzell – Hannibal (TV Series)
Ja to zwiastunów staram się unikać jak ognia! Tak samo jak nie czytam recenzji i opisów przed obejrzeniem filmu.
Lubię być zaskakiwany!
Lubię być zaskakiwany!
To NBC, oni tam mają mistrzów w montowaniu zwiastunów, także nie byłbym taki pewien czy to na pewno spoiler, bo co oglądam zwiastuny kolejnych odcinków Grimma czy Draculi to pokazują jakieś mocne sceny, już ludzie krzyczą, że spoiler. A w następnym odcinku okazuje się, że to było tylko ładnie zmontowane, często jakieś sny czy coś w tym stylu i wszystko odbywa się całkowicie inaczej, w sumie dzięki tym ich zwiastunom jeszcze bardziej mnie zaskakują 

no sorry ale jak jest tam pokazana z 10 sekundowa scena jak to jak to mam inaczej nazwać? zjebali mi całą przyjemność oglądania...
Spoiler:
#FUCKVINYL
Aż tak dużo nie zdradzili...
(jeśli nie chcesz już nic więcej wiedzieć o tej scenie to nie otwieraj
)
(jeśli nie chcesz już nic więcej wiedzieć o tej scenie to nie otwieraj

Spoiler:
to by było głupie gdyby talk było, i przez cały 2 sezon Hannibal musiał się ukrywać i uciekać, nie wierze w to, tym bardziej że do ciupy poszedł Graham. a jesli tak zrobią to fail.
#FUCKVINYL
To jeszcze jeden spoiler (co będzie dalej):
Spoiler:
łłęeeeeeeee jaka retrospektywa
już mi się nie podoba. zwalone z breaking bad - tam też się sezony tak zaczynały (i mnie to akurat nie pasowało bo wiedziałem co będzie na końcu i nie było zaskoczenia).

#FUCKVINYL
jeszcze tyko 3 tyg
a tutaj ciepły jeszcze i długi audio wywiad Schweigera z kompozytorem i producentem serialu:
http://www.filmmusicmag.com/?p=12494

a tutaj ciepły jeszcze i długi audio wywiad Schweigera z kompozytorem i producentem serialu:
http://www.filmmusicmag.com/?p=12494
#FUCKVINYL
zapowiedzieli oficjalnie 3 sezon
drugi sezon jeszcze lepszy niż pierwszy. sposób w jaki ten serial jest kadrowany i nakręcony, światło, scenografia, ujęcia, po prostu poezja. nie ma takiego drugiego serialu obecnie pod tym względem.
w drugim sezonie jest więcej muzyki źródłowej tuzów klasyki, a samego scoru jest -wydaje mi się - ciut mniej niż w 1 sezonie. i jest też bardziej oszczędna ta muza.

w drugim sezonie jest więcej muzyki źródłowej tuzów klasyki, a samego scoru jest -wydaje mi się - ciut mniej niż w 1 sezonie. i jest też bardziej oszczędna ta muza.
#FUCKVINYL
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Generalnie tam jest dość sporo ciszy, a jak się pojawia muzyka to chce wypalić mózg swoją agresywnością i szorstkością. Za to na koniec odcinka dziesiątego się wszystko uspokoiło, była ta muzyka znacznie bardziej wyciszona i łagodna.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
muza wyjebista, w drugim sezonie radykalna do bólu
materiał z sezonu drugiego podobnie jak z pierwszego ma szansę pojawić się w sieci, tj. on jest w sieci, na bieżąco uzupełniany na zamkniętej stronce agencyjnej, ludzie na wiadomym forum mają tam konta, trzeba poczekać, bo tym razem jest od pyty krótszych kawałków, to wymaga wysiłku z ripowaniem

materiał z sezonu drugiego podobnie jak z pierwszego ma szansę pojawić się w sieci, tj. on jest w sieci, na bieżąco uzupełniany na zamkniętej stronce agencyjnej, ludzie na wiadomym forum mają tam konta, trzeba poczekać, bo tym razem jest od pyty krótszych kawałków, to wymaga wysiłku z ripowaniem
MAJSTERSZTYK całego finałowego odcinka 2 sezonu. realizacja, scenariusz, zdjęcia, montaż... jestem zszokowany i rozbity. nie wiem co będzie w 3 sezonie który będzie, ale się nie doczekam chyba bo na zawał wyjadę.
#FUCKVINYL
Ale ten serial robi się coraz durniejszy, drugi sezon to najbardziej przereklamowana rzecz jaką widziałem. Każdy odcinek to 30 minut pierdolenia o niczym i jedynie w ostatnich kilkunastu minutach dzieją się ciekawe rzeczy, poza odcinkiem finałowym, gdzie mamy 15 minut tych pierdół i ostatnie 30 minut to pokaz ile można upchnąć durnot w takim krótkim czasie. Ciekawe kogo jeszcze w tym serialu wskrzeszą? A co do sceny po napisach to mam jedną wiadomość do scenarzystów:

Jedyna dobra rzecz w tym sezonie to muza, choć nie nadaje się ona ani trochę do wydania osobno na jakimś albumie, bo nikt normalny by nie był w stanie tego słuchać bez połączenia z obrazem
Ale w serialu buduje to naprawdę świetny klimat i mi się to bardzo podoba, za drugi sezon to 4,5 ma ode mnie Reitzell.

Jedyna dobra rzecz w tym sezonie to muza, choć nie nadaje się ona ani trochę do wydania osobno na jakimś albumie, bo nikt normalny by nie był w stanie tego słuchać bez połączenia z obrazem

nie bardzo rozumiem te zarzuty - Hannibal inteligencją zawstydził wszystkich, zaskoczył, zrobiłtak żeby wszyscy chcieli wierzyć w jedną wersje. zresztą wyjasnił w dialogu na końcu. epicki finał był, a za montaż i zdjęcia to oskar się należy.
#FUCKVINYL